Jadeite grønn

Jadeite

Jadeite FR1149 er en sval og dus grønnfarge som er lett å like. Den er kjølig i uttrykket og passer perfekt til det nordiske lyset.

Klassisk og tidløs grønn

Jadeite FR1149 er en frisk og dus grønn nyanse med blålig skjær. Har du hvite vegger eller hvite detaljer i interiøret og har lyst på farger, men vil ta små skritt til en mer fargerike verden, er denne fargen stedet å begynne. 

Jadeite er en såkalt fransk grønnyanse, som er nøytral, klassisk og tidløs. En nøytral og beroligende farge i all sin enkelhet som passe i både små og store rom. 

Stue

Nøytral fargepalett

Hold vegger og gulv i en nøytral fargepalett, og la gjenstandene i rommet skinne. Jadeite FR1149 gir et vakkert bakteppe uten å dominere. Dette er en sofistikert og elegant nyanse av grønt som oppleves nøytral på veggene. Fargen er enkelt å like, og oppleves like lys og lett som vegger i hvite eller beige nyanser.

Her er Jadeite FR1149 malt i en suite på Grand Hotell, innredet elegant med skandinaviske designklassikere og unike bruktfunn. 

Kontor

Farge som åpner rom

Denne fargenyansen gir lys til rommet, skaper en ren og frisk atmosfære. Jadeite FR1149 er en anelse mintgrønn, en farge som oppnås ved å blande klassisk grønn og hvit. Resultatet er at fargen oppleves myk og avslappende som grønn, samtidig som den er luftig og ren som hvit. Jadeite FR1149 åpner derfor rommene og reflekterer det naturlige lyset. Denne fargen kan gi soverommet eller stuen et sjarmerende og delikat preg som minner om bohemsk chic.

Soverom

Eksotisk grønn

Vi vender stadig tilbake til den tropiske stilen i interiørbildet. Jadetie FR1149 danner et flott bakteppe i et rom med fokus på det eksotiske. Prøv deg frem med å kombinere denne fargenyansen med palmetapeter og mønstre i sterke farger med innslag av blader, blomster, frukt og fugler med inspirasjon fra sydlige breddegrader. 

Stue

Komplimentære farger

En liten detalj i kontrastfarge kan ha en stor effekt på helheten i et rom, og den lille kontrasten kan få hovedfargen opp til sitt fulle potensiale. Om du maler veggen i en grønn nyanse, vil du se at fargen ståler med en gang du tilfører en liten dæsj med rødt i rommet. Komplementære farger fremhever detaljer, fordi kontrastene forsterkes og får frem det beste i hverandre. Dette er farger som vi finner rett ovenfor hverandre i fargesirkelen. 

Jadeite FR1149 står også godt med komplimentære farger, her kombinert med Fossefall FR1162 og Soria Moria FR1184.

Moodboard