Male rutete terrassegulv

Vi bruker uteplassen som en integrert del av huset. Se hvor lett det er å gjøre uterommet mer personlig.

Male rutete terrassegulv

Dette trenger du:

  • Maskeringsteip
  • Tommestokk
  • Lang list eller linjal til å teipe etter
  • Blyant
  • Kniv med skarpt blad
  • Malerulle og pensel
  • Terrassebeis

Vi liker å nyte sommeren når den endelig kommer, og trenden viser at vi er blitt flinkere til å ta med oss vår personlige stil utendørs. Grensen mellom ute og inne viskes ut når interiøret utvides til uteområdet. Det er tydelig at det er blitt et større fokus på gulv de siste årene, og gulvet på uteplassen er ikke noe unntak. Tidligere skulle alle male gulvene hvite eller lysegrå, og de modigste eksperimenterte kanskje med et svartbeiset gulv. Nå er det farger og mønster som står i fokus. Å male ruter på terrassegulvet er ikke for hvem som helst, men har du lyst og tålmodighet, får du en helt personlig terrasse. Det beste av alt er at det er gjort på noen dager, og du kan nyte det vakre gulvet resten av sommeren.

Beis først hele terrassen

Begynn med å beise hele gulvet i den lyse fargen, og la det deretter tørke godt. Når gulvet er helt tørt, er det tid for å beise rutene. Finn frem linjalen eller en list som du kan teipe etter, huks også å bruke en teip til utvendig bruk.

Bruk maskeringstape

Når du skal beise rutene er det viktig å være stø på hånden og ha tungen rett i munnen for å få et godt resultat. Den enkleste måten å lage mønsteret på, er å bruke teip. Her er det brukt en sjablong laget av et stykke tykt papir. Mål og marker deretter ruter i ønsket størrelse. Legg derettter teipen i kanten på i et rutemønster. Du kan bruke en lang list som linjal. I hvert kryss legger du stållinjalen over og river eller skjærer bort overflødig teip slik at teipremsene ikke overlapper hverandre i hjørnet. Press teipen godt ned, slik at beisen ikke siger under den.

Farge

Fargene som er brukt her, er Jerv FR4205 (mørk) og Aske FR4234 (lys), med Baron Terrassebeis. Husk at underlaget må være rent, jevnt og tørt. Sjekk ut artiklen "Hvordan beise terrassen" under, for en steg for steg liste for hvordan du beiser og vasker terrassen.
Baron Pensel Vinkel

Baron Pensel Vinkel

  • Vår beste pensel
  • Slipper ikke bust
  • Forlengbart grep
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
fra 279,- pr. stykk

Fra143,-pr. l3 liter

Baron Terrassebeis

Baron Terrassebeis

Baron Terrassebeis er en vannbasert terrassebeis som sikrer en vannbestandig beskyttelse og gir en meget pen beiseffekt selv på tidligere behandlede flater. Nytt og tidligere behandlet treverk må vakses grundig før påføring av terrassebeis.

3 liter
Før 499,- 429,-
10 liter
1 499,-
På nettlagerTilgjengelig for klikk og hent
NÅ fra 143,- pr. literFør 166,-