gulv til stue

Gulvunderlag

Du skal gå mange kilometer på gulvet hjemme i løpet av et liv. Derfor er det viktig med gode kvalitetsprodukter. Og én av hemmelighetene bak den gode gulvfølelsen er gulvunderlaget.

Et godt underlag demper lydene av trinn, er lydisolerende mellom etasjer og forhindrer knirk og fuktskader. Med et riktig gulvunderlag får du også et varmere og mer komfortabelt gulv å gå på.

For å gjøre det enkelt har vi laget fire forskjellige underlag. Ett allround underlag, ett som fokuserer på støydemping, ett for kalde rom og ett for de som skal legge klikkvinyl.

Hvilket type underlag

Det viktigste er kanskje å tenke over hva slags rom du skal legge gulv i, samt hvilke rom som er under det nye gulvet. Hvis den nye loftstuen skal brukes av ungdommer til å se filmer og fotballkamper, vil det være lurt å bruke underlaget UltraPro Silent. Det tar bort hele 30 prosent av trinnlyden, og er et av markedets beste på lydisolering. Skal du legge parkett på kalde kjellergulv uten gulvvarme, får du godt med isolasjon og støydemping med det 5 mm tykke UltraPro Thermo.
Underlag
laminatgulv

Ultrapro Basic

Basic er en god allrounder. Det har gode trinnlydsdempende egenskaper, gir en god utjevning av underlaget og er mange hakk opp fra vanlig ullpapp og underlagsskum. Finnes med og uten fuktsperre.
gulvtyper

UltraPro Silent

Vårt favorittunderlag, spesiallaget for å redusere trinn- og trommelyd. Trommelyd er lyden i eget rom, mens trinnlyd er den lyden som går mellom etasjer. Silent er et av markedets beste på lydisolering. Finnes med og uten fuktsperre.
gulv stue