Festbord jul fargerike

Pynteguide til jul

Julen er tid for å pynte ekstra hjemme og på hytta. Få juleinspirasjon til julepynt av kjøkken og festbord.

Julens festbord

Julen er tiden for å samles rundt spisebordet. Da er det viktig å lage en hyggelig sone, og kose seg med pyntingen og fargekombinasjoner.

Komplementære farger fremhever detaljer, fordi kontrastene forsterker og får frem det beste i hverandre. Det er ikke så mye som skal til; en liten detalj i en kontrastfarge kan ha en stor effekt på helheten i et rom. Rød er komplementærfarge til grønn, og er du glad i å pynte med rødt til jul, er grønn den perfekte veggfargen for deg. Den røde pynten og julelysene får det grønne til å skinne i rommet.

Grønn jul spisestue

Grønn jul

En av de fineste fargekombinasjonene til jul er grangrønn og gull. Men velger du en litt annen nyanse av grønn, som Mynte, i kombinasjon med messing, blir uttrykket mer raffinert og spennende. Pynt opp med grønne vekster som granbar sammen med salvie og eukalyptus i vaser av messing. Med klassiske julekongler og røde julelys er den magiske julestemningen garantert.

Les mer inspirasjon til grønn julestemning her.

Grønn jul festbord

Messing og gull

Blå i kombinasjon med glitter, messing og gull kan skape magisk julestemning. La spisebordet være høytidens midtpunkt, og våg å skape et overdådig festbord med denne juleinspirasjonen. Med klassisk blå som hovedfarge, får den glitrende pynten skinne. Kombiner elementer i gull og messing for å skape et mer raffinert og trendy uttrykk. Tørkede blomster kan passe like godt til jul, som resten av året. Et perfekt festbord for både jul og nyttår.

Festbord nyttår jul Fargerike

Blå julesteming

Uttrykket blir moderne og rolig, hvor du kan tilføre julestemning med naturelementer som lintekstiler, tørkede blomster fra hagen og elementer i gull. Få det magiske lyset med levende lys, og se hvordan stemningen og fargene i rommet forandrer seg. 

Festbord jul fargerike

Jul på kjøkkenet

Kjøkkenet er kanskje førjulens viktigste rom. Vi skal bake, sylte og steke. Dette rommet blir et naturlig samlingspunkt for familien, og derfor er det viktig å skape den magiske julestemningen også på kjøkkenet. Pynt med kranser, epler, appelsin med nellik og delikate farger. 

Dette koselige kjøkkenet i lys blå og hvit, kan enkelt forvandles til et julekjøkken med naturlig og klassisk julepynt.

Kjøkken julepynt

Moderne jul

Julepynt trenger ikke bare være nisser og glitter. Du kan like gjerne skape den magiske julestemningen med riktig bruk av farger, og interiør du allerede har. Å sette sammen flere nyanser av grønt er en god kombinasjon i julen. Her kan du se et moderne julepyntet bord med vegger malt med Mynte, kombinert med lysere grønn på spisestoler og mørkere grågrønn på spisebord.

Grønn moderne jul

Dekk bordet

Levende lys er viktig for julestemningen, og med trendy glasslykter kan du skape vakkert lys i rommet. De mørke fargene skaper en lun atmosfære, og oppleves som en rolig fargepalett for et moderne julehjem. Finn frem de fineste vinglassene, linservietter og puss bestikket. Slik kan du enkelt skape julens fineste festbord, med en moderne vri.

Grønn moderne jul

Juletekstiler hos Fargerike

Hos Fargerike finner du et bredt utvalg tekstiler, metervare, gardiner, puter, sengetøy og pledd til alle sesonger. Besøk din nærmeste butikk for å se årets juletekstiler for å skape den ultimate julestemningen rundt festbordet. Her kan du få hjelp til å skreddersy en vakker juleduk for julepyntet bord, i akkurat den størrelsen du trenger for å dekke på til alle julens middagsgjester.

Jul tekstil Fargerike