inspirasjon hytte ved sjøen

Maritim hyttestil

En vakker sommerperle i maritime farger og tekstiler. Bli inspirert til hvordan du kan skape den sommerlige stilen!

Hytte ved sjøen

Gjennom en liten, hvit port, noen hopp fra steinhelle til steinhelle som et barndomsparadis. Opp en steintrapp og over et nesten bølgeformet terrassegulv, ankommer du det hvite skipperhuset på snaue 50m² fra 1919 på
Fagerstrand i Oslofjorden. Med utsikt over båttrafikken i fjorden, ligger alt til retter for et maritimt hytteparadis i hvit og blått. 

Hytte ved sjøen terrasse

Hvit og blå til hytte

Bruk hvitt og blått som basisfarger til den maritime hyttestilen. Kombiner med striper, båtmønstre og blå detaljer, så får du fort en maritim stil. Bland nytt og gamle skatter sammen, og den sommerlige nostalgiske stemningen kommer på plass. 

hytte interiør

Uterom på sommerhytta

For å fange solen smyger den deilige terrassen seg rundt huset. Skap flere ulike soner, og et unikt uterom til sene sommerkvelder. Terrassen er beiset i en lysegrå farge som gir en resortfølelse med lenestoler og lykter. Den grå fargen på terrassebordene gir assosiasjoner til svaberg og går godt sammen med den hvite fasadefargen. 

I dette fargekartet finner du 21 beisfarger og bilder av flotte uterom.

uterom hyttte

Hvitmalt hytte

Ekte sommerglede med et hvitmalt sommerhus! En klassisk hvit farge som åpner rommet i kombinasjon med naturlig interiør og blåfarger. Den gjennomgående hvite fargen kler godt en nostalgisk og maritim hytte, samtidig som det gjør at vi opplever rommene som svale i sommervarmen. 

klassiske farger

Sommerlig soverom

Delikate og luftige tekstiler i klassiske maritime kombinasjoner som hvitt og blått. Lin er perfekt å bruke på varme sommer dager, det lufter godt. Få frem interiøret og mal en klassisk hvitfarge som åpner soverommet.

maritimt soverom

Hyttekjøkken

En riktig sørlandshytte med ren hvit fargepalett, med små innslag av blått. Finn frem gamle skatter fra familien og pynt kjøkkenet med minner og historier fra fortiden som skaper det personlige preget på et hyttekjøkken. Kanskje du skal dyrke noen grønne urter i år for å friske opp maten? Ønsker du å skape ekte Sørlandsidyll i din hytte, er det eneste riktig å gå for hvit på alt, også på kjøkkenet. 

Se flere inspirerende hyttekjøkken.

Sommerhytte kjøkken

Sommerstue

En vakker stue med lysekronen som midtpunkt over spisebordet, som er plassert midt ved den beste utsikten over sjøen. Har du gamle møbler kan de enkelt males om i en klassisk hvitfarge. Bruk enkle interiørdetaljer i vinduene og et mykt teppe som kan lune under spisebordet. 

Se hvordan du maler gamle møbler her.

sommerhytte

Maritimt interiør

Ta igjen mønstrene fra soverommet eller stua for å skape en helhet i den maritime stilen gjennom alle rommene i hytta. Tilfør det lille ekstra med kurver, tredetaljer, keramikk og kanskje en liten vegg med tapet? Hos Fargerike finner du et bredt utvalg tapet perfekt for den maritime hyttestilen. 

Maritim hytte

Sofakrok

Beige gjør seg godt i kombinasjon med ren hvit og maritim blå. Her har vi brukt en klassisk beige sofa som gir plass til interiøret og tekstilene. Fargepaletten inneholder det rene hvit, beige, naturlige elementer og de klassiske blåfargene i ulike mønstre også i stuen.

 

 

Foto: Per Erik Jæger  Styling: Siv Brenne

sommerhytte