Få slettvegg med veggfornyer

Med veggfornyertapet kan du enkelt få slette vegger.

Video

Veggfornyer en effektiv løsning når du ønsker slette vegger uten å totalrenovere. Spar deg for tid og arbeid med denne typen tapet som du enkelt tapetserer rett på veggen, og resultatet blir flotte glatte vegger. Når veggfornyeren har tørket, kan du male eller tapetsere som du vil. 

Hos Fargerike finner du flere ulike overmalbare tapeter og veggfornyere, også kalt renoveringstapet eller recovertapet. Disse tapetene har ulike egenskaper, og vi hjelper deg gjerne med å finne den som passer best til ditt oppussingsprosjekt.

Her kan du velge mellom hvor grov eller dekkende du ønsker at veggfornyeren skal være, samt om du ønsker struktur i papiret. En overmalbar tapet kan males flere ganger i ettertid.

Dersom du har vegger hvor underlaget er veldig ujevnt og det er huller i veggen, må du helst sparkle det verste før du setter i gang med veggfornyertapeten. Du trenger ikke å helsparkle før veggfornyer, bare slette ut de groveste ujevnhetene. 

Grovheten i underlaget på dine vegger og hvilken veggfornyer du velger å bruke avgjør hvor mye og hvilken type lim som skal brukes. Limet er med på å skjule mønstre og ujevnheter. Noen typer veggfornyere er stive og tunge, og trenger derfor en spesiell type lim for at resultatet skal bli pent.

Det er også viktig at det påføres rikelig mengde med lim når du skal tapetsere. Pass også på at montering av veggfornyertapet skjer mens limet er vått. Vi hjelper deg gjerne med å finne riktig lim til den tapeten du velger.

Slik setter du opp tapet som veggfornyer

1. Dersom det er store ujevnheter og hull, starter du med å sparkle og pusse ned disse. 

2. Bruk en egnet malerull og rull lim på veggen. Bruk pensel med lim langs lister og i hjørner som er vanskelig å komme til med rull.

3. Start øverst ved taket med en tapetlengde. Stryk ut duken og kutt nederst ved gulv eller gulvlist.

4. Glatt ut veggfornyeren med en tapetbørste eller tapetsletter. Pass på at du får bort alle luftbobler. 

5. Tørk vekk limrester med en fuktig svamp. La veggene tørke. 

6. Nå kan du male eller tapetsere på de nye glatte veggene. 

Utstyret du trenger