Hankø Hotell og Spa

Hankø Hotell & Spa

På den vakre øya Hankø i Oslofjorden ligger en perle med en fargerik fortid. Hankø Hotell & Spa har i sommer gått igjennom enda et lite stykke historie. Fra det sarte lyse gule har hotellet nå endret karakter hvor en stram og tydelig gulfarge gjelder; Herregårdsgul.

Fotograf: Per Erik Jæger

Vakre detaljer

Det er ikke første gangen denne imponerende bygningsmassen på den idylliske øya endrer karakter. Sort/hvitt bilder rundt om inne på hotellet forteller om en stolthet til den nærmeste byen, Fredrikstad, som i sin tid ble kalt Plankebyen. Her var tømmer og bygg i hovedfokus og snekkergleden rundt århundreskiftet (1800-1900) var i fokus. 

Sveitserstilen ble lovprist, materialer og ferdige elementer ble fraktet inn på prammer, selv da drev en med ferdighus.

Hankø Hotell og Spa inngangsparti

Fasaden på hotellet

De gamle flotte lampene hang tidligere innendørs, nå pryder de den utvendige fasaden på Hankø Hotell & Spa og er et vakkert blikkfang mot den strålende gule veggfargen og de flotte vinduene.

De vakre snekrede detaljene kommer veldig godt frem med større kontrast sier Henning Forsberg, driver av hotellet siden 1977.

Hankø Hotell og Spa fasade

Hotellrommet

Henning Forberg kan fortelle om gode ord og kommentarer fra hyttebeboerne som passerer hver dag. I god dialog med Fargerike Dikeveien har hotellet ivaretatt tradisjonene med å bevare treverket med god kvalitet samt benytte seg av Plankebyens ekspertise.

Hankø hotell og spa rom

Gamle detaljer

De gamle detaljene er bevart rundt om overalt. Mens nede ved vannkanten kommer det nå opp nye moderne bygg fra vår egen tid. Men som tradisjonene på øya tilsier, så er det trevirke som gjelder atter en gang.
Hankø hotell og spa detaljer

Villa Sansa

Ønsker du å leie mer enn bare et rom, kan du leie Villa Sana som er en sjarmerende Sveitservilla fra tidlig 1900-tallet som ligger bak hotellet.

Glassverandaen med det gamle glasset har gjennom årenes løp seget ned, men skaper fortsatt vakre spill i glassruten! Gamle stauder rundt huset gir det hele et nostalgisk og nonsjalant preg.

Hankø hotell og spa Villa Sansa

Hankø kapell

Hankø Hotell & Spa får du alt. Her kan romantikken blomstre både i form av ferie, eller om du ønsker å arrangere den store dagen her – nemlig bryllup!

Stedet har et eget kapell (Onsøy Prestesogn) og paviljong til sivile vielser. Her kan du skape en annerledes bryllupsfest.

Hankø hotell og spa kapell

Bryllup i Hankø

Skap en magisk sivil vielse på denne flotte paviljongen på Hankø Hotell. Den ligger usjenert til i vakre naturskjønne omgivelser.

Hankø hotell og spa paviljong

Fargerikes Låverød

Nå har kroa fått den vakre fargen Låverød. Både Herregårdsgul og Låverød er tradisjonsrike farger, men begge er likevel nye på Hankø-hotellet.

Hankø hotell og spa

Historisk sus

De vakre detaljene på fasaden er i varetatt, og er bygningens eget smykke over inngangspartiet på Seilerkroa.

Hankø Hotell og Spa detaljer

Baron Ultra på fasaden

Butikksjef Birgitte Urban Johnsen har vært en god støttespiller gjennom prosessen, for det er ikke få kvadratmeter som er malt i sommer forteller Forsberg.

Vi ble anbefalt Baron Ultra til et bygg som gjennomgår stor slitasje av både vær og gjester. Birgitte forteller om Baron Ultras gode egenskaper, nettopp til Hankøs vær. Med Baron Ultra får en det beste fra to verdener!

Akryl som holder fargen pen år etter år med vakker glans, og oljen som trekker inn og gir god beskyttelse. Et perfekt valg av maling for byggene på Hankø.

Hankø hotell og spa fasade

Alt på én øy

Ønsker du et døgn eller to på dette vakre historiske stedet står de klare til å ta imot deg med åpne armer, nyoppussede rom (red. anm. vi håper på invitasjon tilbake, for å vise de flotte rommene), og muligheter for flotte turer og god mat.

Her kan du nyte bading med massasje og spa, fantastiske omgivelser – og ikke minst vakre farger! Her får du alt på én øy.

Hankø hotell og spa hester