Årets farge 2018 blå

Årets Farge 2018

For 7 år siden lanserte Fargerike den første Årets Farge. Siden har vi utfordret norske hjem med røde, oransje og rosa vegger. Vi har blandet oss frem til fargekart som kanskje har presset oss utenfor normen og komfortsonen med eksotiske impulser og kontinental inspirasjon i stuer, soverom og kjøkken. Etter 7 magiske år skjedde det plutselig en endring, det var Årets Farge som fant oss; Blått!

Hvert år har vi valgt Årets Farge basert på trendanalyser og tendenser i tiden, både hvem vi var som menneske det året og hva som beveget seg i interiørbransjen og motebildet. Etter 7 magiske år skjedde det plutselig en endring, det var Årets Farge som fant oss; Blått! Den snek seg frem mellom gult, grønt og brunt. Blått lindrer og helbreder, men gir også energi i kraft av å dempe stress. 

Blått

Blått er fargen som de fleste nordmenn elsker, og fargen som ikke krever så mye. Den smyger seg inn i hjemmene våre, i hverdagen, i vår mentalitet – i vår søken etter ro og natur og med en link til vår historie. Og ikke minst språk som beskriver mye av hvem vi er; den blå timen, bondeblått, himmelblå, blåmandag, blåøyd, blåbær, blåskjell, blåklokke og blånende fjell.
Årets Farge 2018
årets farge 2018 blå

Isrose FR1376

Vi liker ikke å bli satt i bås, men kombinere på tvers av stiler. I alle fargekartene tidligere år har vi alltid hatt en «norsk» trend, med en link til noe som er forankret i folkesjelen vår. I år var det kanskje denne impulsen og tendensen som ropte høyest til oss, og som presset frem valget om Årets Farge; blåfargens viktige rolle i den norske kulturen og samtiden.
årets farge 2018 blå

Fargepalett Natthimmel

Fargepaletten Natthimmel lar deg bli omfavnet av nattens fløyelsmyke mørke. Denne paletten består av fire dype blåfarger, og fargene er inspirert av nattehimmelen og den mystiske skumringstimen der dagen går over i natt. Fargene er inspirert av nattehimmelen og den mystiske skumringstimen der dagen går over i natt. Disse mørke blåtonene gir rommet en dybde og et eksotisk preg.
Årets Farge 2018
årets farge 2018 blå

Bondeblå FR1915

Denne fargen er en dyp vakker farge som passer perfekt til soverommet.
årets farge 2018 blå

Vespa FR2507

Denne fargen tar naturen og himmelfargen inn i rommet. Det lyser opp og kombineres godt med grønne planter samt interiør som naturlig treverk.
årets farge 2018 blå

Fargepalett Morgendis

Fargepaletten Morgendis er farger som er beroligende å være i, de åpner opp og gir følelse av luft. Kjølige nyansene av blått passer perfekt inn i den nordiske naturen. For oss handler det ikke til syvende sist om selve fargen, men hva fargen gjør med oss og hva den representerer – og hvordan du kan bo og leve med Årets Farge. Derfor håper vi i Fargerike at du i år senker skuldrene, søker kommunikasjon, natur, ro, balanse, pusterom, den blå sjelen, blå timer og blå rom.
årets farge blå 2018 dugg