Ungt hjem på smart budsjett

Med fargekart under armen, baby i magen og Finn på speed dial, ble det gamle huset omgjort til et moderne og lekent hjem med nydelige farger og kvaliteter.

Oppussing på budsjett
Interiørkonsulent og malerier: Martine Lillevand Hem
Styling: Siv Brenne
Fotograf: Per Erik Jæger
Tekst: Gro Englund Børresen

Det er både omfattende og kostbart å totalrenovere et helt hus fra 1970, og de fleste må gjøre noen budsjettvalg. Hos familien Lillevand Hem, ble det gulvet.

Resten ble innredet med Finn-kupp, egeninnsats, god smak og en haug maling. Resultatet har blitt et ungt, lekent og bærekraftig hjem, med glade og overraskende fargevalg.

Spisestue farger

Alle kjøkkenmøblene er kupp fra Finn. Stolene er malt med en høyglans trestjerners gulvmaling som tåler både bruk og vask, og skaper en spenning mot den matte veggen. Den lille formvariasjonen i stolene gjør interiøret mer interessant, og med felles farge får de straks sin familielikhet. Bordet er opprinnelig en gammel kjøkkenbenk som er pusset helt ned, oljet på nytt og belønnet med nye bein.

Gode farger til sosiale rom

Stuen er velsignet med tre store vinduer med utsikt mot sjøen. Dermed ble oppholdsrommene fargesatt i en varm og harmonisk palett, som et supplement og fin kontrast til det vakre utsynet. Møblene er av samme grunn nedtonet i farge og form, slik at utsikten forblir hovedaktør fra hele etasjen.

Farger kjøkken og spisestue

Kjøkkenet er nytt fra Ikea, men selv her har interiørkonsulenten gjort noen smarte grep. Overskapene er grunnet og malt i samme farge som veggene, og skaper et integrert og luftig kjøkken uten å måtte ofre skapplass.

Fargene i dette hjemmet er nøye utvalgt. Dempede og harmoniske, stramme og lekne. De flyter inn i hverandre i nydelige valører rundt samme fargegruppe, for så å ha glitrende innspill fra kontrastfarger. I oppholdsrommene er vegg- og takfarger holdt nedtonet slik at både utsikt og møbler kommer til sin rett. Mens i første etasje med soverom og kontor, er det motsatt. Der er det ren fargelykke på både vegger og tak, mens interiøret er mer avstemt.

– En ting har vært grunnleggende for farge og materialvalg i alle rom, forteller Martine.

­– Jeg lager et moodboard med farger, gulv, materialer og større møbler for å kunne visuelt se helheten i forkant. Dermed blir jeg sikker på valgene og det er også lettere vise til min samboer.

Farge trapp og stue

Familien valgte herdet tregulv i hele huset, siden det er mer slitesterkt og robust enn vanlig parkett.

– Vi valgte å pusse opp noen gratisstoler fra Finn og heller sette av mer penger til gulvet, sier Martine.

– Vi ønsket parkettfølelsen og noe varig. Det har vært en god prioritering. Gulvet i annen etasje heter Saga Hardwood Færder.

Saga Hardwood Færder Rustik Brun

Saga Hardwood Færder Rustik Brun

Klassisk tre møter høyteknologiske innovasjoner. Toppsjikt i edelt tre sammensmeltes og forsterkes med mineraler, fibre og naturlige substanser. Mellomsjikt i stabil HDF og bunnsjikt av tre. Lindura Surface Technology gir høy styrke mot trykkbelastning, en komfortabel overflate og et holdbart vedlikeholdsvennlig gulv. Høye heler, fotballsko og fallende gjenstander gjør vesentlig mindre inntrykk sammenlignet med ordinær parkett. Ultra matt lakkfinish og store dimensjoner forsterker et genuint og robust uttrykk. Montering med smidig og solid klikksystem. Gulvet har en antibakteriell effekt uten kjemiske tilsetningsstoffer ved regelmessig rengjøring. Aqua-Stop kantbehandling forsterker motstandsdyktigheten mot stående vann i hele 24 timer. Det ekstremt harde toppsjiktet kan ikke slipes.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
949,- pr. m2
Saga Hardwood Ona Natur

Saga Hardwood Ona Natur

Klassisk tre møter høyteknologiske innovasjoner. Toppsjikt i edelt tre sammensmeltes og forsterkes med mineraler, fibre og naturlige substanser. Mellomsjikt i stabil HDF og bunnsjikt av tre. Lindura Surface Technology gir høy styrke mot trykkbelastning, en komfortabel overflate og et holdbart vedlikeholdsvennlig gulv. Høye heler, fotballsko og fallende gjenstander gjør vesentlig mindre inntrykk sammenlignet med ordinær parkett. Ultra matt lakkfinish og store dimensjoner forsterker et genuint og robust uttrykk. Montering med smidig og solid klikksystem. Gulvet har en antibakteriell effekt uten kjemiske tilsetningsstoffer ved regelmessig rengjøring. Aqua-Stop kantbehandling forsterker motstandsdyktigheten mot stående vann i hele 24 timer. Det ekstremt harde toppsjiktet kan ikke slipes.

På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
949,- pr. m2

Det oser ung design og lekenhet av hjemmet til Lillevand Hem. Et nydelig designmøbel i stuen fungerer som et hjerte, kjøkkenet er nytt og moderne, og gulvet er et smykke i seg selv.

– Og når interiørkonsulenten forteller om eget hjem, har hun selv laget skapet med bambusspilene, oppgir entusiastisk lakk og malingsfarger på nesten alt, og forteller at et par av de vakreste møblene er arvet etter en raus slektning. Og jammen har eier og interiørkonsulent vært kunstner også!

– Så hemmeligheten er ikke en bunnløs konto, men god smak, et flott fargekart, en ivrig bruktkuppjakt og glade penselstrøk.

Farger spisestue

Bambusskapet var opprinnelig både hvitt og litt kjedelig. Det fikk maling og påsatt en bambusspiletapet i front, en DIY som i disse dager velfortjent trender på Instagram.

Billedkunsten er også selvlaget og inspirert fra internett. Den er leken og naiv i formen, og en perfekt måte å få det personlige inn i interiøret. Samtidig gir kunsten interiøret en liten dytt i ønsket stilretning.

Flexbamboo Bambus Spiletapet Caramel Ubehandlet - 15x2x2440mm

Bambus Spiletapet Caramel Ubehandlet - 15x2x2440mm

Flexbamboo fra Moso er laget av bambusspiler limt på tekstil. Produktet limes rett på vegg (gips, spon eller tilsvarende) og passer fint som dekorvegg, kontrastvegg etc. Det kan også monteres på buede flater. Flexbamboo leveres ubehandlet eller ferdig innfarget i syv forskjellige farger. Spesialfarger kan bestilles. Primære bruksområder er vegg, himling og interiørkledning. Flexbamboo er miljøvennlig og bærekraftig.

Bestillingsvare, kontakt butikkTilgjengelig for klikk og hent
689,- pr. m2
Farger stue

Selv et billig Ikeabord fortjener sin plass med et par strøk maling.

– Bordet får du gratis på Finn på 5 minutter! ler Martine, som ser muligheter i alt. ­Et lite fargevalg, litt maling og dermed er stilen satt.

Den fantastiske teakstolen er laget av morfar og møbelsnekker Odd, inspirert av det norske designikonet «Krysset» til Fredrik A. Kayser. Nå et vakkert arvestykke og stilikon i familiens stue.

Farger stue og trapp

Farger og former gir assosiasjoner til Memphis-bevegelsen som vi også hadde et snarbesøk av på 80-tallet. Sammensetningen får likevel hvert møbel til å fremstå som noe unikt, med et hint av noe japansk i sin asketiske og ryddige form. Den myke stolen skaper balansen som gjør dette til et hjem.

Farger smal gang

Tak og trapp pleier tradisjonelt å være ganske nøytralt. Det trenger det jo absolutt ikke. Et farget tak skaper nydelige overganger og et mykere rom. I den gule gangen er lister og dører beholdt hvite, mens taket har fått nesten samme fargen som veggen og solen.

Alle dør- og vinduslister er for øvrig gjenbruk fra et tidligere hus. Litt sparkel, pussepapir og maling har spart paret for mye penger.

Farger gjestesoverom

Oppgraderingen av det gamle skapet med flammebjørk er nydelig og genialt. Et statsmøbel er gjort både brukervennlig og innlemmet i totalen ved hjelp av farger. En fin-fin balanse mellom gammelt og nytt design.

Den røde lampen har fått et strøk Baronesse-maling i fargen Jaspis FR1463 og passer perfekt inn. Illustrasjonen er laget av huseieren selv, elegant plassert i en arveramme fra farmor.

Spraymale lampe

Lampen og bilderammen er spraymalt med Bengalack, og bruktstolen fra Finn kommer helt til sin plass ut med noen strøk blank maling i fargen Liane FR1462. Bordet er malt med en nydelig, dyp rødfarge som kompletterer veggene og gir en varm helhet til rommet.

Både vindu- og gulvlister er malt i samme farge som veggfargen. Det ser rent og moderne ut, og skyggene fra listene skaper den nødvendige kontrasten. I tillegg er det mye lettere å male.

Selve vinduet er beholdt hvitt. Et fint grep for å slippe inn lyset og fremheve utsikten som en slags colour blocking rundt en ramme.

Farger soverom

Lampen hang opprinnelig over husets kjøkkenbord. Med takmalingen som utgangspunkt, fant Martine en spraymaling fra Bengalack som passet perfekt. Hun valgte en blank overflate, og resultatet ble råflott.

Ikea-potten i pidestallen har også blitt ny med en rest gulvmaling. Sammen med en fargestemt plakat, passer den nå perfekt til huseierens selvsydde puff.

Farger barnerom

Igjen har et enkelt Ivar-skap fått en nydelig tofarget oppgradering. Både den lille vuggen og treleken fra Finn, har fått et oppfriskende strøk i ny farge som passer det varme, gulmalte rommet. De lyseblå gardinene med mønster av små, hvite egg, slipper lyset vakkert inn.

Farger til barnerom

Fargene er delikate og tilpasses enkelt barnets alder med forskjellig styling. Lekenheten finnes i det rosa taket og det plassbygde veggskapet i blå kontrastfarge. Den mørke fargen skaper dybde, samtidig som den fremhever skapet som et møbel i rommet.

Farger barnerom

Et fantastisk og eksklusivt herdet tregulv med brede bord forskjønner alle rom. Hardwood-gulv er en slags hybrid mellom parkett og laminat. Det betyr et gulv som tåler tøffere behandling enn parkett og vil eldes vakkert med familien.

På grunn av store vindusflater i annen etasje, har de valgt et lysere gulv der enn i soveromsetasjen, men følelsen og bredden er det samme. Dette heter Saga Hardwood Ona.

Jotun Lady Aqua

Lady Aqua

Med Lady Aqua får du vakre silkematte våtromsvegger og du kan skifte farge uten spesielt mye innsats. Det gir deg muligheten til å skifte uttrykk og følge fargetrender på en helt annen måte. Inngår i Jotuns godkjente våtromssystem.

0,68 liter
339,-
2,7 liter
699,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 259,- pr. liter
Male bad vaskerom

Hele badet er totalrenovert, og innredningen har fått den samme gjennomførte touchen som resten av huset. Baderomsmøbelet ble grunnet og malt med våtromsmaling rund baut. Benkeplaten fikk i tillegg et lag hardvoksolje på toppen slik at den skulle tåle litt ekstra vannsøl.

En smart skyvedør skjuler både vaskemaskin og den gjenbrukte platen som opprinnelig er husets kjøkkenbenk, men nå har fått nytt liv med noen strøk Trestjerners Gulvmaling.

Farger moderne soverom

Som en hellig treenhet fyller taket, lampen og sengeteppet rommet.

Eklektisk ville noen kalt dette. Fargesterkt og bitte litt galskap med grønne paneltak. Men hvorfor ikke? Det grønne taket tar inn naturen utenfor.

– Vi fikk litt hetta da vi holdt på, men resultatet ble bra, sier Martine. – De nedtonede veggene i Silke FR2000 samspiller nydelig med sengetøyet, og veggen og taket får virkelig lov til å skinne.

Lampen er inspirert av den japanske stilen, Japandi, med naturmaterialer og bambus. De tynne trespilene tar også opp treverket i gulvet og skaper en fin balanse.

Fra bruktbutikk til et unikt hjem

Selv om brorparten av møblene er kjøpt brukt eller arvet, ser ikke hjemmet ut som en bruktbutikk. Hemmeligheten er blandingen med moderne former – og mengden. Gjennomtenkt oppussing og fargevalg, kombinert med en ryddig utvelgelse vil få den samme unike følelsen. Man trenger ikke å kjøpe dyre designmøbler for å oppnå et oppdatert og trendy hjem.

Likte du fargene? Hos Fargerike finner du mange fargekart som foreslår gode fargesammensetninger. Nydelige valører som passer sammen, slik som Martine har vist i sitt hjem. Kom innom, så hjelper vi deg gjerne.

Materialer fra dette hjemme hos Fargerike:

 

Kjøkken                                                             

Gulv: Saga Hardwood Færder

Tak: Kokos Jotun

Veggfarge: Devine Jotun

Kjøkken: Ikea – malt med Lady Aqua, farge Devine Jotun

Vegg stue: Devine Jotun

Skap: Ikea – malt i Wisdom Jotun med Bambus spiletapet i front

Stol: Bruktfunn malt i Daydream Jotun

Benkeplate: Gammel kjøkkenbenk pusset og oljet med Trestjerners Hardvoksolje

Gang

Veggfarge gang: Farge Romantik Jotun malt med Baronesse Matt

Takfarge: Kokos Jotun malt med Baronesse Flyt

Gulv: Saga Hardwood Ona

Kommode: Bruktfunn fra finn.no malt med Ekvator FR2161 Baronesse Flyt glansgrad silkematt

Bilde: Eier tegnet selv mens rammen er bruktfunn fra farmoren

Stue

Veggfarge: Devine Jotun

Takfarge: Kokos Jotun

Veggfarge trapp: Masala Jotun

Trappfarge: Kokos Jotun

Gulv: Saga Hardwood Færder

Stuebord: Ekvator FR2161

Lavendelfarget ullpute fra Pagunette hos Fargerike

Beige skap: Ikea hack – kjøkkenskap med påsatt ben og malt i veggfargen Devine

Barnerom

Veggfarge: Solgangsbris FR2270 malt med Baronesse Matt

Gulv: Saga Hardwood Ona

Skap: Iris FR1313 malt med Baronesse Flyt Silkematt

Barneseng: Fløyelsmyk FR2005 malt med Baronesse Flyt Silkematt

Barneseng: Bruktfunn fra egen barndom

Bilder: Egenmalt med restemaling

Veggfarge: Solgangsbris FR2270 malt med Baronesse Matt

Takfarge: Kveldsdis FR1946 malt i Baronesse Flyt silkematt

Bord/stoler: Stråleblink FR2272 malt med Baronesse flyt

Gardin: Spotty col Duckegg fra Iliv/Pagunette

Kommode: Farge utvendig Hvaler FR1419/innvendig Kirsebærblomst FR1113

Barnevugge: Fra egen barndom malt i Wadi FR1947

Soverom med grønt tak

Veggfarge: Silke FR2000 malt med Baronesse Matt

Takfarge: Beatle FR1461 malt med Baronesse Flyt Silkematt

Lavendelfarget ullpute fra Pagunette hos Fargerike

Vaskerom/bad

Veggfarge: Desert Pink Jotun malt i Lady Aqua

Benkeplate vaskerom: Gjenbrukt gammel kjøkkenbenk, pusset ned og malt med Trestjernes Gulvmaling i Klassisk Hvit

Kontor

Veggfarge: Ekvator FR2161 Baronesse Matt

Takfarge: Wadi FR1947 Baronesse Flyt

Gulv: Saga Hardwood Ona

Listfarge tak: Wadi FR1947 Baronesse Flyt Glansgrad Silkematt

Listfarge gulv: Ekvator FR2161 Baronesse Flyt glansgrad Silkematt

Blomsterpotte: Red Mapel Jotun

Grå lampe: Spraymalt med Bengalack Grunning og fargen Dyptvann Matt

Taklampe: Spraymalt med Bengalack Grunning og fargen Dus Blank

Bilderamme: Spraymalt med Bengalack Grunning og farge Dyptvann

Skrivebord: Malt med restemaling Red Mapel Lady Supreme Finish

Stol: Bruktfunn fra finn.no malt med Baronesse Flyt farge Liane FR1462, glansgrad Blank

Liten lampe: Malt med Baronesse Flyt i Jaspis FR1463