Fargetrender 2022

Fargetrender 2022

Fargene er tilbake i de norske hjem, og vi ser en tydelig trend i at flere våger å velge spennende fargekombinasjoner. Her er de fargerike fargetrendene vi tror på 2022.

Sterke blåfarger

Vi i Fargerike elsker at flere velger å fargesette med kulørsterke farger og spennende fargekombinasjoner i sine hjem. Fargene er virkelig tilbake til alle rom i hjemmet og vi har tro på at dette vil fortsette for fult videre i 2022 og 2023. Dette er kanskje en naturlig motreaksjon til de hvite, grå, beige og støvete fargene som lenge har vært en trend.

Nå ser vi at fargesterke blåfarger er en ny favoritt. Denne stuen er malt i Vespa FR2507, en frisk og klar blåfarge. Uttrykket blir moderne sammen med blånyanser ton-i-ton, og kontraster fra naturmaterialer i tre og gyllent skinn.

 

Vespa fargetrender 2022 blå

Elektrisk blå

Vi tilbringer mye mer tid i hjemmene våre, og trenger å omgi oss med farger som gir energi, god atmosfære og som skaper en trygg sone. Blåfarger er en evig favoritt for mange nordmenn. Blåfarger topper bestselgerlisten hos Fargerike stadig vekk, men hvilke blåfarger som folk ønsker seg mest skifter stadig med tiden.

Knall blå, elektrisk blå eller koboltblå er en farge som har preget både motebildet og interiørtrender den siste tiden. Den er fargesterk og intens, og kan få interiøret i hjemmet ditt til å virkelig poppe. Prøv deg fram med å tilføre knallblå i små doser i hjemmet ditt, og opplev selv den vakre tilstedeværelsen denne fargen gir.

Dette blå kjøkkenet er malt i Dråpe FR1346, en varmere blåfarge som gjør seg godt på store veggflater.

Dråpe fargetrender 2022 blå

Sterke blåfarger

Det kan være vanskelig å lykkes med kulørsterke blåfarger på store veggflater. Noen ganger kan den beste løsningen være å velge de sterkeste blåfargene til interiøret eller detaljer. Velge heller en lysere blåfarge til vegger og tak. Da slipper du at uttrykket blir for intenst, og blåfargene sammen oppleves mer harmonisk. Ønsker du å tilføre trendfargen Kobolt FR1615 i interiøret, er Havis FR1350 en god farge til vegger.

Koboltblå trendfarger 2022

Kreative fargekombinasjoner

Turkise farger skaper inspirerende og lekende rom. Dette rommet er fargesatt ton-i-ton i de turkise og blågrønne fargenyansene Imagine og Wish fra Jotun. Disse fargene skaper et godt bakteppe for vegger og tak, og gjør det enkelt å tilføre fargerike detaljer på interiør og gulv. Liker du lilla eller lavendelfarger på tekstiler og interiør, er turkis på vegger og tak en god kombinasjon.

Foto: JOTUN AS

Jotun image fargetrend 2022

Gule vegger

Gult har virkelig kommet tilbake i de norske hjem, etter en lang pause fra 80-og 90-tallet. Gule fargenyanser skaper glade og åpne rom. Ønsker du en farge til store veggflater som skal bidra med lys og mye farge i rommet, er gult et godt fargevalg. 

Fargerike lanserte Stråleblink FR2272 som Årets Farge 2022, sammen med en rekke tilhørende nyanser i gult. Gult kan være alt fra fargesterk og energisk, til dempet og nøytral. Gult gjør seg også godt i ton-i-ton med andre nyanser i gult, eller i kombinasjon med ren hvit på detaljer og interiør.

Stråleblink gul fargetrender 2022

Gult og blå

Gult og blå er en spennende fargekombinasjon vi ser mer og mer til i trendbildet. Gult er enkelt å kombinere med flere ulike nyanser av blå, og resultatet kan bli veldig kult. Dette rommet er malt i en dus gul, Vårtegn FR2276, kombinert med både lys og mørk blå hvor uttrykket blir moderne, men samtidig klassisk.

Husk at fargene ikke bare er på veggen, men også på detaljene i interiøret. Ikke bruk for mange, men prøv å samle fargene på flere detaljer.

Vårtegn gul Fargerike

Male med lilla

Lillafarger er også en stigende trend både i motebildet og i hjemmet. Støvete lilla, pastellfarger, syrinlilla og lavendelfarger har vært mye å se på Instagram de siste årene. Nå er folk klare for å la lilla prege vegger og tak også. Lilla kan være både skandinavisk og orientalsk på samme tid, og fungere godt som et bakteppe i både stue og soverom. Hva med å velge en rolig farge på veggen, tilføre nye farger og spreke teksturer på tilbehøret? 

Foto: JOTUN AS

Lavender-Touch Fargetrender 2022

Pastellfarger

Fløyelsmyk FR2005 er en lilla pastellfarge som egner seg svært godt til trendy og rolig soverom. Sammen med en vakker gulfarge som Engblomst FR2274 kommer det lekne og sommerlige uttrykket frem. Kombiner gjerne med sengetøy i pastellfarger ton-i-ton. 

Pastellilla har blitt en stor favoritt som farge på både sengetøy, håndklær, puter, interiør og klær den siste tiden. Men dette er også lillafarger som er flotte som veggfarger. 

Lilla gult fargerike

Blå interiørdetaljer

Blå og lilla er en spennende fargekombinasjon. Den duse lilla er virkelig blitt en trendfarge, og sammen med interiørdetaljer i hvit og blå kan uttrykket bli lekent og kreativt. Blå på interiørdetaljer, tekstiler, sengetøy, plakater også videre får lillafargen på veggen til å skinne.

Foto: JOTUN AS

Lilla jotun fargetrender 2022

Fargesterke detaljer

En trend og et godt tips å følge er å kombiner duse toner med knallfarger. Dette får fargene til å "poppe". Det skaper et morsomt og uventet utrykk, hvor de støvete fargene og kulørsterke fargene løfter hverandre på en balansert måte. 

En mørk støvete lillanyanse som Dehli FR1004, får virkelig den blå fargen på vasen til å stå frem i rommet.

Dehli lilla fargetrender 2022

Frisk grønn

Dempede grønnfarger har lenge vært en trygg favoritt for mange. Nå er det de mer syrlige grønnfargene som er i vinden. Hope er en av de nyeste fargene fra JOTUN, og er langt friskere enn de siste årenes dempede grønntoner.

Dette rommet er kombinert med Wish, en sjøblå og turkis fargetone, sammen med både gult og blå på interiør. Velger du fargetoner som er nær hverandre i fargesirkelen, skaper du harmoni selv i et fargerikt rom.

Foto: JOTUN AS

Hope Jotun fargetrender 2022

Komplementære farger

I denne stylingen har vi valgt Stram Militær, en mørk grønnfarge og brukt oransje og rosa som komplementære farger på interiøret. Husk at fargene ikke bare er på veggen, men også på detaljene i interiøret. Fargebruken gir et levende uttrykk som blir mer personlig og unikt. Ikke bruk for mange, men prøv å samle fargene på flere detaljer.

Har du lagt din elsk på en spesiell trendfarge, som dus rosa i denne paletten, kan det være smart å tilføre fargen i små doser på interiør.

Stram Militær

Rød og rosa

Det florerer av rosatoner for tiden, og er en trend vi tror kommer til å vare en god stund til. Rosatoner gir oss energi og minner oss om varme sommerkvelder.

Rosa er ikke bare for søte barnerom. Nå finner du rosa i alle trendmagasiner, på klær og interiør. Men rosafarger er også gode farger til vegger og tak, og kan sette prikken over i-en i interiøret. Duse rosatoner kan fungere nydelig alene, men også som en friskere aksentfarge. For å skape et ekstra spennende og trendy uttrykk, kan du prøve å kombinere rødt og rosa.

Foto: JOTUN AS

Delightful pink

Fargerikt med rosa

Det er et bredt spekter med rosafarger som er i trendbildet. Alt fra duse og søte rosa, til energisk og knallrosa, til varm ferskenrosa. Lucca FR2501 er ferskenrosa farge som tilfører glød og dybde i rommet. Skap et ekstra spennende og trendy utrykk med samme farge på både vegger og tak. 

Lucca fargetrender 2022

Brune farger

Både mørke og lysebrune nyanser har vært en trend en god stund. Brunt som basisfarge på vegg gir rom for å tilføre spennende kontrastfarger på lister, tekstiler og interiørdetaljer. Her er fargen blå både et spennende og uventet valg i kombinasjon med det gylne brune fargene. Veggen er malt i fargen Krydder FR1073, en behagelig nyanse av brun som setter et elegant preg på rommet.

Krydder brun fargetrender 2022

Den nye trendfargen

Brune nyanser har fått en helt egen renessanse når det gjelder både motebildet og til hjemmet. Brunt gjør seg godt sammen med naturlige trematerialer til både gulv, møbler og kjøkken. Mørke brunnyanser skaper lune rom, og gjør seg godt i kombinasjon med tekstiler i lin, lavendelfarger og detaljer i farget glass. 

Foto: JOTUN AS

Mellow