Spilevegg i bambus

Bambus spiletapet

Med spiler på rull i bambus kan du enkelt skape trendy spilevegg hjemme. Bli kjent med den populære spiletapeten og la deg inspirere til hvordan du kan bruke den i ditt hjem.

Trendy spiler

Bambus og manila er hurtigvoksende og miljøvennlige produkter fra tropiske strøk. Bambus har spesielt blitt et blitt svært populært produkt. Bambus har et tidløst mønster i anvendelige naturfarger, og er et slitesterkt materiale, som er hardere enn eik. Spilevegger og bambus har kommet for å bli, og gir deg muligheten til å skape unike rom.

Her har vi innredet et soverom med hjemmelaget sengegavl kledd i lys, ubehandlet bambus spiletapet. Med spiler bak sengen, sammen med de duse blåfargene, oppleves rommet organisk og luftig.

 

Spiletapet bambus hodegavl

Spiler i ulike design

Hos Fargerike finner du spiletapet i bambus i flere ulike design og bredde på spilene. Spiletapeten bygger kun få millimeter ut fra veggen, og dekker over ujevnheter, sprekker og buer. Produktet kommer på rull med tekstilbakside, og limes rett på veggen eller hvor du måtte ønske. Budsjettvennlig og billige spiler, i motsetning til spileplater i eik. 

Spiletapeten i bambus kan behandles med Osmo i ulike farger, slik at du kan skape ditt personlige uttrykk, sammen med fargene til ditt hjem. Sett sammen et moodbord med farger og materialer du ønsker å bruke til ditt oppussingsprosjekt, og du vil enkelt få en oversiktlig helhet.

Lys bambus moodboard

Bærekraftig oppussing med bambus

Miljøvennlig, estetisk og robust. Bambus er en hurtigvoksende gressart som kan felles etter 5 år, og ofte ikke trengs å plantes på nytt etter at stenglene har blitt kuttet. Bambus er dermed en fornybar ressurs. Spiletapeten du får kjøpt hos Fargerike kommer fra Moso-arten, en raskt voksende plante som høstes uten flatehogst. Bambus filtrerer CO2 fra lufta, og livssyklusen analyseres nøye, i tillegg til at produktet er CO2-nøytral. Bambus er derfor et smart valg for miljøet, mennesker og et bærekraftig valg av materialet når du skal pusse opp i ditt hjem.

Vår spiletapet kommer i både smale og bredere spiler. Her er det bare å velge og vrake, eller mikse og matche. 

Lys bambus spiletapet

Spiler på rull

Spiletapeten er laget av bambusspiler limt på tekstil. Produktet limes rett på vegg (gips, spon eller tilsvarende) og passer fint som dekorvegg, kontrastvegg, som spiler bak TV eller andre kreative løsninger til ditt hjem. Spiletapeten kan også limes på møbler som skapdører, bardisk, kjøkkenøy med spiler og mye mer. 

Skap en lun stemning i stuen med en kontrastvegg med bambustapet. Denne stuen har vi innredet med mye hvitt interiør, men rommet oppleves likevel lunt med varm bambus i Caramel på en vegg. 

Bambus spiler stue hvit

Buede former med spiletapet

Bambus spiletapet kommer på rull og er et allsidig produkt som kan brukes til å skape buer og organiske former i hjemmet. Spiletapetens bøyelige egenskaper kan brukes til å skjule og dekke til rør, ledningskanaler og mye mer.

Her har vi laget spennende buede former med spiler på veggen bak sofa. Legg merke til hvor lekkert spilene treffer gulvet, helt uten lister! 

Sofa fra Møbelringen, bord fra Light&Living hos Fargerike.

Bambus spiler buer vegg

Enkel montering av spiler

Mål opp og kapp til før du begynner å lime. 7mm og 15mm spiler kan enkelt klippes med en kraftig saks eller skjæres med kniv. 50mm spiler har en kjerne av MDF, og disse må sages med en fintannet sag. 

Ved små prosjekter hvor du ønsker å bruke bambus spiletapet, egner Bostik monteringslim seg. Til større vegger anbefaler vi Bostik gulv- og vegglim. Bruk en limspreder som gir riktig mengde og jevnt med lim. Eller fugepistol til mindre prosjekter.

Klippe bambus spiletapet

Spilevegg i entréen

Spiler i et naturlig fargespill er perfekt for å skape en god velkomst i entréen, gangen eller inngangspartiet. Her har vi valgt både spiler på vegger og sammen med et gulv i herdet tre. Bambusen gir en varm atmosfære i rommet, en hyggelig velkomst året rundt.

Bambustapet på rull egner seg svært godt til tak og himlinger, og monteres på samme måte som på vegg. 

Bambusspiler entre gang