Hvordan male huset utvendig

Er det på tide å friske opp malingen, eller kanskje du ønsker ny farge på huset? Når huset skal males er det viktig at det gjøres riktig.

Forarbeid 

Når du skal male utvendig fasade, er det viktig med grundig forarbeid for å få et perfekt sluttresultat. Du vil aldri angre på at du gjør akkurat denne jobben nøye.

Ubehandlet treverk

Umalt treverk børstes for løse tre fibre og deretter vaskes. Nytt treverk også har behov for rengjøring, da dette ofte oppbevares horisontalt liggende hos trelasthandleren og blir fort støvete - samt eventuelt forurensing ved transport. Til dette anbefaler vi Baron Husvask. Deretter må du grunne med Baron Tregrunn før du kan male. Baron Tregrunn er en vanntynnbar grunning til bruk under dekkende behandling utendørs. Dette er en hvitpigmentert oljegrunning, fargen gir en trygg og sikker indikasjon på at alt treverket er dekket til på riktig måte.

Påføring

Baron Tregrunn kan påføres med rulle for utendørs bruk, pensel eller sprøyte. En overskyet dag er perfekt for jobben. Rør om i spannet før og under arbeidet. Husk å mette endeveden godt! Baron Tregrunn er overmal bar etter 16 timer. Husk, mal aldri på fuktig underlag, bruk gjerne fuktmåler for å sjekke om det er tørt nok til å male, det bør ikke være mer enn 16% fuktighet.

Tidligere malt treverk

Skrap bort løs maling. Skrapes det ned til bart treverk, grunnes det med Baron Tregrunn - for å beskytte mot fruktinntrengning og råte. Tidligere malte flater vaskes med Baron Kraftvask eller Baron Husvask. Jordan stålbørste er perfekt til å skrape bort gammel flassete maling. Bruk forlengerskaft, og jobben går raskt og enkelt.

Flatene må være rene, tørre og frie for løse partikler før du kan male. For ekstra beskyttelse påføres Baron Sopp- og Algedreper etter vask av flatene. Sjekk vedheft på tidligere malte flater. For det beste resultatet anbefaler vi Baron Ultra til toppstrøk. Husk å dekke til vinduer, grunnmur og blomsterbed med plast. Når veggene er tørre, begynner selve malejobben. Bruk forlengerskaft for å komme til i høyden.

Påføring

Unngå påføring i direkte sollys eller på soloppvarmet vegg. Vær oppmerksom på at matte skjolder kan oppstå ved påføring/tørk under høy luftfuktighet. Rør om før og under arbeid. For best resultat påføres produktet med pensel av god kvalitet som er beregnet for vanntynnede produkter. Påfør to toppstrøk Baron Ultra i treverkets lengderetning for best resultat. Husk å mette endeveden godt, gjerne med ett ekstra strøk. Baron Ultra er overmal bar etter ca 4 timer.

 

Vi viser deg noen gode tips for hvordan du maler huset utendørs.