Farger til ungdomsrom 2021 2022

Inspirasjon ungdomsrom

Hvilken farge skal ungdomsrommet ha? Bli inspirert av våre utvalgte forslag for farge til ungdomsrom.

Blått tenåringsrom

Når barna vokser fra barnerommet, kan en runde med maling gjøre det om til et fint tenåringsrom. Det er kanskje på tide å bytte ut de barnslige fargene, og la mer voksne og tøffe farger få plass. Finn fram til en fargepalett barna eller ungdommen selv liker, mal om møbler og dekorer, og så er rommet klart for de siste årene før voksenlivet.

Velger du mørke blånyanser skapes hulefølelsen mange ungdommer ønsker seg på soverommet. Mørke vegger er fint sammen med fargerikt interiør, og trenger absolutt ikke gi et dystert inntrykk. Ungdomsrom med skråtak kan gjerne kombinere lysere toner eller hvit i taket. Dette bidrar til at takhøyden virker høyere og rommet lysere.

Blå ungdomsrom

Mørkt soverom

Mørke farger er tøffe på ungdomsrom uansett kjønn. La de unge selv få lov til å bestemme hvordan rommet skal se ut, og la rommet speile deres identitet og interesser. Blå er lett å like, og er en behagelig soveromsfarge. Det kan føles avslappende å krype inn i en mørk og omsluttende farge når vi skal sove.

Dette rommet er malt i 5180 Oslo, med Jotun Sens. En helsevennlig malingsserie utviklet i samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund.

Foto: Jotun AS

Blå ungdosmrom

Turkis soverom

Velg kulørte, men dempede fargetoner til soverom. Dette er gode nyanser for god søvn, og dempede farger skaper ro. Blågrønn, mintfarger og turkis er populære farger blant de unge. Disse nyansene gir mye farge til rommet, samtidig som de er diskre og tidløse.

Foto: Jotun AS

Lys blå ungdomsrom

Grønt soverom

I ungdomstiden tilbringes mye av tiden på soverommet, og da er naturfarger som blå og grønn behagelig å omgi seg i.

En grønn fargepalett er rolig, avslappende og en farge som passer til ulike kjønn og personlige stiler. Alt fra lyse, dempede eller dype grønnfarger er gode farger til soverommet. Grønt oppleves naturlig og tidløst, og gjør det enkelt å innrede med møbler i naturlig tre og myke tekstiler.

Grønn ungdomsrom

Ungdomsrom i rosa

Rosa er ikke bare for småjenter. Tøffe tenåringsrom kan også være rosa, men velg de mer dype og varme rosafargene. Jotun sin 2856 Warm Blush eller 2024 Senses er dempede og varme fargetoner som de unge liker.

Stolen i dette bildet er også malt i Jotun 2856 Warm Blush.

Foto: Jotun AS

Rød rosa oransje ungdomsrom

Unike farger

Lyse pastellfarger er gode fargevalg til soverom. Pastellfarger er lekne og sprer godt humør. Fargetoner i duse pasteller passer fint til et ungdomsrom i en myk overgang fra barn til voksen. Våg å sette sammen flere farger på vegger, gulv, tak og møbler for å skape en spennende effekt.  

Lilla ungdomsrom

Sort ungdomsrom

Mørke og svarte farger trenger ikke gi et dystert uttrykk. Det kan tvert imot bli tøft om du bruker sort maling riktig og i kombinasjon med andre farger. Sett sammen mørke farger med lyse toner og ulike gransgrader. Med det skapes et rom som de unge kan både sove, gjøre lekser og være sosiale i. 

Dette rommet er malt i Jotun 9938 Dempet Sort på nedre del, og 2024 Senses i øvre del på veggen.

Foto: Jotun AS

Svart ungdomsrom

Svart og hvit ungdomsrom

Mange tenåringen ønsker seg bort fra det fargerike, og tiltrekkes mer mot dype og mørke farger. Foreldre opplever ofte fargevalgene som for "ekstrem".

Ved å dele veggen i to ulike fargenyanser kommer de svarte og mørke fargene til sin rette. Denne veggen er malt i Jotun 8470 Smooth White i øvre del, og 9938 Dempet Sort i nedre del, samt på møbler. Dette gjør ungdomsrommet moderne, lyst og luftig til tross for de mørke fargene.

Foto: Jotun AS

Svart ungdomsrom

Mal gulvet

Ikke glem at gulvet også kan fargesettes. Kanskje det er gulvet som kan få den mørke svarte fargen tenåringen ønsker seg, så kan veggene få en lysere tone? Å male gulvet er enklere enn du tror, og du kan male både det slitne tregulvet, laminat, vinyl, betonggulv og tre- eller parkettgulv.

Velg mellom matt, halvblank eller blank glansgrad på ditt “nye” gulv med Trestjerner Gulvmaling.

Svart male gulv ungdomsrom

Grå farger til soverom

Grå er ikke bare grå, men er fargenyanse som kan være både varm og kald. Grånyanser er fine farger til veggene og skaper et lunt bakteppe hvor plakater, bilder og annet pynt skal pryde veggene.

Velg gjerne en grånyanse med litt gult, da vil den oppleves som varm. La tenåringen enkelt fargesette møbler, puter, sengetøy og småting i kule kontrastfarger selv. Og det gjør det enkelt å bytte ut interiør og detaljer når barnet eller tenåringen blir eldre.

Grå mørk ungdomsrom

Fargerike kontraster

Mørke vegger er stilig sammen med fargerikt interiør. La interiøret og møblene få skinne i et mørkt og tøft ungdomsrom. Finn fargerike puter, tepper, sengetøy og bilder som tar inn farger i rommet. Grønn og blå fargenyanser er gode i kombinasjon med grått. La ungdommen bestemme selv og la de skape det rommet de selv ønsker seg.

Foto: Jotun AS

Grå mørk ungdomsrom