Male peisen

Farger til peis

Visste du at du kan male peisen? Enten du har en ny eller gammel peis, kan den enkelt fargesettes og fremheves i rommet. Her gir vi deg tips til farger og type maling du kan bruke.

Varme farger til peisen

Fremhev peisen som et vakkert møbel i rommet. Ved å fargesette og male peisen kan du enkelt oppgradere en gammel peis, og skape et personlig uttrykk.

Varme farger skaper en god harmoni. Kombiner en nøytral farge på peisen med en varm og sofistikert veggfarge. Her er veggen malt i Ørkenrose, og selve peisen malt i populære Elvesand

Årets Farge 2020 ørkenrose

Male peisen hvit

Denne peisen er malt i fargen Klassisk hvit, i kombinasjon med teglstein. Den rene hvite fargen fremhever den lekre rustikke fargen på steinen, og uttrykket blir klassisk og tidløst. 

Male peisen hvit

Klassiske farger til peis

Fremhev peisen ved å velge en farge som overrasker. Denne peisen er malt dus blå i fargen Høststorm, sammen med rene, hvite vegger i fargen Kalkhvit. En vakker fargekombinasjon i nøytrale farger, som likevel skaper et blikkfang.

Male peis

Slik maler du peisen

Om peisen din er malt før, er det en enkel sak å male den på nytt. Les mer om hvordan du maler peis her.

1. Vask peisen med egnet husvask.
2. Puss peisen med et fint sandpapir. Underlaget må være tørt før påføring av grunning og maling.
3. Grunn overflaten med Baronesse Heftgrunning.
4. Mal peisen med to strøk med fargen du har valgt.

Du kan både bruke Baronesse Matt og Jotun sin Lady Wonderwall. Til en peis er det lurt å velge en maling som er ekstra vaskbar og slitesterk, derfor anbefaler vi spesielt Baronesse Fløyel til å male peis og mur innendørs.

NB! Malingen vi anbefaler her må ikke brukes på innsiden av vedovn og åpen peis

Male peisen

Farger til peis

Våger du å leke litt mer med farger? En eldre peis kan bli et blikkfang i rommet med riktig bruk av farger. Velg maling til peis i farger med lignende nyanser for å skape en god balanse. Her er peisen malt i elegante Merlot, mot Rose på veggene. 

Male peisen inne

Fargesette peisen

Til Årets Farge 2023 malte vi denne vakre peisen i fargen Salt Aqua. En frisk og klar farge, ton-i-ton med veggfargen. En farge som er nydelig i kombinasjon med teglsteinen og det sorte smijernet i ovnen. 

Blå peis