Hvordan olje benkeplate

Det er en enkel sak å olje benkeplaten. Vi i Fargerike viser deg hvordan det gjøres.

Olje benkeplate

En trebenk må tåle mye fukt, derfor er det viktig at den oljes ca 1-2 ganger i året for å tåle all den daglige bruken, beholde fargen og forhindre at den sprekker.

Lurer du på om det er tid for å olje benkeplaten på kjøkkenet? Det kan du lett teste ved å helle litt vann på platen. Dersom vannet ikke perler seg, men flyter utover er det på tide med en ny behandling av benken. Vi viser deg hvordan du enkelt oljer kjøkkenbenken selv.

Steg 1: Forarbeid - Vask og rengjøring av benkeplate

Start med å vaske benken med et tilpasset rensemiddel. Dette for å fjerne flekker som har satt deg fast i treverket. La rensemiddelet tørke, gjerne til neste dag.

Steg 2: Slipe og pusse benkeplate

Deretter må du slipe eller pusse benkeplaten med et fint slipepapir for å fjerne fiberreisning og eventuelle flekker rensemiddelet ikke klarte å ta. 

Tørk vekk slipestøvet med en mikrofiberklut. Vær nøye med å fjerne alle løse partikler slik at benkeplaten er ren og tørr til før du kan olje.

Steg 3: Olje benkeplate

Påfør olje med malerrulle. Det er enklest å påføre oljen med en rull, før du jobber oljen inn i treverket i benken med en slipesvamp eller fint sandpapir. Husk å slipe/pusse i treets lengderetning hvor du følger strukturen i treet.

Gi oljen god tid til å trekke seg ned i benken. Når oljen har trukket godt inn bruker du en fille til å fjerne overskytende olje. Tørk av til benken er helt tørr. La benken tørke til neste dag før du på nytt tar vanntesten. Da skal vannet perle seg. Hvis ikke trenger du en ny runde med olje og sliping.

Liberon Finishing Oil

Liberon Finishing Oil

Liberon Finishing oil er en høykvalitetsolje som b.la. inneholder en høy andel av kinesisk treolje, harpikser og tørkemidler. Finishing oil er derfor spesielt motstandsdyktig mot vann, alkohol og fettsyrer. Ideell til alt av innendørs treverk som kjøkkenbenk, benk på baderom, badstue, arkitektonisk treverk (dører, vinduer, listverk) innendørsmøbler, dreid treverk, treskurd, knivskaft, geværskjefter, betong, marmor etc. Er sertifisert for bruk på barneleker og alt som er i kontakt med matvarer. Brukes også som treforsegler på beisede flater for å hindre skjolder. Oljen trekker inn og beskytter treoverflaten uten å danne film og gir en vakker, naturlig finish.

0,25 liter
329,-
0,5 liter
479,-
1 liter
819,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 819,- pr. liter
Herdins Kjøkkenbenkolje

Herdins Kjøkkenbenkolje

Spesialolje for kjøkkenbenken og kjøkkenbordet. En blanding av nøye utvalgte linoljer som gir treverket næring, og kinesisk treolje som gir en ekstra slitsterk overflate med gode vann- og smussavvisende egenskaper. Testet og godkjent etter standard EN71.3. En boks holder til ca 8-10 m2.

0,5 liter
299,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
598,- pr. liter
Jordan Malerrullsett Perfect Jevne Flater Midi

Jordan Malerrullsett Perfect Jevne Flater Midi

Jordan rullesett til Panel, møbel og dør gir et pent resultat og spruter og søler lite. Rullen har en større diameter enn mini-rullen, og har dermed høyere malingsopptak og maler lenger pr dypp. Bruk sammen med Ultimate Etterstryker pensel for den fineste finishen på den raskeste måten. Fungerer også godt til selvpolerende og myke bunnstoff til båt. Bøylen i galvanisert stål er velbalansert, og gir god stabilitet og et jevnt resultat. Fest på et forlengerskaft for å få større rekkevidde og en mer behagelig arbeidsstilling. Inneholder det man trenger for påføring av maling med rull, rullebøyle, malerull og malerullkar.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
179,- pr. stykk