Vaser med røde blomster foran en vegg i årets farge 2012 - grønn

Årets Farge 2012

Årets Farge 2012 var grønt! Historisk sett har nordmenn vært veldig fargeglade selv i forhold til våre skandinaviske naboer, med et lite opphold på 2000-tallet. Men naturen er fortsatt viktig for nordmenn og derfor var grønt og grønne nyanser et av de viktigste elementene til innredning. Dette passet perfekt for å fremheve de viktigste stilene i 2012. Den industrielle stilen, Chabby Chick/Landlige stilen, den moderne og klassiske stilen, og Den unge Colour Blocking-stilen.

Bakgrunnen for valget av fargen grønn baserte seg på forskning, og analyser fra kommende globale trender og analyse fra Fargerikes butikker som vet hva nordmenn liker og etterspør. Og ikke minst analyser fra det franske trendbyrået Nelly Rodi. Nelly Rodi og NCS var i tett samarbeid med Fargerike før grønt ble det endelige valget, og det ble den første fargen i rekken av Årets Farge.

Globalt sett var Norge spesiell, Norge sto på sidelinjen av de dramatiske situasjonene som utspilte seg i resten av verden og hadde en arbeidsledighet under to prosent. Norge hadde fortsatt økonomisk fremgang sammenlignet med resten av verden. Da det store utlandet var preget av økonomisk usikkerhet, ønsket man seg en mer fargerik verden. Fargene har stor påvirkningskraft på hvordan vi føler oss, og det som var spesielt viktig for 2012 var kraftige dype juveltoner og knallfargene som nesten minner om primærfarger. Ta en titt på noen av de utvalgte vakre grønnfargene for 2012:

Krystall FR2030

Krystall FR2030 er en såkalt "fransk grønn", nøytral, klassisk og tidløs farge.
Stue med dus grønn

Stram Militær FR1112

Stram Militær FR1112 fremstår som ren, enkel og veldig riktig mot det nordiske rustikke uttrykket. En spennende farge som kan være både nøytral og dominerende.
Grønn stue årets farge 2012

Pæresorbet FR1118

Pæresorbet FR1118 er lett, frisk og nesten litt drømmende. En nøytral og beroligende farge i all sin enkelhet.
Årets farge 2012 kjøkken

Smaragdgrønn FR1151

Smaragdgrønn FR1151 er en sofistikert og elegant nyanse av grønt, den er klassisk, elegant og glamorøs. Dette er en spennende farge som skaper et dramatisk uttrykk på hele vegger.
Årets farge 2012 smaragdgrønn

Jadeite FR1149

Jadeite FR1149 er en frisk og dus nyanse med et blålig skjær over seg. Den er kjølig i uttrykket og passer perfekt til det nordiske lyset.
Årets farge 2012 Jadeite

Kelly FR1150

Eller hva med å bruke den i taket? En spennende effekt i en ellers nøytral palett. Men er du vågal og liker det knæsjt, så kliner du til med alle fire vegger!
Årets Farge 2012 Kelly