Hvordan male gamle møbler

I dag kommer gjenbruk mer i fokus i alle hjem. Har dine besteforeldre noen gamle møbler som trenger ett nytt liv eller en gammel kommode som trenger farge for å matche det nye interiøret? Vi viser deg enkelt hvordan du kan male om gamle møbler.

Video

Hvordan male stol

Vi heier på gjenbruk av gamle møbler, det er utrolig hva et lite malingsstrøk kan gi. Har du en eldre stol hvor malingen flasser av eller du kanskje bare er lei av fargen ? Vi viser deg enkelt hvordan du kan friske den opp med ny farge. 

Forarbeid

Det første du gjør er å vaske over stolen for å få vekk fett og støv som kan feste seg i malingen. Er stolen gammel og har maling som begynner å flasse av må du pusse med sandpapir. Vent til underlaget blir tørt før du begynner med grunningen. 

Grunning

For at malingen skal være slitesterk og feste seg godt er det viktig å påføre grunning før du maler fargen på stolen. Her velger du heftgrunn eller kvist og sperregrunn hvis stolen har kvistgjennomslag. Bruk gjerne malerull for en enkel påføring og pensel i mindre områder. 

Påføring

For at malingen skal ha best holdbarhet og heft må du male to strøk. Mellom strøkene kan gå forsiktig over med veldig fint sandpapir for at flatene skal bli myke evt fjerne støv som kan ha festet seg i malingen. 

Hvordan male kommode

Hvordan male kommode

Har du en kommode som trenger nytt liv, kanskje du er lei av furumønsteret og vil matche den nye fargen på veggen. Vi viser enkelt hvordan du går frem.

Forarbeid

For at malingen skal feste seg og resultatet skal være jevnt er forarbeidet viktig. Ta av alle hengslene på skuffer og skap for å kunne male alle områdene. Videre vasker du hele kommoden for fett, støv og annet smuss. Hvis det er flere ujevnheter, fliser eller skjolder kan det være lurt å pusse overflaten. Finn frem et fint/grovt sandpapir og puss alle kantene og overflaten, dette kan også bidra til at malingen fester seg bedre. Tørk bort alt støv for at det ikke skal feste seg i malingen. 

Grunning

Etter å ha pusset må du påføre grunningen for å gi god heft til malingen. Bruk rull til store overflater og smal pensel til mindre områder. For å gi et endre bedre resultat etterstryker du med en fordriver/ bred pensel til jevnt underlag. 

Påføring

Finn riktig maling som passer til tre og panel for din gamle kommode. For å fremheve eller tone ned fargen ser du på glansen. Du kan også velge mer glans på skuffene for å fremheve frontene. Påfør malingen med rull på store flater og pensel på mindre flater. 

 

Jotun Spesialvask Før Maling 1 l

Jotun Spesialvask Før Maling 1 l

Effektivt vaskemiddel til bruk før malejobben. Bidrar til enkel rengjøring . Fjerner skitt, smuss og støv. Vask med lofri fille og tørk av. Trenger ikke skylles av. La tørke og mal på.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
229,- pr. boks
Alanor Liberon Universalklut/ Poler klut a 5 stk

Liberon Universalklut/ Poler klut a 5 stk

Liberon Universalkluter er lofrie, perforerte kluter med god oppsugingsevne. Universalkluter kan brukes til alt, f. eks til påføring av beis, til rengjøring av treverk sammen med Møbelrens, tørke bort overskuddsolje etter oljing, polere opp voksede overflater etc.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
159,- pr. stykk
Baronesse Heftgrunn Vanntynnet

Baronesse Heftgrunn Vanntynnet

Baronesse Heftgrunn er en vanntynnet, hurtigtørrende grunning til bruk inne på de fleste underlag. Hefter også godt på vanskelige underlag som keramiske fliser, plast, glass m.m.

1 liter
289,-
3 liter
599,-
10 liter
1 499,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 150,- pr. liter
Jordan Malerhanske

Jordan Malerhanske

En hanske i ekstra tynt nitrillbelegg for ekstra god fingerfølsomhet. Latexfrie hansker i nylon og nitrilbelegg i grepsområdet.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
119,- pr. pose
Jordan Pensel Ultimate Innvendig 4008 XT Flatt

Jordan Pensel Ultimate Innvendig XT Flatt

Jordan Panel pensel gir et suverent resultat. Penselen er spesielt god på smale bord. Med Xtra stort malingsopptak, kan du male lengre per dypp og oppnå optimal dekkevne.  Dette er penselen for deg som skal male panel og mestrer mye maling. Penselen er spesielt utviklet for å påføre mye maling på panelet for å jobbe mer effektivt. Det ergonomiske skaftet gir gode grepsmuligheter, og kommer med en spesialutviklet krok som gjør at du lett kan feste penselen på malingsspannet under malejobben

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 219,- pr. stykk