Gjenbruk i Hemsedal

En smakfull leilighet i moderne, nordisk stil med utsøkte materialer, møbelskatter og perfekt avstemte farger.

Hemsedal leilighet hytte
Interiør og styling: Siv Brenne
Fotograf: Per Erik Jæger
Tekst: Gro Englund Børresen

Gode overflater og naturlige materialer

De lett sotede pastellfargene og gode, taktile overflater skaper den perfekte fjellhygge. Det er lagt vekt på estetisk vakker design i naturlige, bærekraftige materialer som tåler bruk og tid; Lunt tre, skinn, lin, bomull og ull.

Eieren er en ivrig gjenbruks-entusiast, og etter en nøye sammensatt ønskeliste, kommer mye av interiøret fra bruktsider som FINN. I tillegg er det plassbygget både sittebenk og køyesenger. Det gir en eksklusiv og varig løsning med personlig vri.

Hytte kjøkken rød

Kjøkkenet er malt i en frisk vinrød farge som spiller godt med leilighetens moderne hyttestil. De håndlagde marokkanske flisene er spesielt utvalgt for å bringe lyset innover i rommet. Der matte fliser ville dempet lyset, gir den ru, glasserte overflaten masse deilig gjenskinn.

Betongtaket var hvitmalt med tydelige v-fuger. For å gi et mindre prefabrikkert uttrykk, ble hele taket malt i en mellomgrå, varm farge.
Sammen med det beisede veggpanelet fremstår leiligheten nå lunt og mye mer eksklusiv.

Spisestue hytte

Eierne er opptatt av design. En flott Bell-lampe og sotede sorte detaljer piffer opp det ellers sobre interiøret. Vakker bordpynt fra Light & Living hos Fargerike.

Spisestue spiseplass hytte

I nisjen bak den plassbygde sittebenken er det valgt rullegardiner i bambus. De siler lyset vakkert og skjermer for innsyn uten å bryte med resten av vegg og karmfarge.

Gjenbruk, bærekraft og design på hytta

Med en skikkelig plan over stil, farger og tresorter, samt litt tålmodighet, er nesten alt mulig å få tak i brukt – uten at det går på bekostning av god design. Litt olje, et malingstrøk eller noe metervare stoff kan skape det lekreste hjem eller feriedrøm. Gode bærekraftige materialer med ekte overflater gir den helt rette følelsen av hytte og fritid.

Soverom hytte beis

Garderobeskap i svart halvblank maling og en lekker liten skinnhempe er flott kontrast til de nedtonede og sotede pastellene og det beisede furupanelet bak. Sengegavlen er trukket i samme stoff som gardinene og er en enkel måte å skape helhet på.

Dempede sortmalte dører og karmer gir fine, litt eksklusive gjennomganger mellom rommene. Fargen er også hentet opp i lamper og noen utvalgte dekorelement.

Gjestesoverom hytte

Furukommoden har fått to strøk med maling i samme farge som kjøkkeninnredningen. Det skaper en flott helhet, selv om møblene står i forskjellige rom. Liftgardinene til pynt og nytte er sydd på mål i et lysstett stoff og rutemønsteret henter opp farge fra pledd og sengetøy. Det svartmalte stålskapet skaper en tøff kontrast.

Soverom beis hytte

Lykken er nyvasket sengetøy i myke, naturlige materialer. Den dempede vinrøde fargen på pleddet gir rommet en ekstra dybde, og det myke teppet er ren og myk luksus.

Er du skeptisk til teppe på soverommet? Det trenger du ikke! Moderne tepper er lettstelte, hygieniske og binder svevestøvet. La teppet være stort, slik at du starte dagen med noe lunt og mykt når været hustrer på utsiden.
Stue hytte interiør

Med enkle grep og en sprayboks, har det lille metallbordet fått samme farge som kjøkkenet. Dermed skapes det en fin, rød tråd gjennom leiligheten.

Stue hytte interiør inspo

Vindusrammen er malt i en litt uvanlig farge som passer perfekt til panelet. Den lyse fargen reflekterer fortsatt lyset, men gir et mykere uttrykk enn standard hvitt. Sorte gardinskinner og lette, delikate gardiner rammer det hele perfekt inn.

Hos Fargerike finner du alt du trenger for å gi hytta en oppgradering. Se vårt utvalg av farger, interiørbeis, eksteriørbeis, gulv, gulvmaling, tapet, solskjerming og mye mer.

Tekstilene som er brukt fra Designers Guild og Prestigious Textiles får du også kjøpt hos Fargerike. Besøk din nærmeste Fargerike-butikk for å se stoffprøver og få hjelp til oppmåling til ditt hjem.