Male kjøkkenfronter

Har du tenkt at kjøkkenskapene ser litt gamle og slitne ut? Du trenger ikke kjøpe nytt kjøkken, bruk det gamle men mal det med en ny farge! Med noen enkle grep kan du endre hele utseende på det gamle kjøkkenet.

Forarbeid:

Start med å skru av skapene fra kjøkkenet og sorter de etter størrelse og hvem som hører sammen. Fjern alle håndtak eller knotter som er festet til kjøkkenfrontene. 

Vask alle flatene for skitt og støv, men husk at flatene må være tørre før påføring. Videre finner du frem et slipepapir for å gjøre overfalten matt som bidrar til at malingen fester seg bedre på overfalten. Husk å tørke vekk støvet etter slipingen. 

Grunnarbeid:

Når overfalten er ren og tørket kan du starte med grunnarbeidet. Så påfører du grunning som gir god heft til malingen, husk å la det tørke. 

Påføring:

Når overflaten er helt tørket kan du påføre maling med fargen du ønsker å fornye frontene med. Bruk en rull for å male flatene, men bruk pensel til kantene og mønster om du har det. 

Det er smart å male kantene først med en smal pensel for å komme til på alle stedene. Bruk en liten rulle til å male frontene på kjøkkenskapene eller skuffene. Helt til slutt maler du flatene med en etterstryker for å få en helt gjevn overfalte. Merk at alle frontene skal males med to strøk for å dekket overfaltene helt. Så er det bare å nyte et nytt kjøkken som du har fornyet helt selv. 

Male kjøkkenfronter