Årets Farge 2023 soverom natur

Naturens farger i harmoni

Blå og grønne farger går som hånd i hanske sammen med naturmaterialer. Bli kjent med hvordan du kan bruke Årets Farge 2023, Oseandrøm og tilhørende palett, til å skape en naturlig stil til hjemmet.

Se fargekart for Årets Farge 2023 her.

Naturlig perfeksjonisme med Vannboble og Oseandrøm

Oseandrøm passer nydelig sammen med den naturlige stilen, og spiller spesielt godt sammen med den lette tonen i nyheten Vannboble. Velg naturlige materialer i gulv og interiør som vil gløde mot de rene, kjølige veggfargene.

Kurv, jute, treverk og skinn understreker den naturlige stilen og gir oss assosiasjoner til naturens egen harmoni. Grønne og frodige planter gjør luften ren og hjemmet komplett.

Vegg, tak, lister og skap malt i Vannboble. Kjøkkenskuffer malt i Nattseilas. Gulv Wood Go Alaska Oak. Teppe Rye fra InHouse. Barkrakker og sofabord fra Light & Living. Lampeskjerm spraymalt i Engelsk grønn.

Kjøkken blå natur

Mykt og delikat bakteppe

TIPS! Tapeter gir raske og spennende resultater, og tapetserer du et avgrenset område, fremstår tapetet som en flott stilforsterker. Velg din favoritt og oppgrader dørene. La tapetet slutte innenfor kanten for å få̊ en penere avslutning som ikke blir skadet ved gjentatt berøring. Ta vare på det du har, og la sjarmen fra eldre innredning og interiør være en del av den naturlige harmonien i rommet.

Tapet Eiffinger natural 389542 fra Storeys. Puter Jakobdals. Gardinstang Eliteskinne fra Luxaflex® og gardin fra Pagunette hos Fargerike.

Kjøkken blå

Mal trappen

Ikke gjem bort gamle fine tretrapper. Ta godt vare på trappen din og mal de i en frisk ny farge, som fremhever de vakre proporsjonene.

For å få den nødvendige dybden i interiøret, er det lurt å male noen elementer mørke eller mer fargesterke. Det bringer dynamikk og spenning til de ellers rolige flatene. Denne lette trappegangen er malt ton-i-ton i nyheten Kildevann, sammen med overraskende detaljer i rødtoner.

Vegg, tak og lister malt i Kildevann. Gulv og trapp malt i halvblank glansgrad. Dør malt i Jasper. Teppe Nambi fra InHouse hos Fargerike.

Male trapp Kildevann

Dyp og rik Oseandrøm

Oseandrøms sjøgrønne toner skaper en vakker stil sammen med ulike geometriske og organiske mønstre. Velg en eller to felles farger i tekstilet, og bruk variasjoner av dette for å få et spennende, men likevel ryddig uttrykk. De grønne naturlige tonene fra tekstiler og husplanter danner en vakker harmoni sammen med Årets Farge 2023, Oseandrøm.

Vegg malt i Oseandrøm, hodegavl sprayet med Quick spraylakk i Engelsk Grønn. Teppe Charles fra InHouse. Gullbord, lampe, klokke fra Light & Living. Pute i grønn velour fra Jakobdals.

Soverom Årets Farge 2023

Blå soverom

Blåfarger til soverommet er nordmenns store favoritt. Oseandrøm er en farge som henter sin inspirasjon fra havet. En dyp blåfarge som gjør seg godt i kombinasjon med grønnfarger, brune toner, grønne husplanter og mørke detaljer på interiør. En god farge til soverommet, som vil fremstå som et friskt pust.  

Gardinstang fra Luxaflex® og gardin Victorian glasshouse Iliv fra Pagunette, hos Fargerike.

Soverom gardin

Farger fra havet

Med Oseandrøm kan du skape et vakkert fargespill på veggene dine, som vil få de grønne plantene dine til å skinne. Et rom lever ikke alene, men løftes frem av andre farger og materialer – som demper, lager dynamikk og skaper den perfekte balansen.

Oseandrøm er en farge som kler flere ulike rom i hjemmet, som her i en spisestue. La den dype havfargen skape et sosialt sted for god stemning rundt middagsbordet på sene kvelder. 

Vegg malt i Oseandrøm. List i Perfekt Hvit. Gulv Moskus Fjelleik beige. Skap malt i Nattseilas, og stoler i Tidevann. Teppe Ragolle Berber Design fra InHouse. Spisebord, taklampe og dekor fra Light & Living.

Oseandrøm spisestue

Natrulig harmoni

I interiørverdenen setter man det perfekte opp mot det uperfekte som en ressurs. Skjevheten i noe håndlaget, årringene som snor seg rundt kvisten og variasjonene i et skinn. Det uperfekte blir det nye perfekte, akkurat som i naturen. Dette er viktige elementer for å skape en naturlig stil i hjemmet.

Dander dine stilleben mot en nymalt vegg. Fargen på veggen rydder opp og danner et mykt og delikat bakteppe, og naturskattene blir fremhevet mot det nye og glatte.

Vegg malt i Oseandrøm, og skap malt i Nattseilas.

Oseandrøm spisestue

Et hint av turkis på veggene

Navnet på Årets Farge 2023 er sammensatt av osean og drøm. Oseaner et gammelt ord for hav, særlig de store verdenshavene. Dette representerer noe tidløst, minner oss om å ivareta det vi har og å se oss tilbake.  

Drøm representerer det å se fremover, og å finne glede i det som kommer. Men hva du legger i ordet Oseandrøm er helt opp til deg. 

Oseandrøm er en farge med mange muligheter. Den glir lett inn i ulike rom, beskrivelser og ikke minst er den utrolig fotogen. En farge vi i Fargerike virkelig har forelsket oss i! 

Vegg malt i Oseandrøm. Settbord, lampeskjerm, dekor fra Light & Living.

Stue Årets Farge 2023

Bruk hele paletten

Vi håper å inspirere deg til å bruke flere av fargene til paletten Årets Farge 2023. Sett sammen flere farger og la de flyte fra rom til rom. En vakker overgang med forskjellige nyanser med inspirasjon fra havet.

I disse to stuene har vi latt det hvite på lister og tak være kontrasten, sammen med de lyse gulvene. Fargen Oseandrøm flyter sammen med den klarere fargenyheten Salt Aqua. Sammen skaper de en personlig helhet i ditt hjem. 

Innerste rom malt i Oseandrøm, med tak i Perfekt Hvit. Gulv Moskus Fjelleik beige. Settbord, lampeskjerm, dekor fra Light & Living. Ytterste rom malt i Salt Aqua, med karm og list i Perfekt Hvit. Gulv Saga Hardwood Lindesnes. Teppe Vintage Teal. Stol og pute fra Jakobdals,
teakbord og dekor fra Light & Living.

Stue Årets Farge 2023 natur