Grand Hotel

Årets Farge 2012 fikk en ny dimensjon i samarbeid med hovedstadens mest ærverdige hotell.

Grand Hotel suite

Grand Hotel har huset både Nobelprisvinnere, rockestjerner og statsoverhoder. I mer enn 130 år har navnet vært synonymt med kvalitet og atmosfære.

Nå har juniorsuite 208 har fått ny historie, preget av både fortid og fremtid. Fargerike setter sitt preg på Grand Hotel ved å designe og fargesette juniorsuiten som har huset kjente ansikter som Leif Juster og Erik Bye.

Da ideen ble presentert for Grand Hotel, likte de umiddelbart tanken på å gi gjestene en sanselig fargeopplevelse.

Suiten, som er innredet i fire nyanser fra fargekartet Årets farge 2012, Jadeite FR1149, Pæresorbet FR1118, Stram Militær FR1112 og Smaragdgrønn FR1151, har utsikt mot den karakteristiske glasskuppelen over Palmen Restaurant. Dette var opprinnelig en åpen hotellhave med springvann. I 1913 ble haven bygget inn med glasstak og palmegrener, og fremstår som en liten oase i hotellets lobby.

Fargerikes forslag var veldig i tråd med vår visjon om å gi gjestene en sanselig opplevelse. Vi føler at Fargerike har respektert den lange historien til Grand og tatt godt imot de innspillene vi hadde. Fargerike var opptatt av å gjenbruke møblene i juniorsuiten.

De store lenestolene er blitt trukket om i et eplegrønt tekstil, som var en populær nyanse i 1920, når bygget suiten ligger i ble bygd. Gulvet er malt med Trestjerner maling for gulv i fargene Ren Hvit FR1050 og Stram Militær FR1112.

Grand Hotel seng
Grand Hotel stoler
Grand Hotel grønne stoler

Tekstilene og fargens retur

At bruk av tekstiler i sterkere farger nå er på vei tilbake, er ingen hemmelighet, men at fargen grønn har lang historie i Norge er kanskje ikke allment kjent. På 1920-tallet var vi påvirket av både Art Nouveau og Art Deco, og i begge disse stilartene var grønn en viktig interiørfarge.

Suiten ligger i den delen av hotellet som er bygget nettopp i denne tidsperioden. Vi ville vise hvordan man kan leke seg med en farge og få et harmonisk, men allikevel spennende uttrykk ved å bruke fargen i ulike nyanser.

Den eklektiske stilen handler om å bryte de satte reglene innenfor stilretning og fargebruk. Ved å mikse en klassisk stil med moderne elementer og personlige detaljer får man et veldig spennende uttrykk.

Ønsket var å skape en suite som var mer enn et hotellrom. Juniorsuite 208 har som målsetning å være en sanselig fargeopplevelse, en avslappende oase, og et behagelig rom å oppholde seg i, med sin helt unike personlighet.

Bruken av tekstiler understreker den luksuriøse hotellfølelsen som oftere blir å finne i private hjem. Tendensen viser at det er nettopp her kreativiteten slippes løs og man leker seg med teksturer, nyanser og materialbruk.

Grand Hotel vinduskarm
Grand Hotel skrivebord
Grand Hotel suite med grønne møbler

Suiten er innredet med egen soveromsavdeling der veggene er tapetsert med Trina, designet av Fargerikes eget designteam. Fra den store sengen ser man mot veggene i stuen som er malt i den beroligende fargen Jadeite FR1149. Den vakre grønne nyansen med et snev av blått, kommer helt til sin rett med listverk malt i Pæresorbet FR1118

Vi har valgt å trekke inn andre farger på mindre elementer for å fremheve de forskjellige nyansene av grønt. Hvis man ønsker et levende interiør med dybde, er det viktig å bruke både kontraster og aksentfarger.

Stylist: Christine Hærra

Foto: Sveinung Bråthen

Tapet til inspirasjon