Hvordan male gulvet?

Malte gulv skaper en stor forandring i et rom og kan være nettopp det du trenger for å skape den stemningen du er på jakt etter, enten du bor i en moderne leilighet eller i et gammelt hus.

Matt eller blanke gulv?

Velger du å male gulvet kan du velge mellom tre glansgrader. Et glanset gulv vil gi en eksklusiv følelse, mens en matt finish gir et dempet og elegant uttrykk. Ved å kombinere et matt gulv og blanke detaljer gir du rommet et livlig og lekent preg.

Både laminat, parkett, tregulv, betonggulv og linoleum kan males, og det er overraskende enkelt. Har du laminat eller parkett er det bare å male i vei så lenge overflaten er ren.

Forarbeid:

Start med å støvsuge og vaske godt med rengjøringsmiddel. Husk å tørke bort alt støv før du begynner med påføring. Hvis det er behov pusser du listene for gammel maling, det gir mer feste for ny påføring. For å få ekstra god heft til malingen påfører du sperregrunning. Om du ikke ønsker å male listene dekker du alle lister med maskeringstape eller løft ut listen for å komme nærmest mulig kanten med maling. 

Påføring:

Et godt tips er å starte langs listene. Bruk en pensel eller rull med forlengerskaft med et fyldig strøk langs veggen. Mal første strøk med Baronesse Gulv eller en annen type gulvmaling. Etter påføring av første strøk trenger gulvmaling tid til å tørke. Overflaten må være helt tørr før du tar andre strøk.