Endre rommets uttrykk med gulvlister

Gulv og lister kan endre mye i et rom. Du kan gjøre mye med et inntrykk av et rom avhengig av farge, behandling, materiale og profilen du velger på gulv og gulvlister. Det er ingen regel på hva som er riktig, men noen generelle råd kan hjelpe deg på veien til hva du skal velge.

Video

Male gulvlister

Male gulvlister
Male gulvlister til teppegulv

La farge på lister følge fargen på veggen. Velger du å male gulvlister i samme farge som veggen vil rommet oppleves mer harmonisk og helhetlig. Dette gir et pent uttrykk med færre inndelinger og dermed et mer helhetlig rom. Ved å male listene i samme farge som veggen, strekker du veggene, og rommet vil oppleves høyere under taket. Se hvordan du kan male gulvlistene dine her.

TIPS! Mal gjerne listene i en høyere glansgrad enn veggene. Da får du litt kontrast, samtidig som du ikke streker opp rommet. Blanke lister mot matte vegger gir et moderne uttrykk. Blanke lister er også enklere å holde rene.

Her har vi brukt FR1355 Timian på vegger og gulvlist. En deilig, grønngrå farge som har en egen mykhet. Den er enkel å kombinere med andre naturfarger og materialer. Se flere gode fargevalg. 

Lister til teppegulv er med på å stabilisere teppet, og å skjule eventuelle sår i kantene på teppegulvet. I bildet over har vi brukt Lounge vegg-til-vegg teppe 451, Lounge er et meget robust teppe med livstidsgaranti mot flekker. Se flere tepper til gulv her.

Timian

FR1355

Timian. En dempet grønngrå farge som står godt til natur- og jordfarger, ulike lillatoner og organiske materialer som tre og marmor.

Lano Lounge Vegg-til-vegg Teppe - 451

Lounge Vegg-til-vegg Teppe - 451

  Bestillingsvare, kontakt butikkTilgjengelig for klikk og hent
  899,- pr. m2

  Hvite lister

  Hvite lister tregulv
  Hvite lister varmt tregulv
  Hvite lister tregulv

  Hvite lister rammer inn rommet og gir et klassisk uttrykk. Hvite lister er et standard valg for mange, og velges ofte av gammel vane. Men det er det viktig å tenke over hvilke farger du har på vegger og gulv, da hvite lister skaper et tydelige skille gjennom rommet. 

  Når du skal male gulvlist anbefaler vi å bruke Baronesse Flyt

  Stilen i ditt hjem og størrelsen på rommet kan gi noen føringer for hvilke listverk og gulv som passer. Det som passer i et eldre praktbygg kan bli for massivt i et nytt bygg. Du kan enkelt løftet helhetsinntrykket av hjemmet ditt for en billig penge med nye slette hvite gulvlister.

  Perfekt hvit

  FR1400

  Denne fargen er lagd spesielt til å matche alle farger og også bomull. Passer perfekt til lister og karmer. Du vil få en myk og fin overgang til kjølige veggfarger!

  Lister som følger gulvet

  Tilhørende lister til gulv

  Rommet vil oppleves større når gulvlistene følger gulvet. Listene går i et med gulvet, og gir et moderne uttrykk. Vær obs på at avstanden mellom gulv og tak oppleves som lavere siden listen «stjeler» høyde fra veggen. 

  I tillegg er en farget gulvlist ofte mye enklere å holde ren og pen. Riper og skitt blir mindre synlig på lister som ikke er hvite eller malte. Det viktigste er å følge sin egen smak og husets stil.

  Du får kjøpt lister som følger gulvet i et stort utvalg. På bildene over kan du se Majestetic Valley Oak laminatgulv. Brede og lange gulvbord gir en eksklusiv følelse. Denne laminaten oppleves autentisk, med trestruktur i hvert gulvbord. Se flere laminatgulv her.

  Saga Fotlist - Glatt Eik Hvit

  Saga Fotlist - Glatt Eik Hvit

  Listverk skaper en helhet i rommet og er med på å fremheve gulvet. Vi leverer de riktige listene i en rekke profiler, høyder og ulike lakkoverflater. Du kan velge mellom massive lister eller finerte lister, faste lengder eller fallende lengder.

  På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
  189,- pr. stykk
  Quick-Step Qs Sokkellist MDF

  Qs Sokkellist MDF

  Fargematchet sokkellist. Overflate: slite- og ripebestandig laminat.

  På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
  229,- pr. stykk