Spraymal uterommet

quick spray postkasse

Dette trenger du:

  • Stålbørste
  • Avfettende vaskemiddel
  • Spraygrunning
  • Spraymaling

På denne siden viser vi frem flere ting vi har spraymalt, og de har lik fremgangsmåte. Alltid når man maler så må underlaget være tørt, fast og rent.

1. Hvis overflaten du ønsker å spraymale flasser, er det vitkig at du bruker en stålbørste og får vekk alt det løse.

2. Vask overflaten med feks kraftvask, rødsprit eller annet avfettende vaskemiddel.

3. Vent til overflaten er tørr, så kan du begynne å spraye. Hold ca 20-30 cm avstand, og spray flere tynne strøk. Da unngår du dryppmerker, som fort oppstår hvis du heller tar ett tykt strøk. Du får en mye finere finish og overflate ved feks 4-5 tynne strøk, vent ca 30 mellom hvert strøk. PS, mellom strøkene kan du snu deg på ryggen og nyte solen.

For flere spraytips, sjekk ut videoene lenger ned på siden!

Husnummer

Husnummer kommer som regel levert i ferdigfarger fra leverandør, og byr ikke alltid på det mest spennende fargeutvalget. Hva med å spraymale de? Du kan velge mellom 32 tøffe farger, kanskje de skal matche husfargen, ton-i-ton eller velge en sterkt kontast.

Video

Postkasse

Plasser en pappbit på et stabilt underlag, og postkassen stående i midten, og spray i vei. Bunnen av postkassen tar du tilslutt, når alt annet har tørket, så kan du snu den på hodet og gjøre det samme her.

Video

Krakk

Treverk kan også spraymales. Her gjelder de samme prinsippene som ved metall: tørt, fast og rent. Hvis du heller vil male det for hånd eller ikke finner fargen du ønsker, sjekk ut linken under.
Male gamle hagemøbler

Detaljer

For å oppsummere så kan nesten alt sprayes: plast, treverk og metall! Det er bare fantasien som setter grenser. Hva med å spraymale noen gamle krukker i en ny tøffere farge eller en lykt?