Hvordan olje benkeplate

En trebenk må tåle mye fukt, derfor er det viktig at den oljes ca 1-2 ganger i året for å tåle all den daglige bruken, beholde fargen og forhindre at den sprekker. Det er en enkel sak å olje benkeplaten. Vi i Fargerike viser deg hvordan det gjøres.

Lurer du på om det er tid for å olje benke platen? Det kan du lett teste ved å helle litt vann på platen, dersom vannet ikke perler seg, men flyter utover er det på tide med en ny behandling av benken.

Første steg:

Start med å vaske benken med et tilpasset rensemiddel. Dette for å fjerne flekker som har satt deg fast i treverket. La rensemiddelet tørke, gjerne til neste dag.

Andre steg:

Deretter må du slipe eller pusse benkeplaten med et fint slipepapir for å fjerne fiberreisning og eventuelle flekker rensemiddelet ikke klarte å ta. Til slutt tørker du slipestøvet vekk med en mikrofiberklut så du får av alle løse partikler slik at benkeplaten er ren og tørr til å oljes.

Olje:

Det er enklest å påføre oljen med en rull, så kan du jobbe inn i benken med rullen, før du så sliper/pusser oljen inn i treverket med en slipesvamp eller fint sandpapir. Husk å slipe/pusse i treets strukturens lengderetning.

Gi oljen god tid til å trekke seg ned i benken. Når oljen har trukket godt inn bruker du en fille til å fjerne overskytende olje. Tørk av til benken er helt tørr. La benken tørke til neste dag før du på nytt tar vanntesten å sjekker om vannet perler seg. Det kan hende benke platen trenger et strøk til. 

Lykke til:-)

 

Olje benkeplate