Gråtoner stue

Gråtoner

I Fargerike elsker vi farger! Men vi syns også det er utrolig gøy å leke med alle våre flotte gråtoner. De monokrome fargene er lekre og sofistikerte. I dette grå landskapet er det, tro det eller ei, mange kulørtoner å velge i.

Gråtoner står godt til de fleste andre farger, så lenge man velger riktig valør. Grått kan være en vrien farge å velge, da den er svært påvirkelig av fargene den står sammen med.

På disse bildene ser vi tre oppsett hvor vi kun har byttet ut bakgrunnsfargen. Ellers er materialvalget helt nøytralt, og vil i liten grad påvirke hvordan vi opplever de tre gråtonene. Veggfargene på de forskjellige bildene trekker i hver sin retning i fargesirkelen; mot rødt, grønt og mot gult. Klarer du å se hva som er hva?

Tavle FR1230

Selv om Tavle FR1230 er i det grønngule landskapet, opplever vi den ikke som grønn, derimot sort og varm. Puten og krukken gløder, og puffen får et varmt preg. Da en så mørk farge vil gå fint mot det kalde, kommer pleddet også godt med. Stolbenene får en varme og rommet vil oppleves som lunt og trygt.
Mørke gråtoner til stue

Skygrå FR1520

Den varme gråtonen Skygrå FR1520 henter frem varmen i omgivelsene rundt. Pledd og krukke kommer godt frem. De grå tonene som går mot kaldt, føles ikke naturlige og man får nesten lyst til å ta de bort. Naturmaterialer endrer seg lettere til fargene de omgir seg med, slik er det også med denne puffen i skinn. Foran denne veggen hentes varmen i skinnpuffen frem, stålet i beina får et varmt og gyllent preg, og blomstene kommer godt frem.
Varme gråtoner

Oktobergrå FR1127

Fargen Oktobergrå FR1127 fremstår som kjølig og kald. Det er ikke lett å se at den har litt rødt i seg. De kjølige tonene i stillebenet, får en helt fantastisk glans. Pleddet og bildet i magasinet nærmest gløder. Puten ser fremmed og gul ut i dette oppsettet, mens naturmaterialet endrer karakter. Stolbenene på puffen blir elegante og kjølige, og blomstene føles enda grønnere.
Kalde gråtoner

Rene gråtoner

Monokrome farger som Musling FR1124 og Morgenstund FR1130, har ikke farge i seg i det heletatt. De består kun av sort og hvitt. Dette er farger man kan velge hvis man ønsker å ha det helt nøytralt, men som regel vil man jo fremheve, dempe eller viske ut noe. Og da må man velge en gråtone med riktige undertoner, som får frem den effekten man ønsker i resten av interiøret. Monokrom betyr «ensartet» og var fra gammelt av nesten bare forbeholdt snakk om rene gråtoner. I dag brukes ordet også når gråfargene har kulør i seg. Monokrom må ikke forveksles med ton-i-ton, som du kan lese mer om det på forrige side.
Lyse gråtoner

Interiøret

Akkurat som hvitt trenger grått andre farger for å fungere, også Morgenstund FR1130. Innred gjerne med fargerike møbler for å få en god balanse mot de grå veggene. Hvis veggene dine er grå, bør det ikke være andre grå ting i rommet, heller ikke gulvet. Da vil fargen bli for dominerende. Når du velger grått på veggen kan du boltre deg i farger i interiøret.
Gråtoner i stue