Mynte grønn jul

Grønn jul

Komplementærfarger er en sikker vinner i julen. Bli inspirert av hvordan du kan bruke fargen grønn til jul.

Komplementære farger

Mynte FR1155 er en dyp grønnfarge som skaper en rolig atmosfære. Perfekt som bakteppe igjennom flere ulike sesonger, men spesielt vakker til jul. Rød er komplementærfarge til grønn, og er du glad i å pynte med rødt til jul, er dette den perfekte veggfargen for deg. Den røde pynten og julelysene får det grønne til å skinne i rommet.

Mynte grønn stue

Grønt festbord

Komplementære farger fremhever detaljer, fordi kontrastene forsterker og får frem det beste i hverandre. Det er ikke så mye som skal til; en liten detalj i en kontrastfarge kan ha en stor effekt på helheten i et rom, og den lille kontrasten kan få hovedfargen til å stråle opp til sitt fulle potensiale. Om du maler veggen i for eksempel en grønn farge, vil du se at fargen ståler med en gang du tilfører en rødt i rommet.

Grønn spisestue jul

Grønn jul

En av de fineste fargekombinasjonene til jul er grangrønn og gull. Men velger du en litt annen nyanse av grønn, som Mynte i kombinasjon med messing, blir utrykket litt mer raffinert og spennende. Pynt opp med grønne vekster som granbar sammen med salvie og eukalyptus i vaser av messing. Med klassiske julekongler og røde julelys er den magiske julestemningen garantert.

Mynte grønn spisestue

Fargesett julen

Julefargen de fleste forbinder med jul er rødt, og det er ikke til å komme utenom når man pynter til jul. Bruk det du har, kanskje du har en gammel trestol du kan male rød eller grønn for anledningen?

Grønn vegg rød stol

Lilla og grønt

Lilla er også en viktig farge i førjulstiden, og er på samme måte som rødt, en vakker kombinasjon med grønn. Lilla og grønn sammen oppleves som mer harmonisk og roligere i rommet. Hvis du ser på fargesirkelen vil du se at lilla og rød ligger på andre siden av sirkelen for grønt, og er derfor komplementære farger.

Med den dype grønnfargen Mynte på veggen, lune og lyse tekstiler på møbler, har vi her pyntet til jul med duse klassisk adventslilla på lysene og dyp burgunderlilla på putene.

Grønn lilla jul

Rød, grønn og lilla til jul

Du kan fint kombinere lilla og rød sammen. Men la det grønne være hovedfargen. Denne koselige stuen er malt i Mynte på veggene, og den grønne fargen skinner når den får små innslag av rød og lilla på interiøret til jul. Bestem deg for en hovedfarge når du skal pynte til jul, og tilfør aksentfarger i mindre doser i rommet. 

Grønn lilla stue jul

Moderne julepynt

Julen trenger ikke alltid bety nisser i rødt og hvite engler. Julen kan også ha et moderne utrykk, og du kan pynte med naturens egne farger. Den dype grønne veggfargen Mynte, kler godt å kombineres med lysere grønntoner, grønne vekster og julens vakre blomster. Ta naturen inn, og pynt julehjemmet ditt med sedertre, hvite amaryllis, svibler og mye mer. Med naturlig grønn som hovedfarge til julen, er det bare fantasien som kan sette grenser.

Grønn jul moderne

Ditt julehjem

En enkel måte å forvandle boligen om til et julehjem på, er å bytte ut hverdagen med nye tekstiler og småpynt. Plusser du på med en naturlig jule- krans og levende lys så er du straks i mål – og hvis det er noe du mangler, så kan vi kanskje hjelpe deg!

Hos Fargerike-butikkene finner du julens fineste interiør og tekstiler. Besøk din nærmeste Fargerike-butikk for å se vårt utvalg av vakre tekstiler og pynt til jul.

Grønn jul moderne