August mørk blå farge

August

Fargen August FR1372 er en klassisk mørkeblå farge som kler de fleste hjem. Se hvordan du kan lykkes med å bruke en så mørk farge til ditt hjem.

Mørk blå soverom

Blått er en god soveromsfarge, og faktisk en av de mest populære fargene til soverom her i Norden. I mørke farger slapper mange ekstra godt av. August FR1372 er derfor et godt valg til soverommet.

Sammen med et varmt tregulv, tekstiler i lyse toner og en liten detalj i rosa, blir uttrykket akkurat passe behagelig til et soverom. Den mørkeblå fargen på veggen skaper en avslappende mørk stemning om kvelden, mens de lyse tekstilene gir et behagelig inntrykk på dagtid. 

 

Mørk blå soverom

Blå spisestue

For mange kan det være skummelt å velge så mørke veggfarger til spisestuen og stuerommet. August FR1372 er en farge som endrer seg mye i takt med lyset igjennom dagen. Fargen vil skape ro og en avslappende stemning mot kvelden, og et vakkert fargesterkt rom på dagtid. 

Det varme tregulvet skaper et klassisk uttrykk sammen med den blå veggen, og gir rom for å være ekstra kreativ med interiøret. Legg merke til detaljen med å male gulvlisten i samme farge som veggen.

Mørk blå spisestue

Blå og beige farger

Ønsker du å beholde det klassiske uttrykket med den mørkeblå veggfargen, er beige en god kombinasjon. I denne stuen har vi innredet med ulike toner i beige og hvit på gulvteppe, tekstiler og møbler. 

Med varmt tregulv og eikemøbler, skapes en stil med skandinavisk touch, som samtidig gir masse lys til rommet. 

Blå stue

Mal mørkt med riktig maling

Når du skal male med mørke farger på vegg er det lurt å velge en matt maling. Med Baronesse Fløyel får du en fløyelsmatt overflate som får fargen til å komme til sin rett. En vakker, holdbar, slitesterk og flekk-avvisende overflate perfekt til rom med mye trafikk. Men en mørk farge på veggen er det lurt å velge en vaskbar maling, da flekker blir ekstra synlig. 

Mørk blå eik