Husfarger

Årets utendørsfarger

Fargerike har lansert et helt nytt fargekart med 70 farger til hus og hytte. Her kan du se årets utefargetrender og nye eksteriørfarger.

Fremhev husets arkitektur med farger

Den klassiske stilen med grå og hvite hus er fremdeles populær. Likevel viser trenden at vi nå tar de fargene vi liker inne – med oss ut. Det betyr deilige, delikate farger, dempet med sort for utendørs bruk. Sofistikert, nytt og litt mer egenartet. De nye fargene gir identitet og særpreg og fremhever arkitektoniske detaljer. 

Vegg malt i Bjoneroa FR5195, dekorvegg malt i Hvit Mose FR2456 og vinduer malt i Egghvit FR2010.

Se hele fargekartet her. 

Mørk husfarge

Mørke farger til hus

De mørke fargene blir stadig mer populære, både til moderne og tradisjonelle hus. Dette gjelder gjerne brunsvarte farger med mye tyngde, og sort med en anelse av blått. De mørke fargene er perfekte til å fremheve det du ønsker: et inngangsparti, en vindusomramming eller et lekkert hagemøbel. Gjør hjemmet ditt vakkert, personlig – og trendy.

Vegg malt i Ravnsvart FR5194, og detaljer i Snøfnugg FR5009.

Har du tenkt på en større boligdrøm? Da kan Systemhus være en spennende mulighet for deg. Bygg et moderne hus skreddersydd for deg, med Fargerikes fargepalett på veggene. Les mer om å bygge funkishus.

Svart husfarge

Mørkebrune husfarger

Lysning er en av våre nyeste utefarger, en brunfarge med et hint av både gult og grønt. En farge som passer veldig godt til dagens mørke fargetrender til hus.

Bruk den sammen med sorte og mørke farger for et stramt og elegante uttrykk, eller sammen med grønt for et mykt og delikat uttrykk.

Vegg malt i Lysning FR5214.

Lysning mørk husfarge

Svart husfarge

De aller mørkeste fargene helt mot sort er også en stor trend blant husfargene i 2023. Heksetimen er en farge fra vårt fargearkiv som stadig blir en mer populær husfarge. Dette er en mørk nyanse som oppfattes nesten sort, og kler trepanel på både moderne arkitektur og tradisjonelle hus. Sammen med detaljer i hvit skapes et klassisk utrykk. 

Vegg malt i Heksetimen FR1134.

Heksetimen husfarge

Grå husfarger

Grå Tyfon er også en ny husfarge fra Fargerike i 2023. En gråfarge med et hint av grønt. Grå er en stadig mer populær husfarge, og det er viktig å finne den riktige gråfargen til akkurat ditt hus. 

Grå Tyfon er en farge som tar opp farger fra omgivelsene og oppleves derfor som den perfekte match mot himmel, hav og gress. Fargen passer godt til hvite dører og vinduskarmer, og til detaljer i naturlig treverk.

Vegg malt i Grå Tyfon FR6225.

Grå Tyfon husfarger grå

Grønne husfarger

De støvete grågrønne fargene er også en ny trend. Dette er interiørfarger vi nå tar med oss til uterommet. Skogholt er en ny eksteriørfarge fra Fargerike, som passer perfekt til denne trenden.

Skogholt er en delikat og moderne grønnfarge. En dempet farge som gir et lunt uttrykk på veggen. Fargen passer godt til den klare hvitfargen Snøfnugg FR6235 og kan gjerne kombineres med utemøbler og detaljer i ulike grånyanser.

Vegg malt i Skogholt FR5211.

Skogholt husfarge

Mørkegrønne husfarger

Også de mørke og dunkle grønnfargene er en ny trend blant utefargene. Kløvereng er en ny farge i år, som vi tror passer perfekt til de som ønsker seg grønnfarger til sitt hus.

Kløvereng er et perfekt bakteppe på husveggene om du ønsker en nøytral husfarge, som får hagen til å skinne om sommeren. Fargen er god i kombinasjon med mørkere bruntoner som Balanse FR6185 eller hvite fargetoner på detaljer.

Vegg malt i Kløvereng FR2458.

Kløvereng grønn husfarge

Lyse grønnfarger til hus

Villeple er en frisk og lys grønnfarge, lansert i 2023. Fargetonen etterlikner naturens egne farger i det nordiske landskapet og er perfekt i trenden over vakre grønne utefarger.

Fargen passer godt i kombinasjon med andre grønne nyanser som Grønn Umbra FR6115, og til den klare hvitfargen Snøfnugg FR6235.

Vegg malt i nyheten Villeple FR2459.

Grønn husfarge

Syrlige grønnfarger

Også de mer syrlige grønnfargene er en ny trend blant utefargene. Olivenlund er en ny farge i år, som vi tror passer perfekt til de som ønsker seg fargesterke grønnfarger til sitt hus. 

Olivenlund er en syrlig og varm grønngul farge som passer til både klassiske og moderne hus. Fargen er inspirert av olivenlunder ved Middelhavet og fremstår som trendy og frisk i kombinasjon med hvite detaljer på staffasje.

Vegg malt i Olivenlund FR2460.

Olivenlund grønn husfarge

Dype grønnfarger til hus

Skoggrønn er en dyp og vakker grønnfarge for de som ønsker å hive seg på trenden med både mørke farger og grønnfarger til hus. Dette er en sterk og dyp grønnfarge som egner seg godt som hovedfarge, men også som farge til små detaljer på vindu eller dør. Perfekt i kombinasjon med trendy brunsort.

Vegg malt i Skoggrønn FR5011.

Mørke grønn husfarge

Varme farger til hus

Av interiørfarger som nå er populære å ta med ut, er også de rødlige fargene. I 2023 har vi lansert flere nye utefarger som er rødlig og varme rosafarger.

Sensommer er en helt ny farge, en farge som er både fyldig og dempet. Sett den sammen med gylne toner som Melburød FR6170 på detaljer eller en grønn dør i Olivenlund FR2460. Et fargerikt og moderne uttryk, og likevel dempet tilpasset et uterom.

Vegg malt i Sensommer FR2452.

Høstglød rød husfarge

Varme rosafarger til hus

De varme rosatonene vi lenge har malt med inne, er nå også trendy husfarger. Vår nye farge Høstblomst er en varm rødfarge med et slør av brunt. En farge som harmonerer godt i terrenget uansett årstid, med inspirasjon fra naturens egne rødfarger. Fargen passer godt til hvite dører og vinduskarmer, og til detaljer i naturlig treverk og brune kontraster.

Vegg malt i Høstblomst FR2451.

Høstblomst husfarge

Pastellfarger til hus

Epleblomst er en mørkere pastellrosa med inspirasjon fra blomstrende eplehager om våren. En ny farge hos Fargerike, perfekt til årets fargetrender med varme rosatoner.

Pasteller og rosafarger til uterommet kan strammes opp med hvit og sort på detaljer i staffasje.

Vegg malt i Epleblomst FR2450.

Epleblomst rosa husfarge

Beige husfarger

Det er fortsatt svært populært med lyse farger til hus. Hvite og beige farger til eksteriør går aldri av moten. Nå er det en stigende trend å bruke de varme og gylne beigetonene, akkurat som de vi lenge har brukt på interiøret. 

Sandbank er en rolig lysebrun farge. Den kan også betegnes som en mørk beigetone. Myke nyanser fra naturen passer perfekt til hus og hytter i alle landskap. Fargen kan gjerne suppleres med detaljer i naturmaterialer og mørkere brunfarger som Tjærebrun FR9115.

Vegg malt i Sandbank FR5213.

Sandbank beige husfarge

Beige fargetrend til hus

Beige farger med både et hint av grønn, gul og grå er en av årets store fargetrender til hus. 

Savanne er en gyllen farge som henter sin inspirasjon fra slettene i Afrika. Fargen kler detaljer i mørke kontraster og brune toner som Haug FR9199 og Stølen FR9070.

Vegg malt i Savanne FR6130.

Savanne beige husfarge

Lyse farger til hus

De klassiske hvite fargene til eksteriør er alltid på topplistene over solgte farger i sommerhalvåret. I år har vi tilført en ny lys favoritt til hus, en grålig hvittone som heter Carrara

Carrara er en dempet beigefarge perfekt for å skape et stilrent resultat. En farge som kler alle årstider og tilpasser seg lyset godt. Kombiner med Eggehvit FR2010 på detaljer for å skape et klassisk uttrykk. Eller med andre beigfarger og mørke kontraster som Brunbjørn FR5019 for et mer moderne uttrykk.

Vegg malt i Carrara FR6125.

Se hele det nye fargekartet til utefarger her.

Carrara husfarge