Jotun dodenkopf

Jotun eksteriørfarger

Bli inspirert av de tidløse fargene i Jotun sitt nye eksteriørfargekart. I år er det tilført 10 nye farger, fordelt på både nøytraler og kulørte toner. Finn dine nye favoritter til ditt hus og uterom.

Ved å sette sammen fargene på ulike måter kan du tydeliggjøre den stilen som passer best til ditt hus. Om du velger en fargesetting i nøytrale nyanser eller mer fargerike kontraster, vil nye farger gi huset karakter og by på forfriskende fornyelse. 

Harmoniske farger til uterommet

Det nye fargekartet for uterom har samlet trygge og gode husfarger fra Jotun sin egne fargeeksperter. En vakker helhetlig fargepalett som gir et varig vakkert hus. 

Husets fasade skal fungere harmonisk med andre farger i uterommet. Det nye eksteriørfargekart gir deg anbefalte kombinasjonsfarger for hele huset, grunnmur, vindu, dør og detaljer. Godt samspill mellom farger og materialer er viktig. Spennende kontraster kan skapes mellom dempende farger og naturlige elementer, og gode fargevalg gir ditt hus identitet og særpreg.

Her er vegg malt i Jotun 0099 Sort, og dør i Jotun 1378 Kontur. Foto: Jotun

Jotun Sort

Behagelige grønne nyanser

Forfriskende og behagelig i grønne nyanser. Grønt kommer i mange varianter, fra dype, gylne og tradisjonelle, til de mer dempende og moderne nyansene. 

En ny grønntone i det nye fargekartet, er inspirert av de gamle, vakre villaene fra Djurgården utenfor Stockholm. Villaene ble ofte malt i dempede grønnfarger, kombinert med hvite detaljer og en ytterligere nyanse av grønt.

Her er vegg malt med nyheten Jotun 7653 Stockholmsgrønn, et forfriskende gråtonet grønt pust. Foto: Jotun

Stockholmsgrønn Jotun

Diskret og elegant i gult

Paletten av gule nyanser i det nye fargekartet inneholder friske og fargesterke toner, tradisjonelle okerfarger og dempede lysegule toner. De er myke og med sløret uttrykk som gjør de diskret og elegant.

Den helt nye fargen Jotun 10168 Muted Yellow er både tidsriktig og vakker. Den er mindre fargesterk enn de mer tradisjonelle okerfargene, og fremstår  delikat og nedtonet. Foto: Jotun

Jotun 10168 Muted Yellow

Rød med gyllen undertone

Rød ekstreiørfarger har lange tradisjoner i Norge, og gir idylliske assosiasjoner. Røde nyanser med en gyllen undertone harmonerer best med naturens egne farger. Nye røde nyanser på årets fargekart fra Jotun går fra lyse og kraftige, til dypere og mer sofistikerte toner.

Vegg malt i Jotun 2279 Dodenkopf og grunnmur malt i Jotun 1352 Form. Foto: Jotun

Jotun 2279 Dodenkopf

Tidløse blånyanser

Blåtoner kan være både delikate, tidløse og unike. Blåtoner forsterkes ofte i møte med himmel, natur og omgivelser. Utendørs er derfor de nedtonede og grålige blåfargene de vakreste. Det er viktig å se hvordan fargen passer sammen med omgivelsene. Tips! Mal en prøve på hjørnet av huset, da ser du enklest hvordan den tar seg ut med omgivelsene.

Dør malt i nyheten Jotun 5445 Delicate Blue, en dempet blåtone med en perfekt balanse av blått og grått. Vegg malt i Jotun 1274 Dus, og terrasse i Trebitt 90029 Naturlig Sølvgrå. Foto: Jotun

Har du tenkt på en større boligdrøm? Da kan Systemhus være en spennende mulighet for deg. Bygg et moderne hus som er skreddersydd for dine behov, med Fargerikes fargepalett på veggene. Les mer om det å bygge hus.

Jotun 5445 Delicate Blue

Lunt med beige og gråtoner

Lette og luftige farger som hvitt, grå og beige velges ofte for sin tidløshet, renhet og eleganse. Nøytrale nyanser til uterom kan spenne fra kritthvite farger til grålige toner og gulaktige, beige nyanser. Små variasjoner i kulørtonen kan gi relativt store utslag på en hel fasade. Kombiner gjerne de nøytrale nyansene med kulørte detaljfarger, som vil understreke stil og stemning på fasaden.

Her er vegg malt i Jotun 1141 Natural Beige, kombinert med dør malt i Jotun 8426 Dewy Green. Foto: Jotun

 Jotun 1141 Natural Beige

Dekorfarger til detaljer i utemiljø

I det nye fargekart finner du også seks nye detaljfarger som bidrar til å skape inspirerende utemiljøer. Tidsriktige nyansene tilfører uterommet det lille ekstra, og skaper en helhet. Fargene er nøye utvalgt med en diskret, men allikevel kulørt tone som er mindre typisk for eksteriør. Utemøbler og inngangsdør er detaljer hvor man kan tilføre farger som man kanskje ellers ikke ville valgt på en hel fasade.

Vegg malt med Jotun DryTech Mur i Jotun 1024 Tidløs, dør Jotun 7119 Stemning, og utekjøkken malt i Jotun 7163 Minty Breeze. Foto: Jotun

Jotun 7163 Minty Breeze

Vakkert resultat med riktig maling

Riktig maling og riktig fremgangsmåte gir vakre detaljer, og med nye Drygolin Nordic Extreme Vindu og Dør gjør det enkelt å fornye inngangsdøra, eller forvandle en gammel benk til et nytt favorittmøbel. Det samme gjelder for murfasade og grunnmur. Finn de nye nyansene du liker, og lek deg med fargeretning på alt fra grunnmur og terrasse til vindu, dør og detaljer.

Fasade malt i Jotun DryTech Mur 1901 Marmor, vindu og nedre del av murvegg i Jotun 1908 Sisal. Foto: Jotun

Jotun sisal

Silkematt glans til utevegg

Glansgraden har mye å si også utendørs. Bevisst bruk av glansgrad kan understreke historie og tradisjon, og forsterke moderne arkitektur.

Drygolin Color Expert er det nyeste tilskuddet til Jotun Drygolin-serien. Med silkematte, avdempede glans vil fargen du velger på fasaden fremstå mer sober og nedtonet i uttrykket. Foto: Jotun

Drygolin Color Expert