Hvordan beise panel

Vi viser deg hvordan gulnet og mørknet trepanel lett kan få en fornyelse. Prosessen er heldigvis enklere og lite tidkrevende enn mange tror. Med Tyrilin Panelbeis vil du fremdeles se spillet og trestrukturen i treverket. Du kan enkelt gjøre det selv i løpet av 2 dager, vi i Fargerike viser deg hvordan.

Sluttresultatet på all beis vil variere avhengig av treverkets beskaffenhet, egenfarge og sugeevne, samt hvor mye beis som påføres.

Slik gjør du steg for steg:

Før du kan startet å påføre beisen må du vaske panelen med en panelrens påført med en lofriklut, deretter slip lett over for å fjerne fliser og fiberreisening. Dette for å få et best mulig sluttresultat.

Lag alltid prøveoppstrøk for å sjekke resultatet på ditt treverk. Til påføringen benyttes en flat lakkpensel. Jobb med 1-2 bord av gangen og påfør beisen i hele bordets lengderetning. Det oppnås best resultat dersom det ikke er for varmt i rommet.

Dette trenger du:

 • Panelvask
 • Lofriklut
 • Rørpinne
 • Pensel
 • Ønsket beis

Tyrilin har mange ulike farger og beiser etter treets fargespill og struktur. Uavhengig om det skulle være nytt, ubehandlet panel eller gult og/eller tidligere behandlet panel har Tyrilin gode transparente løsninger. Vi i Fargerike forklarer de 3 forskjellige typene og hva du skal bruke når. 

 

Interiørbeis

Egner seg til nytt og ubehandlet tre.

Før du startet:

 • Lag alltid et prøveoppstrøk
 • Ikke ha det for varmt i rommet
 • Vask veggen først med panelrens for å best sluttresultat.
 • Gå gjerne over veggen å slip lett over for flis og trebust.

Dersom det er nytt og ubehandlet tre, er det interiørbeis du skal bruke. Ett strøk er nok og Tyrilin Interiørbeis gir et flott transparent utseende.

Den naturlige trestrukturen vil skinne gjennom og er med på å skape en dyp lød og et vakkert fargespill.

Har du ønske om et mer dekkende utseende og mye farge, påføres beisen i fyldige strøk.

Dersom du ønsker en svak innfarging og mye synlig trestruktur, trekk beisen jevnt av i hele bordets lengderetning med en lofri klut rett etter påføring. Jobb med ett eller to bord av gangen.

Vårt tips er at du alltid beiser et prøveoppstrøk før du går i gang på vegger og tak for å sikre deg det ønskede resultatet.

På veggene er det brukt interiørbeis i fargen skumring. Tyrilin interiørbeis er matt, nærmest luktfri, tørker hurtig og kan blandes i mange farger.

Panelbeis

Egner seg til gulnet og eller tidligere behandlet panel

Før du startet:

 • Lag alltid et prøveoppstrøk
 • Ikke ha det for varmt i rommet
 • Vask veggen først med panelrens for å best sluttresultat.
 • Gå gjerne over veggen å slip lett over for flis og trebust.

Tyrilin panel beis er en beis som lysner og fargesetter gulnet og/eller tidligere behandlet panel uten at treverkets struktur, spill eller egenart forsvinner.

Tyrilin Panelbeis er spesialutviklet nettopp til å fargesette vanskelige underlag.

Velger du en av de lyse fargetonene i dette produktet, vil ett strøk være nok da det vil både lysne og fargesette.

For et transparent utseende påfør ett strøk og etterstryk med fordriver umiddelbart. Ønsker du en kraftigere innfarging eller har et vanskelig underlag med synlige spor etter møbler og bilder vil du sannsynligvis trenge to strøk.

Vårt tips er å vaske først med Tyrilin Panelrens for å få et best sluttresultat.

Vi råder deg til å beise prøveoppstrøk før du går i gang på vegger og tak, slik at du ser hva som fungerer best på akkurat din vegg.

En lekker grå panelbeis har forvandlet stuen fra en mørke gul stue. Her er det brukt panelbeis med en lekker gråtone. Tyrilin Panelbeis gir gammelt panel nytt liv, raskt og effektivt. Og kan blandes i mange farger.

Tyrilin Panellysner

Egner seg til gulnet og tidligere behandlet panel.

Før du startet:

 • Lag alltid et prøveoppstrøk
 • Ikke ha det for varmt i rommet
 • Vask veggen først med panelrens for å best sluttresultat.
 • Gå gjerne over veggen å slip lett over for flis og trebust.

Tyrilin Panellysner lysner gulnet og tidligere behandlet panel på en effektiv måte.

Kun med ett strøk lysnes gulnede og tidligere lakkerte, oljede eller beisede trepanel av furu og gran.

Panelet vil igjen fremstå som lyst, og strukturen vil synes godt igjennom beisen. Tyrilin Panellysner er velegnet til både vegger og tak og kan påføres i ett, eller to strøk avhengig av ønsket resultat.

Husk prøveoppstrøk, så ser du hvordan det blir på akkurat ditt panel.

Soverom før og etter et strøk med panelhvit.