Hvordan male bord

Spisebordet er ofte det naturlige samlingspunktet og ingenting er vel som et selvmalt bord som passer til ditt hjem. Skap et spesielt bord enten det er med maling eller beis. Vi i Fargerike viser deg hvordan.

Male bord - steg for steg

Forarbeidet:

Før bordet ditt kan males eller beises må det pusses og grunnes først. Du sliper lett over med sandpapir eller pussepapir og tørker av bordet med en tørr grov mikrofiberklut som samler opp både store og små partikler. La det tørke helt før du starter med å grunne. Du trenger kun å grunne bordet først dersom du skal male. Du trenger ikke å grunne bordet dersom du skal beise bordet. For å beskytte gulvet mot malingsøl er det lurt å ha dekkfilter eller dekkpapp under bordet.

Grunning:

Bruk en flat pensel og mal med lange strøk på bordet for å få en jevn overflate uten striper og merker. Dersom du skal male bordet med maling, kan du benytte enten Jotun kvist og sperregrunn, eller Baronesse sperregrunn. Grunningen må tørkes før det tas på maling. Dersom du skal ha et beiset bord eller vokset bord trenger du ikke å grunne. 

Toppstrøk:

Når grunningen er tørket er det klart for 2 strøk med ønsket farget maling el beis eller voks. Skal du beise eller vokse bordet vær oppmerksom på at beis/panellakk/voks er en transparent behandling og at fargeresultatet derfor avhenger av underlaget. Våre Osmo vokser, beis eller panelakk kan blandes i mange ulike farger. Panellakk er en transparent behandling av treverk, og overflaten vil gi en matt eller halvblank overflate, alt etter hvilken glans du velger på produktet. Du gjør denne jobben på 2 dager, og vips så har du et nytt bord. Lykke til!