Nye farger hos Pappenheimhuset

Sammen med interiørkonsulent Ellen har Pappenheimhuset fått en helt ny fargepalett på eksteriør og hage.

Farger Pappenheimhuset
Interiørkonsulent: Ellen Hoel, Fargerike Reinaas
Styling: Siv Brenne
Fotograf: Per Erik Jæger

I det fargerike @Pappenheimhuset i Trondheim bor Line Jølsgard sammen med Øystein og Nelly. Det sjarmerende huset ligger på Pappenheim ved Bakklandet, og besto av tre leiligheter da paret kjøpte det. Nå har de totalrenovert det meste og gjort huset om til en fargerike enebolig fylt med bruktfunn, arv og design. 

Riktig fargesetting utendørs 

Det siste året har paret lagt ned mye arbeid i å sette i stand huset utvendig. Bordkledning på huset er renovert og hage utarbeidet. Da huset skulle fargesettes på nytt var det viktig for Line at huset skulle passe inn i området, som består av mange gamle trehus i tradisjonelle farger. 

Sammen med interiørkonsulent Ellen Hoel på Fargerike Reinaas, har de funnet en perfekt palett for akkurat dette huset og som passer godt inn i omgivelsene. Her var det viktig at fargene passet godt til all slags vær i Trøndelag, til fargerike sommerplanter og at det harmonerte fargene på de andre trehusene tett i tett i nabolaget. 

Ønsker du også hjelp til fargesetting av ditt hus? Book tid med en av våre mange interiørkonsulenter i dag! 

Pappenheimhuset farger utendørs

Fargepaletten som ble valgt til Pappenheimhuset består av tre hovedfarger til huset og en ekstra farge til drivhuset i hagen. Hovedfargen til veggene på huset er vakre Nostalgi FR1220, en lett grønnfarge som minner oss om svaberg og skyfri sommerhimmel. 

Selve vinduene på huset er hvite, men rammet inn i detaljer malt i fargenyheten Olivenlund FR2460. En dempet og varm grønngul farge som passer til både klassiske og moderne hus. Fargen er inspirert av olivenlunder ved Middelhavet. Denne fargen er også brukt på annen stafasje på huset. 

For å gjøre fargepaletten varm og personlig er døren malt i fargenyheten Sensommer FR2452, en fyldig og dempet rødbrun farge. 

Pappenheim hage

Både Olivenlund FR2460, Sensommer FR2452 og Epleblomst FR2450 ble lansert sammen med vårt store fargekart for eksteriør sommeren 2023. Se det store fargekartet her

Baron Brilliant

Baron Brilliant

Selvrensende og lettstrøket eksteriørmaling som gir et ekstremt slitesterkt resultat og maksimal glans- og fargestabilitet. Spesielt utviklet for nordisk klima med en ny unik hybridkombinasjon av polyuretanalkyd og akryl. Overflaten får suveren fleksibiltet, minimalt vannopptak og høyeste smussavvisning. Glans 40.

0,9 liter
449,-
2,7 liter
1 099,-
9 liter
2 499,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 278,- pr. liter

Inngangspartiet er godt synlig fra den koselige gaten, og har fått en varm innbydende farge. Opprinnelig var døren svart, men en dør kan enkelt males med maling egnet for dør og vindu. Høst -og sommerblomster i rosa, rødt og lilla skaper en hyggelig helhet ved døren og videre inn i hagen. 

Inngangasparti Pappenheimhuset
Baron Dør & Vindu

Baron Dør & Vindu

Spesialutviklet ren akrylmaling med kort tørketid slik at du får lukket vinduer og dører få timer etter siste penselstrøk. Kan brukes som toppstrøk på alle husets detaljer.

0,9 liter
fra 349,-
2,7 liter
799,-
3 liter
799,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 266,- pr. liter

Den frodige hagen grenser mot en murbygning kledd i en pudderosa ferskenfarge som det var viktig å ta høyde for da Pappenheimhuset skulle fargesettes.

For å skape en god helhet rundt huset og i hagen, har gjerder og hagemøbler blitt malt i Olivenlund FR2460 som står godt mot det ferskenfargede murhuset. Det sjarmerende drivhuset er malt i Epleblomst FR2450, en mørkere pastellrosa med inspirasjon fra blomstrende eplehager. 

drivhus farger Pappenheim

Når man skal bruke rosafarger utendørs er det viktig å tenke på at i overskyet vær forsterkes den rosa fargen. For å unngå at blir for sterkt rosa, bør du velg en farge som ser litt gråaktig ut og som inneholder gult. Da vil fargen oppleves klarere rosa når den kommer på veggen. Epleblomst FR2450 er en dempet og mørkere pastellrosa som oppleves rolig utendørs, og uten blåstikk. 

Før du kjøper maling til hele huset, hytte eller f.eks drivhuset, anbefaler vi at du tester fargen først. Mal en prøve på hjørnet av huset, da ser du enklest hvordan den tar seg ut i forhold til omgivelsene og lyset igjennom dagen.

Pappenheim hage

Når hagen er på sitt grønneste og alt står i full blomst, ser man viktigheten av å velge en grønnfarge med mye gult i seg. Her ser vi godt at Olivenlund FR2460 står godt sammen med de grønne bladene på epletrærne. 

Mal gjerne hagemøbler og andre gjenstander i hagen i samme farge, for å skape en helhet rundt eiendommen. Her har det flotte runde spisebordet blitt malt i OlivenlundFR2460. Husk å mal hagemøbler med egnet maling, som Baron Dør og Vindu

Se vår guide: Slik maler du hagemøbler på 1-2-3

Olivenlund grønn husfarge

Likte du fargene? Hos Fargerike finner du mange fargekart som foreslår gode fargesammensetninger. Og våre kunnskapsrike interiørkonsulenter hjelper deg gjerne med ditt prosjekt både innendørs og ute. Kom innom en av våre butikker, så hjelper vi deg gjerne! Se butikkoversikt her