Terrassebehandling

Det kan være vanskelig å vite hvilken terrassebehandling du skal velge, men vi i Fargerike ønsker å gi deg noen gode råd og fagtips.

Hvordan behandle terrassen

Først må du tenke over dine behov for terrassen og hvordan du vil at terrassen skal se ut. Er den behandlet fra før? Vil du ha en farge på terrassebordene? Eller ønsker du naturlig gråning? Hvor ofte er du villig til å behandle terrassen? 

Hvilken behandling skal jeg velge? 

Vi har terrassebeis som holder i opptil 5 år, og terrasseolje som bør brukes hvert år. Vi har terrassebeis som tørker ekstra fort, og vi har tjæreholdig terrassebeis. De ulike produktene har egenskaper som beskytter terrassebordene mot. blant annet råte, sopp og oppsprekking. 

Farger til terrassen

Alle nyter godt av litt kjærlighet og stell - også treverk! Regelmessig vask og vedlikehold gjør terrassen holder seg pen mye lengre. Påfør beis eller olje som trenger effektivt inn i treverket og lager en beskyttende hinne. Da reduserer du både gråning og oppsprekking, og terrassen holder sitt nye, fine utseende lenger. 

Vi har 21 nye farger til terrasse å velge blant, så til sommeren kan terrassen din enkelt forvandles til et lekkert uterom. Når du påfører farge på et terrassegulv, rydder du også opp rent visuelt. Beisen jevner ut fargeforskjeller uten å fjerne trestrukturen, og resultatet ser rent og ryddig ut.

Utstyret du trenger til terrasse

Produkter til terrasser er utviklet igjennom mange år, og basert på den erfaringen vi har med treverk og større terrasser. 

En malepad sørger for at terrassebeisen blir påført i riktig mengde og er suverent enkel å bruke. Likevel trenger du en pensel til å mette endeved og komme inn i hjørner og langs kanter. Et forlengerskaft gjør rekkevidden lengre og gir moment slik at arbeidet går fortere. Plastfolie og maskeringstape tar vare på detaljer som rekkverk og beslag. Alt sammen er utstyr som hjelper deg å gå jobben gjort - skikkelig, litt enklere og uten søl. 

Fargerike sine beste tips til behandling av terrasse

Her kan du se produkter anbefalt til behandling av terrasse fra Fargerike sine fageksperter. 

Olje til terrasse

Baron terrasseolje er en høykvalitets treolje som trenger dypt ned i treeverket og gir god beskyttelse mot vær og vind. Gjør treverket vannavvisende og er perfekt til teak og edeltre. Denne behandlingen gjentas årlig.

Baron Terrasseolje

Baron Terrasseolje

Baron Terrasseolje er en høykvalitets treolje som trenger dypt ned i treverket og dermed gir god beskyttelse mot vær og vind, samt minimerer sjansen for at treverket sprekker.

3 liter
299,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
100,- pr. liter

Beis til terrasse

Baron terrassebeis er en vannbasert terrassebeis som sikrer en vannbestandig beskyttelse og gir en meget pen beiseffekt selv på tidligere behandlede flater. Behandlingen gjentas omtrent hvert 3. år eller så ofte det trengs. 

Baron Terrassebeis

Baron Terrassebeis

Baron Terrassebeis er en vannbasert terrassebeis som sikrer en vannbestandig beskyttelse og gir en meget pen beiseffekt selv på tidligere behandlede flater. Nytt og tidligere behandlet treverk må vakses grundig før påføring av terrassebeis.

3 liter
499,-
10 liter
1 499,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 150,- pr. liter

Trebitt terrassebeis gir en eksklusivt matt og holdbart utseende. Beisen inneholder effektive midler mot svertesopp og alger, samt hindrer gråning og oppsprekking. Inntill 3 års vedlikeholdsintervall. 

Trebitt Terrassebeis

Trebitt Terrassebeis

Trebitt Terrassebeis gir en vakker og holdbar terrasse. Klimaet er i endring og mange huseiere opplever utfordringer med økt algevekst, og ustabilt vær når man skal behandle terrassen. Trebitt Terrassebeis har unik effekt mot grønske, og tåler regn en times tid etter påføring. Trebitt Terrassebeis gir lang holdbarhet i ett strøk.

3 liter
499,-
10 liter
1 599,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 160,- pr. liter

Tjærebeis til terrasse

Tyrilin Terrassebeis er basert på værbestandig alkydoljer, blandet med naturproduktet tjære. Kan brukes på både impregnert og på royal-impregnert terrassebord. Beisen gir en vakker og slitesterk overflate med 3-5 år vedlikeholdsinterval.

222,-pr. l3 liter

Scanox Tyrilin Terrassebeis

Tyrilin Terrassebeis

Ett spesialutviklet produkt for å gi vakkert fargespill og tåle et tøft norsk fjellklima. Beisen er laget av utvalgte oljer og tretjære, og inneholder aktive midler mot overflatesopp. Terrassebeisen er ekstra forsterket med UV-filter

2,7 liter
Før 699,- 599,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
NÅ 222,- pr. literFør 259,-

Extra beis til terrasse

Baron Extra terrassebeis fremhever treets naturlige utseende. En dypt penetrerende silikonalkydbasert terrassebeis som sikrer en vannbestandig beskyttelse uten å bygge sjikt. Behandlingen holder treverket beskyttet i 2-4 år avhengig av vær og vedlikehold.

Baron Extra Terrassebeis

Baron Extra Terrassebeis

En ekstremt dypt-penetrerende silikonalkydbasert terrassebeis som fremhever treets naturlige utseende og sikrer en vannbestandig beskyttelse uten å bygge sjikt. Nytt og tidligere behandlet treverk må vaskes grundig før påføring av terrassebeis.

3 liter
649,-
9 liter
1 699,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 189,- pr. liter

Naturlig gråning av terrasse

SiOO:X terrassebehandlinger garanterer 12 år holdbarhet, og enkelt vedlikehold. Trebeskyttelsen gir en naturlig grå farge og en overflate som er sval og godt å gå på. SiOO:X inneholder ingen giftige stoffer og kopierer måten naturen selv beskytter seg. Les mer om SiOO:X her.

SiOO:X Wood Protection SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 1 av 2 for Terrasser

SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 1 av 2 for Terrasser

SiOO:X Premium Terrasse er et naturlig tokomponent system, som beskytter treverk og gir en naturlig grå farge. SiOO:X består av Trebeskyttelse (Trinn 1) + Overflatebeskyttelse (Trinn 2), dette er Trinn 1. SiOO:X trenger inn i treet uten å danne filmsjikt oppå. SiOO:X Terrasse er fargeløs, men fremmer treets naturlige grå farge, hvor åringer og kvister er synlig. Et kisleskjold bygges gradvis opp, over tid og holder i ca. 12 år. Farge og beskyttelse utvikles av fukt og tørke. Prosessen er bærekraftig fordi den fanger opp og binder CO2. SiOO:X gjør overflaten sval, tilnærmet flisefri og barfotvennlig med få sprekker. Det forenkler den årlige vårrengjøringen. Terrasseproduktene er beregnet på høvlet treverk i og rundt terrasser og brygger. For finsaget kledning skal du bruke SiOO:X Fasade.

3 liter
1 149,-
5 liter
1 699,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 340,- pr. liter
SiOO:X Wood Protection SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 2 av 2 for Terrasser

SIOO:X Trebeskyttelse Premium Overflate Steg 2 av 2 for Terrasser

SiOO:X Premium Terrasse er et naturlig tokomponent system, som beskytter treverk og gir en naturlig grå farge. SiOO:X består av Trebeskyttelse (Trinn 1) + Overflatebeskyttelse (Trinn 2), dette er Trinn 2. SiOO:X trenger inn i treet uten å danne filmsjikt oppå. SiOO:X Terrasse er fargeløs, men fremmer treets naturlige grå farge, hvor åringer og kvister er synlig. Et kiselskjold bygges gradvis opp, over tid og holder i ca. 12 år. Farge og beskyttelse utvikles av fukt og tørke. Prosessen er bærekraftig fordi den fanger opp og binder CO2. SiOO:X gjør overflaten sval, tilnærmet flisefri og barfotvennlig med få sprekker. Det forenkler den årlige vårrengjøringen. Terrasseproduktene er beregnet på høvlet treverk i og rundt terrasser og brygger. For finsaget kledning skal du bruke SiOO:X Fasade.

3 liter
1 149,-
5 liter
1 699,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 340,- pr. liter
SiOO:X Wood Protection SiOO:X Vedlikeholdsvask

SiOO:X Vedlikeholdsvask

  • Skader ikke SiOO:X behandlingen, mild og ren
  • Holder treoverflaten fri for smuss
  • Holder treet friskt
1 liter
429,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
429,- pr. kanne
Sioo:X Sioo:x XMould

Sioo:x XMould

SiOO:X XMould er et biologisk nedbrytbart middel for fjerning av grønske og svertesopp. Spesialtilpasset til SiOO:X behandlede flater, men kan også benyttes for å fjerne grønske på sten, betong, tak, plast og tekstiler. Blandes i egnet sprayflaske med vann i forholdet 1:4, spray på området med påvekster og la virke i 24 timer, helst 48 timer uten nedbør. Grønsken blir borte innen 48 timer, mens svertesoppen kan sitte fast lengre selv om den er død. Regn og vind sørger for å skånsomt løsne den, vi anbefaler ikke skrubbing/vask. Bruk verneutstyr ved påføring.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 399,- pr. flaske

Alt du trenger til terrasse hos Fargerike