Hvordan beise panel

Gi nytt liv til gulnet eller behandlet panel med interiørbeis. Vi viser deg hvordan og hvilke smarte produker du kan bruke.

Hvordan beise panel

Vi viser deg hvordan gulnet og mørknet trepanel lett kan få en fornyelse. Prosessen er enklere enn mange tror. Med Tyrilin Panelbeis vil du fremdeles se spillet og trestrukturen i treverket, men tilføre glød eller en ny farge til treverket.

Se det nyeste fargekartet for beis fra Tyrilin her.

Du kan enkelt beise panel i et helt rom på bare to dager. Vi i Fargerike gir deg våre beste eksperttips til beising av panel.

Dette trenger du: 

Forberedelser før du kan behandle panel

Før du kan startet å påføre ny behandling på ditt panel, må du vaske panelt med en panelrens. Påfør rensen med en lofri klut, og slip forsiktig over med sandpapir for å fjerne fliser og fiber som reiser seg i treverket.

Lag alltid prøveoppstrøk for å sjekke resultatet på ditt treverk. Slik kan du være helt sikker på at du får det utsteende på treverket med ny beis eller behandling, som du hadde sett for deg. Sluttresultatet på all beis og annen behandling vil variere avhengig av treverkets beskaffenhet, egenfarge og sugeevne, samt hvor mye produkt som påføres.

Scanox Tyrilin Panelrens 1 l

Tyrilin Panelrens 1 l

Tyrilin Panelrens benyttes til rensing av ubehandlede, gulnede og tidligere behandlede flater før ny behandling. Produktet er et spesialutviklet rensemiddel som fjerner såperester og urenheter på en effektiv måte. På nytt treverk fjernes harpiks i overflaten, og man får et bedre, jevnere innsug av overflatebehandlingen. Tyrilin Panerens blandes med vann i forholdet 1 del til 10 deler vann. Blandingen påføres flaten med klut. Tørk deretter over med en klut oppvridd i rent, lunkent vann.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
199,- pr. boks

Slik påfører du interiørbeis, panelbeis og panellysner på panel

Til påføringen bør du benytte en flat interiørpensel av høy kvalitet eller flat lakkpensel. Jobb med 1 til 2 panelbord av gangen og påfør produktet i hele bordets lengderetning, før du går videre til neste.

TIPS! Det oppnås best resultat dersom det ikke er for varmt i rommet. Temperaturen i rommet bør ideelt sett være 23°C eller lavere. Hvis det er for varmt i rommet, kan beisen tørke for fort på veggen. Da kan du oppleve å få merker etter penselen og at det blir vanskeligere å få et jevnt utseende.

Tyrilin har mange ulike produkter til panel, med bredt utvalg farger som fremhever eller demper treets fargespill og struktur. Uavhengig om det skulle være nytt panel, ubehandlet panel, gulnet panel eller tidligere behandlet panel, har Tyrilin gode transparente løsninger.

Her kan du se Fargerike sin ekspertguide hvor vi forklarer de tre forskjellige typene og hva du skal bruke når. 

Interiørbeis gang
Tyrilin Interiørbeis i fargen Varde.
Tyrilin beis hytte
Tak: Tyrilin Panelhvit. Vegger: Tyrilin Interiørbeis i fargen Varde.
Beise mørk tømmervegg
Tyrilin Interiørbeis i fargen Gråtone.
Panelbeis stue
Tyrilin Panelbeis i fargen Fjellbjrøk.
Skumring beis hytte
Tyrilin Interiørbeis i fargen Skumring.
beise panel gang hytte
Tyrilin Interiørbeis i fargen Skumring.

Hvordan påføre interiørbeis

Tyrilin Interiørbeis egner seg til nytt og ubehandlet tre og panel.

Husk å være nøye med forberedelser, som nevnt over. Ett strøk er nok og Tyrilin Interiørbeis gir et flott transparent utseende hvor du kan velge i et bredt utvalg med fargefinish.

Den naturlige trestrukturen vil skinne gjennom og er med på å skape en dyp lød og et vakkert fargespill. Ønsker du en mer dekkende utseende og mye farge på trepanelet, påføres beisen i fyldige strøk.

Dersom du ønsker en svak innfarging og mye synlig trestruktur, trekk beisen jevnt av i hele bordets lengderetning med en lofri klut rett etter påføring. Jobb med ett til to bord av gangen.

Vårt beste tips er at du alltid beiser et prøveoppstrøk før du går i gang på vegger og tak for å sikre deg det ønskede resultatet.

Tyrilin Interiørbeis

Tyrilin Interiørbeis

Vakker matt, vanntynnbar oljebeis til ubehandlede vegger og tak av furu og gran. Beisen innfarger og fremhever treets naturlige struktur, gir ett vakkert trasparent fargespill. Tyrilin Interiørbeis er enkel å påføre, luktfri og tørker hurtig. Effektivt lysfilter motvirker gulning av treveket. Kan blandes i mange vakre beisfarger. Ett strøk er nok!

0,75 liter
339,-
3 liter
899,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 300,- pr. liter

Hvordan påføre panelbeis

Tyrilin Panelbeis egner seg til gulnet og eller tidligere behandlet panel.

Tyrilin panel beis er en beis som lysner og fargesetter gulnet og/eller tidligere behandlet panel uten at treverkets struktur, spill eller egenart forsvinner. En panelbeis som er spesialutviklet nettopp til å fargesette vanskelige underlag.

Velger du en av de lyse fargetonene i dette produktet, vil ett strøk være nok da det vil både lysne og fargesette.

For et transparent utseende påfør ett strøk og etterstryk med fordriver umiddelbart. Ønsker du en kraftigere innfarging eller har et vanskelig underlag med synlige spor etter møbler og solbleking etter bilder, vil du sannsynligvis trenge to strøk.

Husk som vanlig å gjennomføre gode forberedelser, før du setter i gang med å beise. Vårt tips er å alltid vaske med Tyrilin Panelrens for å få et best sluttresultat.

Tyrilin Panelbeis

Tyrilin Panelbeis

For gulnet og tidligere behandlet panel av furu og gran, vegger o tak. Tyrilin Panelbeis er en vanntynnbar overflatebehandling som gir et farget utseende som bevarer treverkets struktur. Produktet inneholder naturoljer, voks, UV-filter og antioksiderende midler som effektivt beskytter treverk mot gulning. Meget luktsvak og lett å påføre. Beisen kan blandes i flere farger. Ett strøk gir en flott transparent utseende. Ønskes mer innfarging, ta to strøk. Krevende underlag med f.eks. tydelige merker etter bilder vil sannsynligvis trenge to strøk. Lag prøveoppstrøk før påføring. Jobb med ett til to bord av gangen. Påfør med pensel i hele treets lengderetning. Best resultat oppnås ved romtemperatur på ca 15 °C pga. rask tørk.

0,75 liter
479,-
3 liter
1 299,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 433,- pr. liter

Hvordan påføre panellysner

Tyrilin Panellysner egner seg til gulnet og tidligere behandlet panel.

Tyrilin Panellysner er et produkt, som navnet tilsier, lysner gulnet og tidligere behandlet panel på en effektiv måte. Et godt produkt å benytte seg av når man ikke ønsker å skifte ut panel på en gammel hytte eller i hjemmet.

Kun med ett strøk lysnes gulnede og tidligere lakkerte, oljede eller beisede trepanel av furu og gran.

Panelet vil fremstå som lysere, fjerne det gule preget, og strukturen vil komme godt frem igjennom beisen. Tyrilin Panellysner er velegnet til både vegger og tak og kan påføres i ett, eller to strøk avhengig av ønsket resultat.

Husk gode forberedelser før du setter i gang, og test produktet på veggen slik at ser du hvordan det blir på akkurat ditt panel.

Tyrilin Panellysner

Tyrilin Panellysner

For gulnet og tidligere behandlet panel av furu og gran, vegger og tak. Tyrilin Panellysner er en vanntynnbar overflatebehandling som gir et gulnet panel er lyst, naturlig utseende som bevarer treverkets struktur. Produktet inneholder naturoljer, voks, UV-filter og antioksiderende midler som effektivt beskytter treverk mot videre gulning. Ett strøk gir en flott transparent utseende. Er panelet svært mørkt og gult, påfør to strøk. Vær oppmerksom på at underlaget egenfarge og sugeevne vil påvirke sluttresultatet. Lag prøve-oppstrøk før påføring på vegger og tak. Jobb med ett til to bord av gangen. Påfør med pensel i hele treets lengderetning. Best resultat oppnås ved romtemperatur på ca 15 °C pga. rask tørk.

3 liter
1 199,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
400,- pr. liter

Hvordan påføre panelhvit

Tyrilin Panelhvit benyttes innendørs på ubehandlede og tidligere lakkerte, oljede og beisede tre panel på tak og vegger av furu og gran uten innfarging.

Tyrilin Panelhvit er særlig egnet til oppfriskning av gulnet panel. Er panelet behandlet fra før vil det være en hinne utenpå treverket som hindrer god inntrenging av ny beis. Tyrilin Panelhvit er spesialutviklet til bruk nettopp for å gi gulnet panel et hvitt og pent utseende, uten at du trenger å gjøre noe med tidligere behandling av panelet.

Gjør gode forberedelser med panelrens og sliping. Påfør i ett eller to strøk avhengig av hvor hvitt du ønsker det

Produktet inneholder voks, olje, UV-filter og antioksiderende midler som effektivt hindrer treverket å gulne. Tyrilin Panelhvit benyttes på tidligere panellakkerte, oljede og beisede trepanel, i vegger og tak av furu og gran uten innfarging. 

Tyrilin Panelhvit

Tyrilin Panelhvit

Tyrilin Panelhvit benyttes innendørs på ubehandlede og tidligere lakkerte, oljede og beisede trepanel på tak og vegger av furu og gran uten innfarging. Tyrilin Panelhvit er særlig egnet til oppfriskning av gulnet panel.

3 liter
999,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
333,- pr. liter

Alt du trenger for å behandle panel