Stue med vegg, sofa, puter og stol i årets farge 2017 - rød

Årets Farge 2017

Årets Farge 2017 fra Fargerike, Norges største fargehandel, er rødt. Stikkordene for fargen er pasjon, kraft og vitalitet.

Fargevalget er basert på innsikt fra trendrapporter og interiørmesser, og gjenspeiler tendenser vi ser over hele verden, men vårt hovedmål har hele tiden vært å finne den norske fargen. Fargen sier mye om hvordan forbrukerne ønsker å leve, og nå ser vi en tendens til at folk søker seg mot en livsstil som er ekte, engasjert og fylt av lidenskap. Rødt er dramatikk, drivkraft og energi, det er en farge som oppleves som intens og kraftfull. Nå vil vi være 100 prosent til stede i alt vi gjør, og da er rødt perfekt.

Nå er det heller ikke slik lenger at vi ønsker å bli satt i boks og bli stemplet som en som typisk er sånn og typisk velger sånn. Vi vil gjøre mange ting og la stilen vår utrykke de ulike sidene våre. Rødt er en farge som har mange spennende kontraster i seg og som kan snakke til flere sider av oss på samme tid.

Rødt er så mye mer enn en knallrød hyttevegg! Vi har satt sammen et fargekart med fire nye paletter og har brukt disse fargene i stylingen for å få frem de ulike personlighetene og vise hvordan du kan bruke fargene. Her finner du alt fra oppdaterte varianter av de klassiske ”hyttefargene” til eksotiske farger som er inspirert av tropiske strøk. 

Djerv lek

Paletten Djerv Lek er leken, utadvendt og eksotisk, her finner du friske, varme og klare rødfarger som er inspirert av Cuba og Florida. Disse fargene er for deg som ikke er redd for oppmerksomhet. Ikke vær redd for å blande flere sterke farger og mønster sammen. For en tropisk effekt kan du bruke de klare aksentfargene Fossefall FR1162 eller Ananas FR1164 sammen med de varme røde fargene i paletten.
årets farge 2017 rød

Urban Eleganse

Paletten Urban Eleganse er sofistikert og litt kjølig, dette er farger som er mørkere og gir en moden og eksklusiv stil, inspirert av det vi gjerne kaller ”hotellstilen”. Skimrende overflater, lange gardiner, myke tepper, lag på lag med tekstiler og varme metaller gir følelsen av eksklusivitet. Man referer ofte til ”hotellstilen” som man typisk har sett på soverom. Nå er tendensen at denne stilen sprer seg til resten av hjemmet.
årets farge 2017 rød

Støttefarger

I tillegg til de røde hovedfargene i palettene har vi valgt ut 32 støttefarger som passer til, disse er delt inn i en varm og en kjølig skala. Her finnes det altså mange spennende kombinasjoner å velge mellom, også for deg som i utgangspunktet er skeptisk til rød.
Årets Farge 2017