Årets Farge 2023 Klassisk

Det klassiske mulighetsrommet

Klassisk kjærlighet og maskulin modernisme. Bli kjent med hvordan du kan bruke Årets Farge 2023 i en klassisk stilretning.

Se fargekart for Årets Farge 2023 her.

Klassisk kjærlighet med Kildevann og Vannbobler

Sammen med Årets Farge 2023, lanserte vi Kildevann og Vannboble. Som kildevann representerer den klassiske stilen det rene, ryddige og ærlige. Farger og dekor som holder tidens tann og møbler som tåler et generasjonsskifte.

Vi har tilført noen unge bobler. Brutt noen av de satte reglene, tilført noen myke og naturlige elementer. Vi har byttet ut den tradisjonelle sandfargede eller lysegrå veggen med en deilig farge av klar morgen og ny start.

Vegger og tak malt i Vannboble, kommode malt i Tidevann. Teppe Alpen hvit fra InHouse. Stol, lampe, sidebord, vifte, klokke, fat, og pute fra Light & Living. Hvit pute fra Jakobsdals.

Klassisk soverom panel

Klassisk soverom

Klassisk er et ord som rommer mye, men som for mange representerer det kjente og trygge. Hva man definerer som klassisk kan være ulikt, men et fellestrekk er gjerne det voksne, tradisjonsrike og nøytrale.

På soverommet har vi valgt å ta i bruk elementer som vi kjenner godt. Panel på veggene, men med en ny og frisk farge. Sammen med lyse lingardiner og en sengegavl kledd i stoff med klassiske striper. For å understreke det svale og klassiske uttrykket kan du velge et lyst gulv med grå undertoner.

Vegg malt i Vannboble. Gulv Wood Go Alaska Oak. Puff og pute fra Light & Living. Hvit pute fra Jakobsdals, og sengegavl i Wave peppermint fra Prestigious Textile.

Klassisk soverom

Et nytt mulighetsrom

Nå er fargene her og de vil innhente alle flater i våre liv. Dette har vi latt oss inspirere av og invitert fargene inn i denne klassiske stilen. Dette gir et helt nytt mulighetsrom.  

Vi bruker elementer fra det klassiske og tradisjonelle, men vi fargesetter det på en ny måte og gjør rommet personlig.

Vegg, tak, kjøkkeninnredning, taklist og dører malt i Vannboble. Vindu, list Perfekt Hvit. Gulv Wood Go Alaska Oak. Teppe Rye fra InHouse. Marmorbord fra Jakobsdals. Taklampe, vase, fjøler fra Light & Living. Gardinstang Eliteskinne fra Luxaflex® og gardin Pagunette. Alt hos Fargerike.

Klassisk kjøkken

Klassisk kjøkken

Den klassiske stilen får nye muligheter på dette kjøkkenet. Her har vi tatt vare på panelveveggene og kjøkkeninnredningen, og gitt de en ny og frisk farge med nyheten Vannboble.

En farge som skaper et rolig utrykk i rommet, og gir muligheter til å enkelt tilføre personlige elementer i interiøret.

Klassisk kjøkken

Lyse klassiske farger

Nyheten Kildevann er en rolig og lett blåfarge som gir et perfekt bakteppe til en moderne stue med klassiske elementer. En god kombinasjon til det varme gulvet, det rene hvite på tak, lister og møbler. Tilfør det lille ekstra med de varme tonene på fjærlampen og tekstiler i puter. Sammen skapes en klassisk helhet, som nesten minner oss om Art Deco.

Sitter du og drømmer om å bygge hus med din personlige stil av farger, gulv og tekstiler. Da kan Systemhus være en spennende mulighet for deg. Bygg et tradisjonelt hus som er skreddersydd for dine behov, med Fargerikes fargepalett på veggene. Les mer om det å bygge her

Gulv Saga Hardwood Frøya. Teppe Wedgwood Home Arris Teal fra InHouse. Alt interiør fra Light & Living. Alt hos Fargerike.

Klassisk stue hvit sofa

Sov søtt i Kildevann og Salt Aqua

I et barnerom hvor mye lek og fantasi skal utfolde seg, kan det være fint å kunne møblere friere. Dette er mulig selv om du velger det klassiske uttrykket.

Med et gulvteppe midt i rommet, er det naturlig å sette den flotte barnesengen nettopp midt i rommet. Slik skapes et mer kreativt og interessant rom, selv med klassiske fargevalg.

Vegg og skap malt i Kildevann. Gulv Saga Hardwood Frøya. Seng malt i Jute, og fuglekasse Salt Aqua. Teppe Alpen hvit fra InHouse. Gardinstang Elite-skinne fra Luxaflex® og gardin Spotty Duckegg fra Pagunette hos Fargerike.

Klassisk soverom

Klassisk stil i trappegangen

TIPS! Fremhev trappen med lekre bambusspiler i opptrinnet. Den lyse bambusen gir en delikat og eksklusiv oppgradering av den nymalte trappen.

Skap et lyst og klassisk uttrykk i små rom som gangen, ved å bruke samme farge på alle flater som vegg, gulv og lister. Et stiluttrykk som vil holde seg like fint over lang tid. Prøv deg også fram med ulike glansgrader i samme farge på ulike overflater i rommet.

Gulv, trapp, vegg, tak og lister malt i Kildevann (gulv og trapp i halvblank glansgrad). Dør malt i Jasper. Pute fra Jakobsdals. Opptrinn dekt med bambus spiletapet.

Klassisk stil trapp

Maskulin modernisme med Oseandrøm

Den store ledestjernen i Årets Farge 2023 er Oseandrøm. En dyp, rik og mystisk farge som binder alle de andre fargene sammen.

Til den klassiske stilen er det perfekt å blande inn det mørke. En sofistikert og luksuriøs følelse skapes når en trekker fram det mørke sammen med Oseandrøm. I dette rommet får vi nesten en følelse av å være under vann.

Med Tidevann i taket og Nattseilas på vinduene, blir uttrykket dempet. Et mørkt tak skaper dramatikk til rommet. Uttrykket blir lunere og mer spennende om taket fargelegges. Våger du ikke å male det helt mørkt, kan du bruke veggfargen hele veien.

Klassisk Maskulin stue

Klassisk edge

Oseandrøm løfter frem de mørke og lyse detaljene og resultatet er sofistikert og luksuriøst. Årets Farge 2023 passer perfekt til det klassiske og tradisjonelle, men har også den nødvendige dybden i seg som tillater en tøffere, mørkere og mer personlig vri.

De mørke trepersiennene gir rommet en mørk og nesten litt mystisk følelse. Vi trekker frem det mørke og klassiske med en mørk skinnsofa i et moderne tilsnitt. Teppet og lampen er viktige detaljer for stilen. Slik fremstår ikke rommet som for tungt og stivnet i fortiden.

Vegg malt i Oseandrøm, tak og list i Tidevann, og vindu malt i Nattseilas. Gulv Saga Hardwood Frøya. Trepersienne fra Luxaflex®. Teppe Ted Baker Mosaic fra InHouse. Bord, lampe, turkis pute, vaser, fat, sidebord og klokke fra Light & Living, alt hos Fargerike.

Klassisk Maskulin Årets farge 2023

Klassisk med Oseandrøm

Vi har fremhevet blyglassvinduet i rommet, og latt oss inspirere av de retro og klassiske fargene. Et tidsminne som er verdt å ta vare på, og ikke skjule i interiøret. Buer har vært brukt gjennom alle tider. Sakte, men sikkert ser vi at flere ser verdien av å ta vare på disse også. De myke formene fremhever en myk overgang fra rom til rom i en sammenhengende fargepalett.

Viktige elementer til den mørke, moderne og klassiske stilen er gull og vakre salongtepper. Tilfør farge til rommet på en sofistikert måte med nyhetene Oseandrøm, Tidevann og Nattseilas.

Vegg malt i Oseandrøm, tak og lister i Tidevann, vegg nærmest i Kildevann, vindu i Nattseilas, bue i Perfekt Hvit og gulv Saga Hardwood Frøya.

Klassisk maskulin stue bue

Et spennende Nattseilas

Nyheten Nattseilas sklir rett inn i den moderne og klassiske stilen. En dyp og mørk blåfarge som skaper et spennende bakteppe. En farge som kler den mørke maskuline stilen med ton-i-ton, men er like vakker mot kontraster i hvit på tak og lister.

Denne entreen fremstår som elegant og klassisk, med ulike glansgrader av Nattseilas på ulike flater. Sammen med maskuline detaljer i farget mørkt glass og luksuriøst teppegulv, fremstår stilen som både moderne og klassisk.

Vegg, tak, kommode malt i Nattseilas (Baronesse Matt). List og dør i Nattseilas (Baronesse Flyt). Gulv Wood Go Alaska, teppegulv Thaiti fra Danfloor og lampe fra Light & Living. Alt hos Fargerike.

Klassisk maskulin gang

Nye farger til gangen

Gjennom årstidene skifter lyset som reflekteres på vegger og tak. Fra det kalde vinterlyset til gløden over kveldshimmelen i juli, stearinlyset på frokostbordet eller blålys fra TV-en. Fargen i rommet vil følge etter som et levende veggmaleri. Observer og la deg fascinere.

Til de mørkeste fargene er kombinasjonen med farget glass en spennende kombinasjon. Finn fram gamle skatter fra loftet eller loppemarked, ta vare på det du har med noen strøk maling. Slik kan du skape en unik, samt personlig stil, og finne tidsriktige og klassiske elementer til ditt hjem.

Klassisk maskulin gang