Velkommen til Château Castelrey

Bli med inn i en norsk drøm i franske omgivelser på slottet Chateau Castelrey. Med masse pågangsmot og et hyggelig samarbeide med Fargerike, fremstår nå det fantastiske slottet som en romantisk perle.

Fransk slott

Midt mellom Bordeaux og Toulouse, i den lille, vakre landsbyen Pont du Casse, ligger slottet Château Castelrey. Her bor rundt 4000 innbyggere, og landsbyen er omgitt av frodige åser og vakker natur med vår- og sommervær nesten året rundt.

Det franske slottet sto ferdig i 1736, samtidig som Ludvig XV regjerte, hoffet pyntet pudder- parykkene med seilskip og folket ble oppfordret til å spise kake. Nå kan du feire bryllup eller dra på weekendtur hit og oppleve et stykke fransk kultur og luksus selv!

Fransk slott stue
Vegg: Due FR1371. Tak, lister og vindu: Perfekt Hvit FR1400. Gardin og pute: Hortus Diva Home Cottage Dessin 908117 fra Pagunette. Gardinstang: Romance Chateau fra Debel. Alt levert av Fargerike.
Peisstue fransk slott
Styling, farge- og interiørdesign fra Fargerike sin kreativ leder, Tale Henningsen.
Fransk stue blå
Vegg: Due FR1371. Tak, lister og vindu: Perfekt Hvit FR1400.
Fransk slott basseng
Nå kan du feire bryllup eller dra på weekendtur hit og oppleve et stykke fransk kultur og luksus selv.

En norsk drøm i franske omgivelser

Etter revolusjonen ble slottet omgjort til et nonne-kloster og hadde flere eiere før Siv og Arne-Richard fra Norge kjøpte den store eiendommen i 2019. Med masse pågangsmot og et hyggelig samarbeid med Fargerike, fremstår nå det fantastiske slottet i Château Castelrey sør-vest i Frankrike som en kunstskatt. Les mer på castelrey.com.

Nå har slottet fått et stort løft, og fremstår nyoppusset. Med nye overflater, tekstiler, tepper og møbler, fremstår slottet i dag mer herskaplig enn aldri før.

I tillegg til spektakulære tak, har slottet gjennomgående brede gulvlister. Det rammer inn gulvet på en delikat måte, og fungerer som et passepartout til veggen. Dermed forsterkes mønstre, farger og strukturer både på gulv og vegg uten å konkurrere med hverandre.

Fransk slott spisestue
Salene i hovedfløyen har ikke korridorer, men dører fra rom til rom, som gjør at du kan se gjennom rommene i slottet. Tak, lister og dører: Perfekt Hvit FR1400. Vegg innerst og spisestue nærmest: Due FR1371. Vegg mellomstue: Baronesseblå FR1620.
Fransk Slott entrée
Herskaplig entré. Vegg: Baronesseblå FR1620. Tak, lister og dør: Perfekt Hvit FR1400
Fransk slott kjøkken
Tekstilene fra Prestigious Textiles har vakre mønstre av ender og markblomster og forsterker det man kan beskue ut gjennom de doble kjøkkenvinduene.
Spisestue Blå
Gjennom hele slottet finner vi nyanser av herlige, rene og lyse blåfarger som flyter inn i hverandre og binder gulv og tekstiler sammen.

Slottet har fantastiske tak med funksjon som både bæring og dekor. Skyggespillet forandrer seg gjennom dagen og løfter rommet til et lite kunstverk.

Gjennom hele slottet finner vi nyanser av herlige, rene og lyse blåfarger som flyter inn i hverandre og binder gulv og tekstiler sammen. Slottets eksklusive følelse blir understreket og myknet opp av vakre stilmøbler og fantastiske tekstiler.

Sov godt på franske suiter

Soverommene i slottet er fylt av vakre farger og mønstre. Fargepaletten ligger som en gjennomarbeidet ledetråd i alle de vakre tonene på tekstiler og tapeter, gardiner og sengetøy. Resultatet er en eksklusiv, unik og spennende signatur på alle suiter.

Fransk slott soverom
Sengetøy: Nordic Form fra NorviGroup. Sengetepper fra Pagunette hos Fargerike.
Suite soverom Fransk slott
Gardinstang: Romance Chateau, Debel. Gardin: ORB Asteriod 1797 fra Prestigious Textiles hos Fargerike.
Soverom himmelseng
Tapet: 4009 Falsterbo fra Boråstapeter. Gardin: Bloom fra Prestigious Textiles, hos Fargerike.
Soverom tapet
Tapet: Paradise Birds 1903, Boråstapeter. Tekstil: Diva Home Dessin 9230 fra Pagunette.
Soverom tapet 2
Tapet: Paradise Birds 1903, Boråstapeter. Tekstil: Diva Home Dessin 9230, Pagunette.

Tips! Det er lett å ta drømmen om lekre soverom og franske netter helt hjem – og det uten å pakke en eneste reiseveske. Re en fortryllende seng med nystrøket sengetøy, et vattert teppe og raust med puter. En himmel er lett å lage med stenger og noen meter delikat stoff. Kle vegger og vinduer i de vakreste tapeter og tekstiler og kost på deg en frodig bukett blomster å våkne til. Bon nuit!

Salon de Champagne

Høye, profilerte himlinger, buede blyglassvinduer og tidsriktige stilmøbler. Champagne-rommet er storslått, stilfullt og gjennomført til fingerspissene. Ingenting er utelatt eller oversett. Legg bare merke til gardinstengene, den detaljen man ikke alltid ser, men blir så begeistret for når man oppdager. –Eller de fantastiske tekstilene med dekor og farger en fransk impresjonist verdig.

Champagnerom
Det grønne glasset fargesetter sollyset og gir rommet en helt egen valør. Vegg, tak, lister og vindu: Perfekt Hvit FR1400. Gardin: Design Sanderson 226292 Magnolia & Blossom Intag. Gardinstenger: Romance Chateau fra Debel, alt levert av Fargerike.
Gardin
Detaljer som teller. Gardin: Design Sanderson 226292 Magnolia & Blossom fra Intag, hos Fargerike.
Champagnerom fransk slott
Champagne-rommet er storslått, stilfult og gjennomført til fingerspissene.
Hall fransk slott
Farger en fransk impresjonist verdig.

La oss inspireres av dette franske slottet og den luksuriøse gjennomføringen og skape vår egen lille salong. Hva med bringebærsaftrommet?

Styling, farge- og interiørdesign: Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike.