Blomster i årets farge 2013 - lilla

Årets Farge 2013

Nyanser av lilla var ekstremt populære i Norge de siste fem årene, og med god grunn. De nyansene vi har sett mest av, er spesielt vakre i det nordiske lyset. Og med dette som utgangspunkt så ble 2013 - lilla.

Valget av Årets Farge 2013 ble tatt på grunnlag av kvalitative og kvantitative undersøkelser fra Fargerikes butikker over hele Norge, samtaler med lokale farge­ og interiøreksperter og et tett samarbeid med det europeiske trendbyrået Nelly Rodi. Og sammen med NCS Colour Centre i Oslo ble det sett på bevegelser i det profesjonelle markedet. Norge var annerledeslandet på mange måter. En ny analyse av nordmenns fargevaner viste et sterkt og tett forhold til fargene, mer enn våre skandinaviske naboer. Vi var nostalgiske og stolte av å være norske, og mer opptatt av egen kulturarv og identitet enn på lang tid. Fargerike kom frem til tre innflytelsesrike stilretninger for 2013 som var vidt forskjellige. Det alle tre har til felles er at det norske står sentralt, men påvirket av impulser fra utlandet.

Lilla er ikke bare lilla, det finnes mange beskrivelser av lilla; vi har fiolett som er varme lillatoner, og indigo som tilhører de kalde lillatoner som purpur, lavendel, plomme osv. Ofte er beskrivelsene hentet fra floraen eller fra frukt og grønt. Mens lilla blomster er bienes favoritt på grunn av nektarinnholdet, er fruktene ettertraktet på grunn av de høye nivåene av antioksidanter, og beskrives gjerne som supermat.

Lilla ble lansert i tre forskjellige stilretninger med totalt ti nyanser i Fargerike sitt fargekart, Årets Farge 2013: Norsk Skandinavisk, Norsk Elegant og Norsk Eklektisk. Hver stilretning tolket lilla på helt forskjellige måter.

Norsk Skandinavisk

Det skandinaviske, eller danske, hadde hatt stor innflytelse på norske trender de siste ti årene. I 2013 vil vi sette det norske stempelet på det skandinaviske, og innføre mer farger og flere detaljer. Det handler om å dyrke det norske, men vi er fortsatt inspirert av danskenes enkle linjer og forsiktige fargepalett. Stilretningen beholdt personligheten sin samtidig som den ble mer norsk.
Årets Farge 2013
Årets farge 2013 lilla aubergine

Plomme FR1305

En sterk farge med kan skape klassiske og rene linjer med interiøret.
Årets farge 2013 plomme

Elegant lavendel FR1301

Elegant Lavendel FR1301 , er en svært god veggfarge. Den gir en rolig og nedtonet atmosfære i rommet. Fargene kan kombineres med lette nyanser av hvitt, grått og en vakker dus nudetone som Pudder FR1114.
årets farge 2013 elegant lavendel

Norsk Eklektisk

Dette er en personlig stilretning som handler om å gjøre ting på egne premisser. Bruk dine favorittfarger og stilretninger sammen og skap et unikt samt personlig uttrykk. Det kan være alt fra dramatisk og fargerikt til sobert og enkelt. i denne stilretningen er det fire nyanser som er viktige, men indogofargen kommer i alle varianter.
årets farge 2013 purpur

Wisteria FR1308

Denne fargen stråler et fargerikt uttrykk med personlig stil.
årets farge 2013 wisteria