Hvordan male taket?

Et vakkert og nymalt tak gir hele rommet et løft og det fremhever resten av rommet. Det er ikke så vanskelig å male tak, bare man vet hvordan man skal gjøre det. Vi viser deg hvordan taket blir prikken over i-en, i ditt rom.

Vår mest solgte maling til tak er Baronesse Takmatt. Dette er en helt matt vanntynnet maling med glans 02. Baronesse Takmatt er til bruk på innendørs tak av bygningsplater, puss og betong. Den er like velegnet til nye som gamle tak i tørre rom.

Jotun viser deg hvor enkelt og effektivt du kan male taket inne.

Forarbeid: 

Vi anbefaler alltid å vaske med Baron Husvask før du sliper taket for ujevnheter, dette for å få et langvarig og ikke minst pent resultat. Hull må sparkles og pusses. Er det åpne glipper mellom lister og tak bør dette fuges med akryl fugemasse. Flatene må være rene, tørre og frie for løse partikler før du begynner å male. Husk å maskere listene med en god maskeringstape.

Påføring:

Påfør maling i kantene først, til dette anbefaler vi pensel beregnet for vanntynnede produkter. Er det vanskelig å komme til, bruk en radiatorpensel. Velg alltid godt verktøy, da slipper du drypp og søl. Resten av taket males med egnet rulle for glatte tak. Bruk forlengerskaft, da vil du få lange jevne stryk som gir absolutt best resultat. Begynn med å rulle i et hjørne og mal hvis mulig i lengderetning av lysinnfallet. For å unngå overlapp, sørg for å få påført nok maling i taket og mal vått i vått. Sørg for en jevn fordeling av malingen. Det beste resultatet oppnås etter to strøk.

La det tørke i 2 timer, deretter er påføres andre strøk med samme metode. Baronesse Tak-matt har meget god dekkevne, men la taket få strøk nummer to også, for alle helligdager vil vises spesielt godt på et glatt tak. For best resultat påføres to strøk med Baronesse Tak-matt.