Mood board i årets farge 2014 - blågrønt

Årets farge 2014

Fargebruken vår var og er spennende og vi er ikke redde for å ta sjanser. Det er en ny lekenhet i hvordan vi innreder, og de såkalte nøytrale fargene som hvitt, grått og beige fikk seriøs konkurranse og hovedkonkurrenten het blågrønn. Her kan du lese mer om de viktigste livsstilstendensene Norge hadde i 2014 og fordype deg i 10 vakre nyanser av blågrønt.

Det som gjør denne blågrønne fargen og dens tilhørende nyanser spesielle er at de harmonerer med nesten alle andre farger. Den er utrolig enkel å lykkes med samtidig som den umiddelbart skaper atmosfære. Og selv om vi skriver at blågrønne farger tilhører paletten for 2014, så er de like aktuelle og vakre i dag. Så ikke vær redd for å ta frem malerkosten og bruke fargene, for til syvende og sist er det du som bestemmer hva som er din farge i dag!

Lollipop FR1403

Paletten minner om norsk sommer som er preget av en viss nostalgi samtidig som vi fortsatt setter pris på de stramme og rene formene.
årets farge 2014 lollipop

Norsk Nostalgi

Nostalgi er et bærende nøkkelord gjennom alle stilretningene for 2014, men aller tydeligst kommer den frem i denne. I en dus litt støvete og behagelig fargepalett som går ton-i-ton skapes kontrastene på en annen måte. I klassiske omgivelser blandes elementer fra vårt forrige store formgivningsperiode 50-­tallet, med dagens stigende stjerner.
årets farge 2014 blå stue

Isbre FR1411

De viktigste nyansene er Lofoten FR1211, Prekestolen FR1412 og Isbre FR1411. Alle er de klassiske i uttrykket, men med store muligheter for å skape nye spennende kombinasjoner. Terracotta FR1413kan skape en utrolig spennende og aktuell kontrast, mens Longyearbyen FR1041 er en raffinert aksentfarge som skaper et stilsikkert og elegant uttrykk.
årets farge 2014 isbre

Norsk Eklektisk

Det eklektiske er fortsatt viktig i 2014 og vi ser påvirkningskraften tydelig innenfor de fleste stilretninger. Lekenheten, viljen til å bryte gamle regler og eksperimenteringen med farger appellere til mange. Det handler om å følge sin egen magefølelse, være vågal, ta sjanser og ikke være redd for å feile. Nye og eksperimentelle fargekombinasjoner gjør interiørene friske og spennende, og den litt opprørske holdningen til regler og stilretninger er herlig forfriskende.
årets farge 2014 punky petroleum

Akeleie FR1316

Alt er lov og det er kun din smak som betyr noe, ikke hva alle andre mener. De viktigste nyansene av blågrønt er svært forskjellige; med den nesten sorte Akeleie FR1316, den friske Punky Petroleum FR1407, og ikke minst Alice FR1408 som kan fremstå som nesten nøytral på veggen. De sterke og friske støttefargene i paletten gir full mulighet til å leke seg!
årets farge 2014