Nyfunkis med særpreg i Horten

Den flotte, moderne villaen med funkispreg ligger høyt og fritt i utkanten av et stort felt boliger bygget på samme lest. Huset var tofarget og grått i liket med svært mange naboer. Det ønsket eierne å gjøre noe med. I samarbeid med interiørkonsluent fra Fargerike har huset og uterommet fått en ny fargepalett.

Funkis hjem Horten Fargerike
Interiørkonsulent: Ellen Olafsen, Fargerike C. Kristoffersen Horten
Styling: Siv Brenne
Fotograf: Per Erik Jæger
Tekst: Gro Englund Børresen

Gjennomtenkte fargevalg i harmoni med omgivelsene

Interiørkonsulent Ellen Olafsen fra Fargerike synes dette var et spennende prosjekt. Hun la vekt på parets ønsker, husets arkitektur og omgivelsene rundt. På nedsiden av byggefeltet var et eldre boligområde fra 90-tallet som hadde bevart noen av de dype bruntonene som atter vises i trendbildet.
I omgivelsene lå også et frodig, grønt turterreng, og i skillet til naboeiendommen, en vakker hekk med mørkt, rødbrunt bladverk.

Denne busken forseglet faktisk fargevalget! Perfekt balansert av naturen selv, sto den varm- brune fargen godt mot den grønne naturen, den blå himmelen og de mer nedtonende, nøytrale nabohusene.

Funbkis hus farger
Det unge paret som eide det gråmalte huset, så først for seg noe rødere, men størrelsen på huset gjorde at fargen lett ble assosiert med en låve. Valget endte derfor for en varm, rødbrun farge med som fremhevet husets karakter uten å dominere omgivelsene.
Funkis hus farger

På forsiden av huset er spilerekkverket ubehandlet, men oppe langs takterrassen har den fått et strøk sort, transparent beis. Panelet er ellers malt med dekkende maling i glansgrad 40, noe som gir en halvblank og vaskevennlig overflate.

Funkishus farger

Så forskjellig oppleves fargen i skyggesiden på dagen og i lyset fra den varme kveldssolen. ”Farge er lys”, sier Ellen. Sol, himmel og omgivelser reflekteres og endrer fargen i løpet av en dag. Hun oppfordrer til å kjøpe en prøveboks, male en planke og flytte den etter sol og tid for å oppleve fargen gjennom dagen.

Spiler er lekkert, men også en liten utfordring. Det er mange flater som skal behandles, og enda flere steder små vanndråper kan presse seg under malingen og skape bryderi. Ellen Olafsen anbefaler heller å bruke en transparent beis enn en dekkende maling om man ønsker farge på et spilerekkverk.

Beisen trekker seg godt inn i treverket, beskytter og bevarer strukturen. Ønsker du likevel å male spilene med en dekkende maling, er det viktig å vaske, la tørke og grunne skikkelig. Les mer om hvordan male hus her.

Moodboard funkishus

Lek med farger til det sobre bakteppet. Den lune, mørke fargen tåler godt noen skikkelige fargeklatter i omgivelsene. Mal en stol eller et lite bord og spre fargeglede rundt husveggene!

Farger entre hus

Den lille kafégruppen matcher husveggen og står som et velkomment stilleben ved inngangen. En runde med fargerik spray kan gi dine egne hagemøbler et tilsvarende resultat. Har du tremøbler, kan noen strøk maling i den vakre fargen Kløverblomst FR1183 skape samme lykke.

Farger inngangsparti

Forskjellige panelbredder skaper spenning og variasjon i den ellers stramme arkitekturen. Det er likevel ikke nødvendig med forskjellige farger bare fordi panelet er forskjellig. Skyggene og strukturen skaper varierende bilder rundt den samme fargen. Den hvite døren og krukkene markerer inngangen på en hyggelig måte uten å overdrive.

Carporten farger

Carporten skaper et lite portrom ved inngangen. For å bringe lyset ytterligere inn, ble det valgt en lett og delikat beigefarge som står godt mot den brune hovedfargen. Resultatet er en spennende sluse som slipper inn solen på sin vandring rundt huset.

Få hjelp av en interiørkonsulent hos Fargerike

Interiørkonsulent Ellen Olafsen fra Fargerike C. Kristoffersen i Horten har styletog hjulpet til med farger på dette flotte huset. 

Vi i Fargerike har en rekke interiørkonsulenter over hele landet som kan hjelpe til med å skape ditt drømmehjem både inne og utvending. Les mer om tjenesten og hvilke tilbud som finnes i nærheten av deg her: