Hvordan olje benkeplate

Det er en enkel sak å olje benkeplaten. Vi i Fargerike viser deg hvordan det gjøres.

Olje benkeplate

En trebenk må tåle mye fukt, derfor er det viktig at den oljes ca 1-2 ganger i året for å tåle all den daglige bruken, beholde fargen og forhindre at den sprekker.

Lurer du på om det er tid for å olje benkeplaten på kjøkkenet? Det kan du lett teste ved å helle litt vann på platen. Dersom vannet ikke perler seg, men flyter utover er det på tide med en ny behandling av benken. Vi viser deg hvordan du enkelt oljer kjøkkenbenken selv.

Steg 1: Forarbeid - Vask og rengjøring av benkeplate

Start med å vaske benken med et tilpasset rensemiddel. Dette for å fjerne flekker som har satt deg fast i treverket. La rensemiddelet tørke, gjerne til neste dag.

Steg 2: Slipe og pusse benkeplate

Deretter må du slipe eller pusse benkeplaten med et fint slipepapir for å fjerne fiberreisning og eventuelle flekker rensemiddelet ikke klarte å ta. 

Tørk vekk slipestøvet med en mikrofiberklut. Vær nøye med å fjerne alle løse partikler slik at benkeplaten er ren og tørr til før du kan olje.

Steg 3: Olje benkeplate

Påfør olje med malerrulle. Det er enklest å påføre oljen med en rull, før du jobber oljen inn i treverket i benken med en slipesvamp eller fint sandpapir. Husk å slipe/pusse i treets lengderetning hvor du følger strukturen i treet.

Gi oljen god tid til å trekke seg ned i benken. Når oljen har trukket godt inn bruker du en fille til å fjerne overskytende olje. Tørk av til benken er helt tørr. La benken tørke til neste dag før du på nytt tar vanntesten. Da skal vannet perle seg. Hvis ikke trenger du en ny runde med olje og sliping.

Liberon Finishing Oil

Liberon Finishing Oil

Liberon Finishing oil er en høykvalitetsolje som b.la. inneholder en høy andel av kinesisk treolje, harpikser og tørkemidler. Finishing oil er derfor spesielt motstandsdyktig mot vann, alkohol og fettsyrer. Ideell til alt av innendørs treverk som kjøkkenbenk, benk på baderom, badstue, arkitektonisk treverk (dører, vinduer, listverk) innendørsmøbler, dreid treverk, treskurd, knivskaft, geværskjefter, betong, marmor etc. Er sertifisert for bruk på barneleker og alt som er i kontakt med matvarer. Brukes også som tre forsegler på beisede flater for å hindre skjolder. Oljen trekker inn og beskytter treoverflaten uten å danne film og gir en vakker, naturlig finish.

0,25 liter
299,-
0,5 liter
459,-
1 liter
729,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 729,- pr. liter
Jordan Malerrullsett Perfect 7202 Jevne Flater Midi 10 cm

Jordan Malerrullsett Perfect 7202 Jevne Flater Midi 10 cm

10 cm rullekar, minirullbøyle og midirull. Til effektiv maling av panel samt til dører, skap, møbler o.l.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
169,- pr. stykk