Fargetrender 2021

Fargetrender 2021

Fargetrendene 2021 består av fargekombinasjoner som bringer assosiasjoner til himmel, hav, horisont og nærhet til naturen.

Inspirert av verdens kulturer, farger fra ørkener, leire, stein og jord. Rene flater, støvete, brente jordfarger og etniske innslag i alt det lyse og lette. Finn dine nye favoritter blant tidsriktige og balanserte fargekombinasjoner som harmoniserer både med hverandre, og med rommet.

Tidløse og naturlige farger

Jotun Lady sitt fargekart for 2021 inneholder nye tidløse og naturlige farger i kombinasjon med gamle farger fra deres arkiv. Fargepalettene inneholder varme rustikke nyanser, jordfarger, dempede pasteller og myke nøytrale farger ton-i-ton. Desert Pink er en avslappet ferskentone, hentet fra det varme ørkenlandskapet. Den er gylden og dempet på samme tid, og gjør seg godt sammen med Welcoming Red, Natural Clay og Hummus.

Foto: Jotun

Desert pink Jotun

Delikat og varm

Himmelen har fasinert oss i alle tider. Solens livgivende lys, mørkets ro og skyggenes farer. Årets farge hos Fargerike, Himmelkyss FR2160, forandrer seg med lyset igjennom dagen. En dus rosafarge som gir rommet et delikat og sofistikert preg, og kan spille på lag med et hav av fargekombinasjoner.

Matte vegger gir et eksklusivt og elegant uttrykk. Prøv disse nyansene med vår Baronesse Matt, for en vaskbar og skjoldfri overflate. Matt maling blir i mindre grad påvirket av lys og lysforhold, og oppleves som lys og luftig på veggen.

Himmelkyss FR2160

Varme og rustikke jordfarger

Varme og rustikke farger er også en trend for 2021. Disse fargene er inspirert av verdens ulike kulturer, og henter farger fra ørkener, leire, stein og jord. Gylne farger som okergult, rødbrunt, rødt og terrakotta er jordfarger som skaper assosiasjoner til landskp og kulturer rundt om i verden.

Paletten består av sosiale og samlende farger som gir deg muligheten til å skape et lunt interiør med soner for hyggelig samvær.

Foto: Jotun

Jordfarger Jotun 2021

Støvete og brente nyanser

Rødbrune nyanser, støvete og brente jordfarger skaper varme, ro og trygge omgivelser. Samtidig er røde toner ekstroverte, glade og skaper energi. 

Fargene henter inspirasjon fra brennende kveldsol. I Australias ødemark farger den brennende kveldsolen himmelen varm, og hetebølgene langs marken gjør skillet mellom luft og jord flytende. Der horisonten ender, starter himmelen. Denne sterke oransje fargen er mettet av varme og glede.

Ekvator Fargerike 2021

Dempet grønn

Grønt er en farge som vil følge oss videre inn i våren 2021. Grønt bringer våren, naturen og friskhet inn i hjemmene våre. Velg farger som er blågrønn og dempet, men som fremstår som lys på veggene. Ønsk vårsolen velkommenn og bruk naturlige farger som er med på å trekker naturen inn i rommet.

Foto: Jotun

Jotun 7628 Treasure

Tidløs og diskret

Farger som grått, brunt og beige skaper ro og harmoni i rom som gjerne har en minimalistisk innredning. En harmonisk fargebase står her sentralt. Minimalistiske rom trenger ikke å oppleves kjølige eller tomme. Disse fargene ber ikke om oppmerksomhet, men oppleves myke og med en beroligende fremtoning.

Kombinasjonen av nøytrale fargenyanser kan ha stor innvirkning på atmosfæren i et rom. Nyansene kan brukes til å skape en monokrom stil, eller kombineres med mer kulørte farger for spennende kontraster.

Foto: Jotun

Devine Jotun

Ton-i-ton

Hvite, grå og beige nyanser kan ofte føles trygt og ikke like skremmende når vi skal velge en farge. Det positive med disse nyansene er at fargen på interiøret kommer mye tydeligere frem. Da kan du velge en lekker blåfarge eller en mørk farger på interiøret.

Vegg Fata Morgana FR2162, gulv fra Tarkett Noble Scandinavia Eik. Seng og speil fra Møbelringen. Lampe fra Light & Living, bord fra Festival, sengeteppe og sengetøy fra Norvigroup.

Fata Morgana