Krukke foran vegg i høstfarger

Høstfarger

Sommeren er på hell, og snart ser vi vår vakre natur kledd i høstens fargepalett. Varme farger som luner når kveldene blir kaldere og mørkere, tiden hvor vi vil ha det lunt og koselig i hjemmet. Vi har latt oss inspirere av årstiden, og hentet frem noen av våre vakre farger i høstens drakt.

Fotograf - Per Erik Jæger, Stylist - Tale O. Henningsen

Rødbrune nyanser

Høsten byr på en praktfull palett i rødtoner og gultoner som oppleves som varme, og er en perfekt match sammen med tekstiler i Kelim-mønster som har blitt en stor trend. Høstpaletten er naturens egne farger, naturtoner som er behagelige å oppholde seg i og som skaper en herlig ro i interiøret. Solbærtoddy FR1190 er en varm rødbrun nyanse som skaper et lekkert og lunt hjem. (Storeys - pute)

Stol foran rødbrun vegg

Plommerød

De naturlige fargene i kombinasjon med naturmaterialer som lin, lær og tre skaper en helhet som passer perfekt sammen– og interiøret oppleves som både vakkert, trygt og godt å være i. Med delikate farger på veggene, store deilige pledd og myke puter – kryper vi opp i sofaen og nyter varmen når det blåser rundt hushjørnet. Vi lar oss påvirke av fargene vi omgir oss med. (Festival - bord, lyslykt; Broste - vaser)
Plommerød vegg

Brune nyanser

Jordfargene er stadig like populære. Fra de lysere terracotta-fargene til de mørkere, brune tonene, og sammen er de superlekre og skaper et varmt og rustikt interiør som gløder. Mocca brun FR1585 er en nydelig nyanse, og perfekt sammen med gyllent interiør som f.eks gull. (Light & Living - småbord, lysestaker; Broste - keramikkvase)

Moccabrun vegg

Varme toner

Gulorange er en farge vi ser mye av når høsten trer inn. En deilig blanding av gul og orange, fargen som gløder og gir energi – noe vi trenger i vinterhalvåret. Fargen Gullbær FR1381 er et nydelig eksempel på en slik farge. (Festival - stol Elegant; Broste - vase; Light & Living - bord; Pagunette - pute Avium)

Sennep

I samme fargefamilie finner vi den okergule Sennep FR1166, en litt dypere tone gulorange som skaper de varmeste rom man bare kan drømme om. En flott farge å bruke sammen med andre farger i høstpaletten, som grønt og rødbrunt. (Storeys - puter)

To puter foran sennepsgul vegg

Grønne toner

Grønt er aldri feil, uansett rom. De grønne fargene gir oss rom det er godt å lene seg tilbake i, de har en beroligende effekt, og gjør kjedelige rom til gode rom. Skilpadde FR1163 er en spenstig grønntone man blir glad av. Sammen med dype røde farger fremheves det grønne, og de komplemetære fargene gløder sammen. Vaser: Broste. Bord: Festival, Puter: Pagunette (Broste - vase; Festival - bord, krukke; Light & Living - lysestaker; Storeys - kelimputer)

Bord med krukker foran skilpadde-grønn vegg

Mosegrønn

Høstfargene er utrolig vakre i matt maling. Det skaper en behagelig romfølelse, og fargene oppleves som fløyelsmyke. Miks gjerne matte og blanke flater i samme farge for å skape spennende effekter og kontraster i interiøret. Olivenrot FR1386, en mosegrønn skjønnhet som kan løfte ethvert rom til nye høyder. Det er en lekker farge som er lett å innrede til, og passer utmerket til resten av høstens fargepalett.

Seng foran mosegrønn vegg