Spraymal uterommet

Puss opp og gi ny farge til detaljer i uterommet enkelt med spraymaling.

quick spray postkasse

Bli inspirert til å gi nytt liv til tingene du allerede har, og lek deg med fine farger til uterommet med spraymaling.

Dette trenger du:

  • Stålbørste
  • Avfettende vaskemiddel
  • Spraygrunning
  • Spraymaling

Ønsker du å prøve deg på spraymaling, er det en viktig huskeregel: Underlaget må alltid være tørt, fast og rent.

Hvis overflaten du ønsker å spraymale flasser, er det viktig at du bruker en stålbørste og børster vekk all løs maling. Vask deretter overflaten med kraftvask, rødsprit eller annet avfettende vaskemiddel.

Når overflaten er helt tør, kan du begynne å spraye. Hold ca. 20-30 cm avstand med sprayboksen fra det du skal male. Spray med bestemt hånd, i jevne bevegelser i flere tynne lag. Da unngår du dryppmerker.

Du får en mye finere finish og overflate med 4-5 tynne strøk. Vent i ca. 30 minutter mellom hvert strøk.

For flere spraytips, sjekk ut videoene lenger ned på siden!

Spraymale gamle blomsterpotter

Spraymale utepotter

Å sette litt ekstra farge på uteplassen gir et ekstra løft. Spraymalingen fra Quick Bengalack er perfekt for oppfrisking av potter, ettersom den kan brukes både på treverk, hardplast og metall.

Gammel krukke har fått nytt liv med Quick Bengalack Universalspray i fargen Panter.

Spraymale husnummer

Spraymale husnummer

Husnummer kommer som regel levert i ferdigfarger fra leverandør, og byr ikke alltid på det mest spennende fargeutvalget. Hva med å spraymale de? Du kan velge mellom 32 tøffe farger, kanskje de skal matche husfargen, ton-i-ton eller velge en sterkt kontast.

Spraymaling for rust

Glemte du vannkannen ute i vinter? Ikke kast, den kan bli så god som ny. Det fins en egen spraymaling for rust. Her er det viktig at du bruker en stålbørste og får vekk all rust og andre løse ting. Deretter vask, grunning og spraymaling på toppen.

Spraymale postkasse

Spraymale postkasse

Plasser en pappbit på et stabilt underlag, og postkassen stående i midten, og spray i vei. Bunnen av postkassen tar du tilslutt, når alt annet har tørket. Da kan du snu den på hodet og gjøre det samme her.

Spraymale hagemøbler

Treverk kan også spraymales. Her gjelder de samme prinsippene som ved metall: tørt, fast og rent. Hvis du heller vil male det for hånd eller ikke finner fargen du ønsker, kan du se hvordan du enkelt maler hagemøbler her.

Spraymale uterommet

Spraymalt gjenbruk

Tar du turen innom den lokale bruktbutikken eller nærmeste Fretex vil du garantert kunne gjøre noen gode varp som egner seg for et nytt liv i din hage eller uterom. Se bare hvor lekkert det ble da vi brukte noen hyggelige, kreative timer for å sette mer farger på tilværelsen. Gamle bøtter, potteskjulere, kosteskaft, blomsterpinner, sprayflasker - alt fikk nytt liv med hjelp av Quick Bengalack spray. 

Vi valgte sort, men du kan selvfølgelig velge den fargen du vil, om den er pastell, knallfarge, eller grå eller hvit. Quick Bengalack kommer i mange ulike farger.

Video