Jul farger inspirasjon

Inspirasjon til julen

Det er mange farger som kan være julefarger, og det er mange måter å pynte til jul på. La deg inspirere av noen overraskende fargevalg til julen her.

Moderne julehjem

Oseandrøm er Årets Farge 2023. Kanskje ikke en julefarge, men likevel en god bakgrunnsfarge for å skape et moderne julehjem. Fargen som er inspirert av havet, får tregulvet til å skinne ekstra i vinterlyset. Rommet oppleves som varmt og innbydende. Dekorer til julen med granbar i kranser og dekorasjoner, og dekk bordet med grønne elementer. Sammen med små detaljer i sort er dette en komplett fargepalett for en moderne jul.

Oseandrøm jul blå

Spraymal julen

Et godt tips for å tilføre fargene du ønsker deg til jul, er å spraymale. Her har vi spraymalt vinflasker, og brukt de som et trendy blikkfang i svart på spisebordet. Gjør julepynten og dekorasjonene personlig enkelt med litt spraymaling, slik kan du skap noe som ingen andre har maken til. 

Å spraymale er superenkelt og budsjettvennlig. Les tips og triks til spraymaling her.

Oseandrøm svart jul

DIY julepynt

Du kan spraymale nesten hva som helst. Her har vi spraymalt flasker for å lage vår helt egen adventslysestake. Velg blant et bredt utvalg farger på Quick Spray, og i blank glansgrad eller trendy matt finish på malingen. 

Her har vi valgt oss en tradisjonell julerød farge i matt, og pyntet med grønne sløyfer og granbar. Et raskt DIY-prosjekt du kan kose deg med i adventstiden. Se video på vår Facebook.

Spraymale jul

Rustrød jul

De røde fargene er uunngåelig i julen. Men du trenger ikke nødvendigvis velge de klassiske julerøde fargetonene. Rustfarger, burgunder, rødoransje osv. kan også være fine julefarger! Her har vi valgt oss fargenyheten Varm Rust FR2404 fra paletten til Årets Farge 2024, sammen med andre rustfarger, dyp rød og en spennende korall. Utrykket blir lekent, overraskende og byr på en ny moderne jul! 

Rust rød jul

Lyseblå jul

En rolig og lett blåfarge som Kildevann FR2302 gir et perfekt bakteppe til alle rom, også i julen. Den vakre lyseblå fargen, sammen med interiør og tekstiler i ren hvit skaper en magisk og ren julestemning på dette soverommet. Kombiner med moderne julepynt i glass og naturmaterialer, hvor utrykket blir sofistikert og moderne. 

Kildevann lyseblå soverom

Blå og lilla jul

Er lilla den viktige julefargen for deg, har vi et godt tips om å kombinere den med mørkeblå til jul. Dette rommet er malt i Asfalt, en ung og urban mørkeblå farge. Blå og lilla er nabofarger i fargesirkelen, og lar seg fint kombinere. Utrykket blir moderne og rolig, hvor du kan tilføre julestemning med naturelementer som granbar og kranser.

Asfalt mørk jul