Hvordan beise og olje utemøbler

Ta vare på ute møblene og bruk litt tid på dem når du setter dem ut om våren. På den måten sparer du både penger og miljøet. Det er enkelt å ta vare på utemøblene. Vi i Fargerike viser deg hvordan.

Forarbeid:

  1. Vask møblene med børste og Kraftvask. Det fjerner fett og gjør at olje og beis fester seg bedre. Skyll godt med vann. La trevirket bli helt tørt før du oljer og beiser. Tørk av støvet med en tørr fiber klut.
  2. Bruk pussepapir for å fjerne løs beis og lakk rester. Puss vekk eventuelle tre splinter og jevn ut småskader/slitasje.

Påføring:

  1. Det anbefales ikke å olje/beise i direkte sollys. Da kan oljen/beisen      tørke før den rekker å trekke inn i treverket ordentlig. Vi anbefaler heller ikke å olje/beise på kvelden, ettersom du risikerer at dugg legger seg på overflaten før den har tørket.
  2. Bruk en pensel med en 75 mm beregnet for treolje/grunning og stryk på rikelig olje/beis slik at det trekker godt inn. Tørk bort den overflødige oljen/beisen. Et godt tips for få oljet /beiset undersiden av bord og stolben, er å plassere dem på noen lokk med litt olje/beis på og la bena suge til seg et døgn. På denne måten får du god beskyttelse mot jordfuktighet. Da får treverket puste bedre, og olje/beisen holder lenger.