Vinterfarger Fargerike palett

Vinterfarger

Visste du at Fargerike har en rekke farger inspirert og oppkalt etter vinter? Vinterens farger er kjølige og grå, solen står lavt på himmelen og lyset har en lav fargetemperatur. La deg inspirere av vakre vinterfarger!

Frostblad

Det er friskt og deilig ute, men kaldt. Derfor liker vi lune gode farger når vi trekker inn i varmen for å nyte en kopp te foran peisen. Naturmaterialer egner seg godt som elementer innendørs om vinteren, som kelim, ull, saueskinn og fløyel. Alt svøper oss inn i en lun og koselig verden. For det er ikke feil å kose seg litt ekstra når vinden uler utenfor.

Frostblad er oppkalt etter frosten som legger et lag på bladene den første frostnatten om høsten. En frisk og delikat grønn farge som gir deg følelsen av renhet. Vakker i kombinasjon med Heksetimen, som her på gulvlist.

Frostblad grønn vinterfarge

Frostrøyk

Å pakke seg inn i en stor og myk, seng med store varme dyner og puter er kanskje det beste som fins på en kald vinterkveld. Dette vakre soverommet er malt i fargen Frostrøyk, som skaper en trolsk og magisk stemning i vintermørket. 

Sammen med ren hvit på detaljer som lister, vindu, fresht hvitt sengetøy og lyse blåtoner på tekstiler, skapes en elegant og nordisk helhet.

Frostrøyk blå soverom

Frost

Til soverom er det mange som ønsker seg en sval og luftig farge. Dette nydelige soverommet er malt i Frost på veggene og Perfekt Hvit på skråtak og lister. 

Frost er en frisk og nordisk farge, som gir et luftig preg. Den er klassisk og harmonisk, og minner oss om det første frostlaget som legger seg på bakken en kald vintermorgen.

Frost lys farge soverom

Rim

Et hint av blått i den kjølige rimfrostfargen gir assosiasjoner til en frisk vinterdag. Fargen Rim har en nøytral fargevalør gjør den perfekt til alle rom, og skaper et rolig og svalt bakteppe. Dette er en farge det er lett å like og enkelt å kombinere med naturlige tregulv, gråtoner på møbler og svarte detaljer på interiør.

Rim grå veggfarge

Blåfjell

En dyp blåfarge er klassisk og tidløst. Perfekt om du ønsker å skape en stue som fremstår som elegant og som inviterer til innekos. Denne stuen er fargesatt med Blåfjell på veggene, sammen med mykt teppegulv, og tekstiler i dyp hvit og lyse farger. Denne skaper en frisk og vinterlig kontrast.

Blåfjell er en dyp, mørk og mystisk blå tone. Fargen henter inspirasjons fra den magiske blåtimen om vinteren.

Blåfjell blå stue

Isbit med lavendel

Isbit med lavendel er en vakker nyanse av lys vinterlig lilla. Den duse lavendeltonen oppleves som nøytral, dempet og passer til alle rom. En tone som er nydelig i det kalde vinterlyset, og som vil fremstå som lunere i lampelyset på mørke vinterkvelder.

Grå lilla veggfarge

Ismynte

Ismynte er en frisk, blågrønn farge som er inspirert av frost og iskrystaller. Den er kjølig og delikat, nesten litt glassaktig i uttrykket. Perfekt om du ønsker et svalt utrykk på soverommet, eller til en hagestue til alle årets sesonger. En flott farge å kombinere med lyse tregulv, og naturmaterialer som sisal, kurver og bambus.

Ismynte lys veggfarge

Vinterhåp

Denne fargen vil gi rommet en rolig stemning. Blek som vintersol er den flott i kombinasjon med mørkt treverk, detaljer i glass og blå nyanser. Vinterhåp er en lys og lett gulfarge som ble lansert i paletten til Årets Farge 2022.

Vinterhåp lys gul veggfarge