Årets Farge 2019

.

Grønt har en deilig ro over seg, noe vi trenger i en hektisk hverdag. Grønt signaliserer liv, positivitet, håp og forventning.

Kanskje vil det å invitere naturen inn i form av farger, planter og tekstiler, bidra til en sterkere tilknytning til økosystemet og en grønnere livsstil? Fargekartet er delt inn i flere fargestiler, fra det stille og rolige til det vågale og fantasifulle. Vi tar et steg tilbake til det naturlige, for det grønne er virkelig en behagelig farge å omgi seg med - akkurat som naturen.

ØKOLOGISK GRØNN
Det er dempet, sofistikert og mykt. Inspirasjonen for Økologisk grønn er elementer hentet fra den nordiske stilen, blandet med elementer fra den grønne bølgen. Bærekraft og verdivalg er stikkordene for interiøret vi velger å omgi oss med.

Interiørbilde med fargelamell

Stue med veggfargen Grønt glass FR1456

Junibær FR1467:

Junibær FR1467

Grønt glass FR1456:

Grønt glass FR1456

 

TROPISK GRØNN
Vi leker med det eksotiske – med palmer, farger og flora fra sydlige breddegrader. Resultatet kan bli dekadent, klassisk eller helle mer mot det vågale og fantasifulle. Alt avhengig av hvilke detaljer du velger. Kombiner grønne farger med frodige mønster, palmer og detaljer i sort-hvitt.

Interiørbilde med fargelamell

Vegg malt i fargen Beatle FR1461

Liane FR1462:

Liane FR1462

Tropisk natt FR1450:

Tropisk natt FR1450

 

SØLVGRØNN
I en verden der teknologien styrer store deler av døgnet, er det godt å komme tilbake til naturen. Sølvgrønn finner vi igjen i fjellets myrbusker om høsten og i sarte nye skudd om våren. Sølvgrønn handler om å trekke seg tilbake, om å få ro. Lik en dis som omslutter oss, og hjelper oss å lande.

Interiørbilde med fargelamell

Soverom malt i fargen Sølvgrønn FR1460

Pryd FR1465:

Pryd FR1465

Sølvgrønn FR1460:

Sølvgrønn FR1460

 

STILLE GRØNN
Dette er grønnfarger med et grålig slør over seg. Slike farger kan skape en polert og kjølig stil som mykes opp i kombinasjon med gylne metaller og treverk. Stille grønn kan også fremstå elegant, urban og raffinert samtidig som den skaper en svært moderne og tidsriktig stil.

Interiørbilde med fargelamell

KJøkken malt i fargen Stillhet FR1466

Ismynte FR1468:

Ismynte FR1468

Stillhet FR1466:

Stillhet FR1466

 

SMAKFULL GRØNN
Denne stilen oser av kos, hygge og harmoni. Grønnfargene har et hint av sort i seg. Ønsker man å friske litt opp, blir det lekkert med innslag av syrlige farger i pynt og tekstiler. Her er det trivelig, avslappende og behagelig å være og stilen er smakfull med tidløse innredningsdetaljer.

Interiørbilde med fargelamell

Spisestuevegger malt i fargen Salix alba FR1464

F-16 FR1469:

F-16 FR1469

Salix alba FR1464:

Salix alba FR1464

 

SMARAGDGRØNN
Perlen i paletten og en av naturens viktigste grønnfarger – Beatle FR1461 er tropisk leken og egner seg godt til color-blocking og store mønster. Dette er en ung og sprek farge, men den er like lekker i et klassisk miljø som i et ungt og trendy hjem.

Interiørbilde med fargelamell

Grønne vegger, sort bildehylle med biler og planter

Jonsok FR1460:

Jonsok FR1460

Beatle FR1461:

Beatle FR1461

 

Syns du det er vanskelig å finne den rette fargen? Vi i Fargerike tilbyr nå alle våre kunder hjemmebesøk. Med vår kompetanse innen farger kan vi hjelpe deg med å skape ditt hjem til akkurat den oasen du selv ønsker. Ta kontakt med din lokale Fargerike-butikk.