Stråleblink male gult

Stråleblink

En ny fargetrend vi i Fargerike elsker, er å male med gult! Derfor ble Årets farge 2022 Stråleblink FR2272. Vi viser deg hvordan du fargesetter og kombinerer andre farger med denne vakre gulfargen.

Stråleblink FR2272

Gult er en farge som lenge har vært ute av trendbildet, men som nå er på full fart tilbake. Som årets farge 2022 lanserte Fargerike en rekke nye gulfarger med Stråleblink FR2272 som Årets Farge 2022. 

Stråleblink FR2272 er en hyllest til det vakre, livgivende lyset som får oss til å løfte hodet og vente spent. Alt vi trenger er et lite stråleblink, så fylles hjertet av sol og kroppen med ny energi.

Solskjerming fra Luxaflex hos Fargerike.

Stråleblink gul stue

Gult og brunt sammen

For å lykkes med gult er det et godt tips å bruke fargelære. Se på fargesirkelen og bestem deg for en hovedfarge. Bruk aksentfarger på mindre flater eller detaljer. Da vil fargene poppe mer frem. 

Dette stuerommet er fargesatt med Stråleblink FR2272 som hovedfarge, sammen med Karnapp FR2255 som en brungrå aksentfarger. Sammen med interiørdetaljer i beige-og hvittoner, blir inntrykket harmonisk og fargene balanseres godt sammen. 

Stue gul

Gul trendfarge

Dempede gule toner kan fint brukes på store flater uten at det blir for intens. Stråleblink FR2272 passer i flere ulike rom i hjemmet. Det er en farge som åpner opp rom, tilfører mye lys og passer til flere ulike stilretninger. Fargen gjør seg spesielt godt i kombinasjon med ton-i-ton i gult eller med dype kontraster på interiørdetaljer.

Her innredet med mørkt treverk, både i gulv og møbler. Med ton-i-ton i tekstiler på gardiner, tepper og puter. 

Stråleblink gul stue

Ton-i-ton i gult

Den gule fargen gir varme, samtidig som den er lys og luftig. I kombinasjon med lyst tregulv med brede gulvbord blir stemningen lunere og skaper en god helhet til de iøynefallende gule fargene. 

Sett Stårleblink FR2272 i kontrast med andre gule nyanser med fargelæren ton-i-ton. Skap tilhørighet mellom rommene ved å bruke en mørkere og rundere gultone. 

Dør malt i Humle FR2281.

Stråleblink gul stue

Gyllen veggfarge

Gult og gull går hånd i hånd, og det blanke metallet tilfører eleganse til stilen. Med denne gylne veggfargen kan du leke deg med fargerike kontraster på detaljer og møbler i rommet. Stråleblink FR2272 fremhever rød farge, og mørkt treverk.

Vegg Stråleblink FR2272. Lampefot sprayet med Montana S 3000 Red.

Stråleblink

Gjør rommet større med gult

Gult kan være ekte, nostalgisk og landlig. De gule omgivelsene byr på en tilstedeværelse det er godt å bo i. En drahjelp til det lune hjemmet vi ønsker oss.

Prøv vår Baronesse Matt for perfekte matte overflater. Den gir ingen gjenskinn, er slitesterk, gir en myk og eksklusiv atmosfære.

gult og blå

Moodboard

Den gule fargen skaper et lunt bakteppe og gir rom for å bringe inn lekne farger på tekstiler og interiør. Her har vi kombinert Stråleblink FR2272 med den mørkeblå nyansen Fløyel FR1373, lyst parkettgulv, tepper og tekstiler i ulike mønstre. 

Skap et moodboard med elementer du ønsker å få med i rommet. Dette kan hjelpe deg med å finne en klar visuell retning for stemningen i interiør. 

Blå og gul