Male og tapetsere trappen

Er du lei av din gamle trapp, eller kanskje du ikke legger merke til den lenger. Gjør litt stas på den, og fremheve den til husets midtpunkt!

Fornye trappen med tapet

Vi bruker den flere ganger om dagen uten at vi tenker så mye mer over det, den bare er der til praktisk bruk. Har du en gammel trapp du er lei av? Her viser vi deg hvordan du kan gjøre det til en del av interiøret med et strøk maling eller tapet. 

Med tapet mellom stegene får du en trapp som binder rommene sammen på en lekker måte, og med et fargerikt mønster får du et lekent uttrykk. Mål opp bredden og lengden på området mellom trappen og lag en mal. Bruk malen til å klippe ut til alle trinnene. 

trapp med tapet i farger
trapp med tapet i rosa

Male trappetrinn

Begynn med en grundig rengjøring før overflaten slipes lett med sandpapir. Det er lurt å maskere områdene du ikke skal male før du starter med påføringen. En tretrapp med kvist må alltid påføres kvistlakk før du kan male på fargen, hvis ikke bruker du vanlig grunning. Malingen legger du på med rull eller pensel og bruk en maling som passer til tre eller panel. For ekstra slitestyrke kan et par strøk klarlakk på føres på toppen.

Male gelender i farger

Hvis du ønsker en liten forandring i trappen kan du bare male gelenderet. Velg duse eller fargesterke farger, som gir trappen en ny oppmerksomhet.

1. Slip alle overflatene godt før påføring med slipepapir.

2. Videre påfører du grunning for at malingen skal feste seg. Dette som må tåle solid bruk i hverdagen. 

3. Påfør malingen i lengderetningen og bruk en mindrep pensel som kommer til i alle områdene. 

4. Ønsker du å forbedre slitestyrken kan man påføre to til tre strøk med klarlakk på toppen.

 

trapp-malt-gelender
malt gelender i blått og gult
trapp malt i farger
Jordan viser deg hvordan du kan male og fornye trappen i huset ditt.