Innred med speil

Innred hjemmet med speil

Speil kan gjøre underverker med rommene dine, og har blitt et viktig interiørelement i hjemmet. Ved å innrede med speil kan boligen lett fremstå større, lysere og mer moderne.

Speil med gullkanter

Speil er ikke lenger bare en praktisk gjenstand vi bruker for å sjekke hvordan vi ser ut, de bidrar også til å gjøre hjemmet vårt mer dynamisk. Speil har alltid skapt mystikk, fascinasjon og illusjoner. I dag bruker vi speil for å fremheve interiøret, og det er fortsatt illusjon og optisk bedrag vi er ute etter. Når du innreder med speil, kan speilene trylle små rom til å fremstå større, og få mørke rom til å bli lysere. Rimelig er det også!

Runde speil og speil med organisk form: I det moderne interiøret hvor kvadrat og spiler er i fokus, passer de runde speilene perfekt, og speilformen gir rommene et mykere uttrykk. Til dette interiøret er det veggfargene som er spilt opp mot hverandre. Den grå fargen Grå Stemning FR1132 speiler seg vakkert og gir en dybde på den gule veggen malt i fargen Ekte Oker FR1920.

Runde speil

Forstørrer og forsterker

– Nå bruker vi speil for å fremheve et interiør, og på lik linje som før, er det illusjon og optisk bedrag vi er ute etter. Ved å bruke speil, kan vi sette fokus på vakre detaljer, forstørre rom, hente inn dagslyset, forsterke linjer og utdype stilen på rommet, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Å bruke speilene på veggene som dekor er også smart om du innreder rom med skråvegger, som ofte er små. Et veggspeil vil reflektere rommet og skape en følelse av at rommet er større enn det egentlig er. I tillegg til å få rom til å virke større, er speil også en dekorativ interiørdetalj.

Spenn buen: Speilet med bue har inspirasjon fra art deco-perioden, og denne stramme og geometriske stilen er perfekt til speil. Ved å hente opp elementer fra ulike stiler får vi et lekent uttrykk i interiøret. Den mørke og mystiske veggen er malt i 1001 Natt FR2166 og gir rommet et feminint uttrykk. Leken med det maskuline og feminine gir spenning til rommet.

Buet speil

Henter lys og natur inn

Naturlig lys er viktig for oss, og det forsterker former og farger i rommet. Nok sollys har dessuten mange positive effekter på både humør og energinivå, og er spesielt viktig på vinteren. Bruk av speil i interiøret gjør at du bedre kan utnytte lyset utenfra.

Ekspertene bruker speil for å øke romfølelsen, hente inn lys og skape stemning i et rom. Med speil kan du skape blikkfang, og hvis du har fin utsikt, kan du hente den inn i boligen via speilet.

Smal sak: For å få frem en egen dybde, er speilets kraft noe helt utenom det vanlige. Ofte brukes speil til å speile seg selv, men det kan like gjerne være en dekorativ og virkningsfull del av interiøret. Det smale speilet i hjørnet på dette rommet gir en illusjon av enda et nytt rom. Rommet i fargen Oktobergrå FR1127 får i tillegg et mer lekent uttrykk.

Smalt speil

Fine former

Det er mange ulike former på speil. De er enten satt inn i tykke eller smale rammer, og de har et vell av former. Speilets egenfarge kan også sette stilen, enten det er sotet, gyllent, glatt eller krakelert. 

Rund i kantene: Det runde speilets magi fortsetter fra rom til rom. På soverommet det ofte kjærkomment med et speil, eller kanskje flere? Både til helfigur, men også som en dekorativ effekt. Med en bred ramme på speilet, skapes et nytt designelement. Veggfargen Fata Morgana FR2162 flyter videre, mens speilet kommer oss i møte.

Rundt speil soverom