Hvordan fornye et gammelt skap

Du kan enkelt fornye et gammelt møbel med maling og spiletapet.

Video

Ett skap - tre ulike stiler. Har du et nytt eller gammelt skap som ikke passer helt inn med resten av hjemmet? Gi nytt liv til gamle møbler med friske farger og spennende detaljer i striper og bambustapet. Vi viser deg hvordan du enkelt pusser opp møbler med riktig utstyr slik at du kan sette ditt personlige preg på tingene dine. 

Dette trenger du: 

Steg 1: Vask og grunning av møbel

Rull ut dekkpapp, slik at du ikke søler på gulvet. Skru av dørene på skapet om mulig, da blir det enklere å male.

Når du skal pusse opp et møbel er det viktig å vaske det nøye og grunne godt. Dette gjelder når møblet er brukt, men også om det er nytt. Til dette prosjektet har vi valgt å fornye skapet Ivar fra Ikea. Dette er et skap i furu og trenger derfor å grunnes. 

Det kan være lurt å gå over møbelet med sandpapir og pusse der det skulle trengs før du vasker. Rengjør skapet effektivt med Jordan Malingsklar, engangskluter du kan feste på mopp eller vaske med for hånd. Den rene overflaten sikrer god vedheft, og overflaten kan males umiddelbart etter vask.

Når du har vasket kan du starte med å grunne møbelet. Bruk Baronesse Sperregrunn til sperring av kvistgjennomslag fra gran og furu. Slik kan du være sikker på at sluttresultatet blir bra. Grunningen er overmalbar etter 48 timer og du trenger to strøk med grunning

Grunne skap
For best mulig sluttresultat bør du grunne skapet med to strøk Baronesse Sperregrunn.
Male skap
Ferdig grunnet skap kan males med to strøk Baronesse Flyt. Bruk en etterstryker for å få jevne flater med perfekt penselfinish.

Steg 2: Male skap

Når grunningen har tørket, er det tid for maling. Til materialer i tre anbefaler vi at du maler med Baronesse Flyt, en vanntynnet oljemaling til innendørs bruk på tre, panel og interiør. Baronesse Flyt er tilgjengelig med matt, silkematt eller halvblank glans. 

Vi har malt tre skap i tre ulike stiler. Første skap er malt i den sorte nyansen FR1450 Tropisk Natt. Skap nummer to er malt i FR1422 Lun Greige og FR1340 Brent leire. Og siste skap er malt i pastellfargene FR1419 Hvaler og FR1113 Kirsebærblomst.

Velg deg dine favorittfarger og mal med to strøk maling. Baronesse Flyt er overmalbar etter 6 timer. 

TIPS! Bruk etterstyrker for en jevn overflate. Dette er en tynn pensel til å etterstryke etter malerull for perfekt penselfinish. Dypp etterstrykeren forsiktig i malingskaret slik at malingen dekker det hvite penselbusten.

Steg 3: Redesign av møbler

Bambusspiler på skapdør

Ønsker du å gi møbelet ekstra detaljer er bambustapet et godt alternativ. Bambustapet kommer på rull og du kan enkelt klippe til ønsket størrelse på det du ønsker å kle med spiletapet. Tapeten er også bøyelig og kan brukes til buede former. 

Bambustapet limes rett på møbelet med Casco SuperFix. Legg på et jevnt lag med lim og stryk tapeten på plass med hendene. Kantene kan pusses lett med sandpapir i grovhet 180. 

 

Spiletapet skapdør
Mål opp og klipp ut det du trenger. Bambustapet kan limes rett på skapet med Casco SuperFix.
Male striper skap
Mal striper med presisjon med maskeringstape og maling. Husk å ta av tapen med en gang du er ferdig med å male.

Lag striper med maskeringstape på skapdører

Ønsker du å skape mønster med maling i ulike farger kan du enkelt gjøre det med maskeringstape. Vi lagde striper i beige nyanser til vårt skap i FR1422 Lune Greige og FR1340 Brent Leire

Bruk Tesa Maskeringstape Precision Gul. Den ekstra tynne malertapen av papir kan brukes på alle glatte overflater og sørger for ekstremt flate malingskanter. Den er derfor perfekt for alle krevende malingsjobber som trenger ekstra presisjon.

Mål opp og tape områder du ønsker å male. Etter at du har maskert, kan det være lurt å male med samme grunnfarge i overlapp på maskeringstapen med en pensel. Dette sikrer at den nye fargen du skal male med ikke "blør" under tapen.

Fjern maskeringstapen med en gang du er ferdig med å male. Hvis du venter for lenge med å fjerne tapen, risikerer du både å rive med deg malingflak, og kan oppleve problemer med å få av tape og limrester fra underlaget. Fjern langsomt tapen mens malingen fremdeles er fuktig, og dra tapen i retning mot gulvet for å få fine rette kanter. 

Tesa Maskeringstape Precision 2 pk

Tesa Maskeringstape Precision 2 pk

tesa Masking Tape PROFESSIONAL INDOOR er laget av ekstra tynt papir, og har et løsemiddelfritt tapebelegg. Spesielt sammen med glatte flater tar den vare på ekstremt rette malingskanter, noe som gjør den perfekt som maskeringstape for alle krevende malingsjobber der du vil ha ytterste presisjon. Bruk den for dekorativ, innendørs maling av vegger, dører og vinduer, der du trenger ekstra presisjon.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
149,- pr. stykk